Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Λεφτά από τις πρεσβείες ζητάει τώρα η κυβέρνηση - αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Μετά τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσης η κυβέρνηση ζητά τώρα και από πρεσβείες και προξενεία να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στην Εφορία, τυχόν αδιάθετες δαπάνες.


Οι διπλωματικές αρχές καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί από προξενικές πράξεις, όπως η έκδοση βίζας και τα πληρεξούσια, μαζί με τυχόν πόσα που δεν χρησιμοποιήθηκαν για βασικές προμήθειες, όπως γραφική ύλη και καθαριστικά.

Έμπειροι διπλωμάτες παρατηρούν ότι ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.

Υποστηρίζουν δε ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφού τα εν λόγω ποσά συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το υπουργείο των Εξωτερικών.

Το Ποτάμι: «Οι πρεσβείες αποψιλώθηκαν από τα χρήματά τους και επί Οθωνα»
«Σήμερα, η κυβέρνηση κάλεσε - σε μία πρωτοφανή κίνηση - τις ανά τον κόσμο ελληνικές πρεσβείες και προξενεία να καταθέσουν τυχόν αδιάθετες δαπάνες τους στην Τράπεζα της Ελλάδος» αναφέρει σε σχόλιό του Το Ποτάμι.

«Έχει πάψει να μας εκπλήσσει η "εφευρετικότητα" του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στην προσπάθειά του να μαζέψει λεφτά από εδώ και από εκεί. Θα θέλαμε μόνο να θυμίσουμε στους συνεταίρους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν καινοτομούν» συνεχίζει και καταλήγει:

«Οι πρεσβείες αποψιλώθηκαν από τα χρήματά τους και τελικά καταργήθηκαν εντελώς και επί Όθωνα, την άνοιξη του 1843. Λίγο μετά το ελληνικό κράτος κήρυξε μία από τις πρώτες του στάσεις πληρωμών. Ευχόμαστε τουλάχιστον η σημερινή κυβέρνηση να μη μας επιφυλάσσει ανάλογο τέλος».

Παράλληλα από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τώρα η κυβέρνηση μαζεύει ότι εισπράξεις έχουν οι πρεσβείες και προξενεία μας από προξενικές πράξεις. Η ενέργεια αυτή - ιδίως τις ημέρες αυτές - στέλνει σε όλο το κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα κολλημένη στο τοίχο λόγω ταμειακών αναγκών.

» Βοηθάει αυτό την οποία διαπραγμάτευση; Εντάσσεται σε κάποια στρατηγική; Υπαγορεύεται από τη θεωρία των παιγνίων;»

«Οχι» της Ζωής για τα χρήματα της Βουλής
Στο μεταξύ αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να δώσει τα διαθέσιμα χρήματα του Κοινοβουλίου, για να εξυπηρετηθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.

«Η Βουλή δεν είναι δημόσια επιχείρηση» φέρεται να απάντησε, όταν της έθεσε το θέμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. 
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου