Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σκληρή κατάθεση της Βάσως Παπανδρέου

Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2015

Η κυρία Βάσω Παπανδρέου είχε διατελέσει, για ένα διάστημα, υπουργός Ανάπτυξης.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σκληρές κουβέντες και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς επεφύλαξε, στην κατάθεσή της για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, η πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου, που τον διαδέχθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, καταθέτοντας κράτησε σαφέστατες αποστάσεις από τα τεκταινόμενα επί υπουργίας Ακη, μιλώντας ευθέως για «πάρτι» στα αντισταθμιστικά, αλλά και για εκτόξευση των εξοπλιστικών δαπανών επί ημερών Τσοχατζόπουλου στο τιμόνι του υπουργείου. Με τις καταθέσεις των δύο πρώην υπουργών –το προηγούμενο διάστημα κατέθεσαν ο Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος– έκλεισε ο κύκλος των πολιτικών προσώπων που εκλήθησαν στη δίκη Τσοχατζόπουλου ως τότε μελών του ΚΥΣΕΑ.

Ειδικότερα, χθες, η Βάσω Παπανδρέου χαρακτήρισε «φρικιαστικά» όσα, κατά το κατηγορητήριο, διέπραξε ο δικαζόμενος υπουργός. Με έκδηλη απαξία, η κ. Παπανδρέου, που κατέθετε πάνω από δύο ώρες χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει προς το εδώλιο, δήλωσε πως το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τις συμβάσεις των εξοπλιστικών και αποφάσιζε θέματα για την αμυντική πολιτική της χώρας δίχως να ασχολείται με την υλοποίηση των συμβάσεων ή με τις λεπτομέρειές τους. «Είσαι εδώ, είπε απαντώντας σε ερώτηση του ίδιου του Ακη Τσοχατζόπουλου, όχι για το ΚΥΣΕΑ και για τη νομιμότητα των συμβάσεων, αλλά για δωροδοκία», για να προσθέσει ότι «η υπόθεση Τσοχατζόπουλου έβλαψε πάρα πολύ το ΠΑΣΟΚ».

«Εξω φρενών»
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, μιλώντας σε τόνο προσωπικό, είπε: «Γίνομαι έξω φρενών. Γιατί έδωσα όλη μου τη ζωή για το ΠΑΣΟΚ. Οταν βλέπεις ότι καταρρέει όλη σου η ζωή, είναι πολύ σημαντικό. Ολα αυτά, αν αληθεύουν, είναι φρικιαστικά. Η απόφαση η πρωτόδικη κάπου στηρίχθηκε όμως. Εκτός αν έχουμε όλη τη δικαιοσύνη για πέταμα…». Κατά την πρώην υπουργό, «δωροδοκία χωρεί και στις συμβάσεις για τα αντισταθμιστικά οφέλη» (συμβάσεις συνοδευτικές των εξοπλιστικών) και όταν της ζητήθηκε από την υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου να είναι πιο συγκεκριμένη, απάντησε: «Το πώς δεν το ξέρω. Ρωτήστε αυτούς που τα έχουν κάνει».
Αποκαλυπτικός για όσα παρέλαβε από τον προκάτοχό του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος μίλησε ευθέως για «λαμογιές», από την πλευρά των Ρώσων, στα αντισταθμιστικά για τους ρωσικούς πυραύλους TORM1. «Μόλις έλαβα γνώση αυτής της ανωμαλίας, μετέβην στη Μόσχα και σε συνεννόηση με τον ομόλογό μου αντικαταστάθηκε η εταιρεία που είχε κάνει τη λαμογιά με άλλη που έκανε τα αντισταθμιστικά» ανέφερε ο κ. Παπαντωνίου. «Σε ό,τι αφορά το σκέλος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών, υπήρχε μια τεράστια απάτη» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, για να σημειώσει: «Επέλεξα την πολιτική λύση. Είδα ότι τα αντισταθμιστικά δεν εκτελούνταν και η Ελλάδα δεν εισέπραττε αυτά που όφειλε να εισπράξει». Απαντώντας σε ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα εάν ο ίδιος διέβλεψε τότε πολιτική δίωξη, ο κ. Παπαντωνίου απάντησε ότι «υπάρχει μία πρωτόδικη απόφαση που είναι φοβερή, συνταρακτική. Αν και το δικό σας το δικαστήριο την επιβεβαιώσει...».
Ο Γιάννος Παπαντωνίου μίλησε για εκτόξευση των αμυντικών δαπανών επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας πως «είχαμε τότε το παγκόσμιο ρεκόρ μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ». «Υπήρξε εκτίναξη των δαπανών. Εισηγήθηκα δραστικές περικοπές», συμπλήρωσε.
Τέλος, η Βίκυ Σταμάτη, μέσω του συνηγόρου της, κατέθεσε νέα αίτηση για διακοπή της κράτησής της λέγοντας πως «είναι 1,5 χρόνο στη φυλακή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου