Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Αντικαρκινικές οργανώσεις «τσέπωναν» εκατομμύρια δολάρια από δωρεές

Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2015

Η ιστοσελίδα της «Cancer Fund of America», μιας από τις τέσσερις οργανώσεις που διώκονται από την αμερικάνικη κυβέρνηση.
ΗΠΑ: Αντικαρκινικές οργανώσεις «τσέπωναν» εκατομμύρια δολάρια από δωρεές
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μήνυσε τέσσερις φιλανθρωπικές αντικαρκινικές οργανώσεις για κατάχρηση περισσότερων από 187 εκατ. δολ. που συγκέντρωσαν από δωρεές, με τις δύο οργανώσεις να συμφωνούν να διαλυθούν και τις άλλες δύο να πολεμούν τις κατηγορίες, όπως ανέφερε την Τρίτη η Αμερικάνικη Επιτροπή Εμπορίου (FTC).
Η Επιτροπή απήγγειλε κατηγορίες στις οργανώσεις «Cancer Fund of America», «Cancer Support Services Inc», «Children's Cancer Fund of America» και «Breast Cancer Society Inc» για συγκέντρωση εκατομμυρίων δολαρίων από δωρεές, κάνοντας όμως ελάχιστα για να βοηθήσουν τους ασθενείς.
Οι οργανώσεις «Children's Cancer Fund of America» και «Breast Cancer Society Inc» συμφώνησαν να τερματίσουν τη λειτουργία τους.
Σε μήνυμά του στην ιστοσελίδα της οργάνωσης ο εκτελεστικός διευθυντής της «Breast Cancer Society» Τζέιμς Ρέινολντς, που συμφώνησε να σταματήσει τους εράνους δήλωσε πως ο οργανισμός ήθελε να αποφύγει έναν «δαπανηρό και παραπλανητικό δικαστικό αγώνα».
Το Κέντρο Ερευνητικών Δημοσιευμάτων είχε τοποθετήσει την οργάνωση «Cancer Fund of America» στη δεύτερη θέση της λίστας με τις χειρότερες φιλανθρωπικές οργανώσεις της Αμερικής.
Βασιζόμενο σε στοιχεία από τον Δεκέμβριο ανέφερε πως η οργάνωση συγκέντρωσε 86,8 εκατ. δολ. για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά έδωσε μόλις το 1% των χρημάτων αυτών σε καρκινοπαθείς ασθενείς. Παράλληλα, η οργάνωση «The Children's Cancer Fund of America» κατατάχθηκε στην 9η θέση.
Οι οργανώσεις «Cancer Fund of America» και «Cancer Support Services Inc» επέλεξαν να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης δικαστικά.

Αμάξια, γυμναστήρια, κρουαζιέρες...
Η Αμερικάνικη Επιτροπή Εμπορίου ανέφερε στην μήνυσή της ότι οι οργανώσεις αυτοπροσδιορίζονταν ως νόμιμα φιλανθρωπικά ιδρύματα για να συγκεντρώσουν χρήματα από κλήσεις τηλεφωνικών πωλήσεων και από τη Συλλογική Ομοσπονδιακή Εκστρατεία που συγκεντρώνει χρήματα από εργαζόμενους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, οι οργανώσεις «λειτουργούσαν ως προσωπικά τσιφλίκια που τα διέκρινε ένας ανεξέλεγκτος νεποτισμός, με σκανδαλώδεις συγκρούσεις συμφερόντων και υπερβολικούς εσωτερικούς μισθούς χωρίς οικονομικό και κυβερνητικό έλεγχο που οποιαδήποτε καλόπιστη φιλανθρωπική οργάνωση δεν θα υιοθετούσε».
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη μήνυση, κάποια από τα χρήματα ξοδεύτηκαν για ταξίδια στο Λας Βέγκας, στη Νέα Υόρκη και στην Disney World. Επίσης σε αμάξια, συνδρομές γυμναστηρίων, εκδρομές με τζετ σκι, συνδρομές σε ιστοσελίδες γνωριμιών και σε κρουαζιέρες.
Οι επαγγελματίες διοργανωτές των φιλανθρωπικών εράνων, τους οποίους προσλάμβαναν οι οργανώσεις, κρατούσαν κάποιες φορές το 85% των χρημάτων που συγκέντρωναν, σύμφωνα με την Επιτροπή Εμπορίου, ενώ όπως σημειώνεται, οι οργανώσεις φούσκωναν τα έσοδα τους για να αποκρύψουν την κακοδιαχείριση των χρημάτων που συγκέντρωναν από δωρεές.
Η Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου δήλωσε πως πρότεινε πρόστιμα 65 εκατ. δολ. για την «Breast Cancer Society» και 30 εκατ. δολ. για την «Children's Cancer Fund of America», ποσά τα οποία αντιστοιχούν στα χρήματα που συγκέντρωσαν από το 2008 έως το 2012.
Εντούτοις, όπως δηλώνει η Τζέσικα Ριτς, διευθύντρια του Γραφείου Προστασίας του Καταναλωτή της Επιτροπής, «τα περισσότερα χρήματα έχουν χαθεί», προσθέτοντας πως η Επιτροπή έχει συγκεντρώσει περίπου 1 εκατ. δολ.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου