Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2015

  • «Υποχρέωσή μας αυτή τη στιγμή είναι να μην βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα θα ψηφίσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, εφόσον αυτή θα είναι ευρωπαϊκή, αλλά στη συνέχεια θα απαιτήσει μία άλλη κυβέρνηση. Έστρεψε τα βέλη του κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι «σαμποτάρει κυβέρνηση και πρωθυπουργό»
  • Δεν συμφωνώ με όλες τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ερωτηθείς για το επεισόδιο έξω από τη Βουλή, αρνήθηκε να σχολιάσει τον διάλογο, διότι -όπως είπε- δεν έχει πολιτική υπόσταση.
  • Στα Μαθηματικά Ι εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ (Ομάδα Α). Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
  • Άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε γραφεία πρακτορείου ασφαλειών στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι. Από την έκρηξη, στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
  • Την αντίδραση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε η απόφαση της αστυνομίας να ανακόψει την πορεία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η κ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις από αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο και θέλησε να μάθει σε ποια δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. υπηρετεί. Έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση.

Κόσμος

  • Nέο βίντεο που ήρθε στο φως δείχνει σημείο-κλειδί της σύλληψης του Φρέντι Γκρέι, του Αφροαμερικανού από τη Βαλτιμόρη, ο θάνατος του οποίου από τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησής του από την αστυνομία οδήγησε σε πολυήμερες διαδηλώσεις και σε ομοσπονδιακή έρευνα.
  • Σχεδόν ολόκληρος ο αρχαιολογικός χώρος της Παλμύρας, του σπουδαίου μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της Συρίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι εκατοντάδες αγάλματα από την Παλμύρα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.
  • Ο αρχηγός της μυστικής αστυνομίας στα χρόνια του δικτάτορα της Χιλής Αουγούστο Πινοτσέτ, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 490 ετών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε επιπλέον 15 έτη φυλάκισης.
  • Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών στην κρίση της Υεμένης στην Γενεύη στις 28 Μαΐου. Στόχος, ο τερματισμός του πολέμου, που διαρκεί περισσότερες από επτά εβδομάδες. Εν τω μετεξύ, το Ιράν συμφώνησε να επιτραπεί ο διεθνής έλεγχος του πλοίου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και πλέει προς την Υεμένη.
  • Κρυμμένος στο κρησφύγετό του στο Πακιστάν, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν ζητούσε από τους μουσουλμάνους υποστηρικτές του να επιμείνουν στις επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, αντί να εμπλακούν σε συγκρούσεις μεταξύ τους.

Οικονομία

  • Πηγές στο Eurogroup που επικαλείται η γερμανική Sueddeutsche Zeitung υποστηρίζουν πως η Ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος για την Ελλάδα μέχρι το φθινόπωρο, με εκταμίευση 4 δισ. ευρώ μετά από «τμηματική» υλοποίηση των όρων που προβλέπονται -αφήνοντας για αργότερα τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό. Παράλληλα, θα γίνονταν συζητήσεις για τρίτο πρόγραμμα.
  • Με εντατικούς ρυθμούς και με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Brussels Group, με ελληνικές πηγές να δηλώνουν ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως το Σάββατο. Στο τραπέζι: ΦΠΑ, συνταξιοδοτικό, εργασιακά, κόκκινα δάνεια, δημοσιονομικό κενό, πρωτογενή πλεονάσματα και η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους. Με την απόσταση σε κάποια από αυτά να έχει μειωθεί μεταξύ Ελλάδας-δανειστών, η Αθήνα επιταχύνει προσβλέποντας σε έκτακτο Εurogroup πριν τις αρχές Ιουνίου.
  • H κυβέρνηση είναι θετική στην στήριξη των συνεταιριστικών τραπεζών και στην απορρόφηση των απολυμένων των συνεταιριστικών που έκλεισαν, από τις συστημικές τράπεζες, είπε ο υπουργός Οικονομίας, Γ.Σταθάκης στη συνάντησή του με την ΟΤΟΕ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ακόμη τα κόκκινα δάνεια, τα προβλήματα ρευστότητας, η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των μη συστημικών τραπεζών καθώς και η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας.

Αθλητισμός

  • Το πρώτο της νταμπλ μετά από 20 χρόνια πανηγυρίζει η Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» νίκησαν 2-1 τη Λάτσιο στην παράταση, στον τελικό που έγινε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και κατέκτησαν το κύπελλο για 10η φορά στην Ιστορία τους, αλλά πρώτη μετά το 1995.
  • Ακόμα μια μέτρια εντός έδρας εμφάνιση για την Αρσεναλ, που παραχώρησε 0-0 στη Σάντερλαντ σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Premier League. Ωστόσο, με τον βαθμό αυτόν εξασφάλισε την τρίτη θέση και την απευθείας παρουσία στους ομίλους του Champions League. Και αυτό γιατί απέχει τρεις βαθμούς από την 4η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων (+32 έναντι +25).
  • «Φρένο» στα Ευρωπαϊκά όνειρα της Τζένοα έβαλε η επιτροπή αδειοδότησης της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, η οποία δεν έδωσε άδεια στην ομάδα της Γένοβας αφού ο φάκελος που κατέθεσε είχε πολλές ελλείψεις με κυριότερη αυτή του γηπέδου, μιας και το «Λουίτζι Φεράρις» δεν είναι κατάλληλο. Η Τζένοα έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική σεζόν, αφού μετά από 36 αγωνιστικές βρίσκεται στην 6η θέση με 56 βαθμούς. Πλέον Σαμπτόρια, Ίντερ και Τορίνο με 54, 52 και 51 βαθμούς αντίστοιχα καραδοκούν για να «αρπάξουν» την ευκαιρία και να την αντικαταστήσουν.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου