Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί ο Σόιμπλε

Με ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τη συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. 
Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών «η εμπειρία σε άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει ότι μία χώρα μπορεί ξαφνικά να γλιστρήσει σε πτώχευση».
Ο κ. Σόιμπλε δεν θέλησε να κάνει εικασίες για μία πιθανή ημερομηνία, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο είναι προετοιμασμένη η γερμανική κυβέρνηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τόνισε ότι «υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει ένας υπεύθυνος πολιτικός.»
Ο γερμανός υπουργός δήλωσε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα υπάρξει συμφωνία για νέα βοήθεια στην Ελλάδα.
«Δεν προβλέπω ότι μέχρι τότε θα έχουν διευκρινιστεί τα πάντα», είπε ο κ. Σόιμπλε.
Τόνισε ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζωνη, υπό λογικές προϋποθέσεις.
«Αυτό δεν θα προσκρούσει σε εμάς», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το θέμα υπάρχει σύμπνοια με την καγκελάριο Μέρκελ.
Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη του στον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «και οι δυο μας είμαστε υπουργοί οικονομικών , φέρουμε ευθύνες και συνεργαζόμαστε καλά».
«Τα μέσα ενημέρωσης, είπε ο κ. Σόιμπλε, έκαναν τον κ. Βαρουφάκη Σούπερ Σταρ και τώρα τον αποδομούν. Και το ένα και το άλλο είναι λάθος».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου