Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η Κουρούτα, μία από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2015          Πάμε;

  • Καφέ στον Άνεμο... Φαγητό στο Συμπόσιο... Ποτό στο Μπλε...
  • Αμμουδια,φοβερη θαλλασα, καφε, bars και φοβερο ηλιοβασιλεμα...!
Οκτώ Γαλάζιες σημαίες θα έχουν οι παραλίες της Ηλείας από τις συνολικά 14 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (5 στην Αχαΐα και μία στην Αιτωλοακαρνανία) σύμφωνα με το διευνές πρόγραμμα προστασίας των ακτών «Γαλάζια Σημαία», το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1992.

6465496559_a853b17217_b.jpg (1024×683)Για την Ηλεία ο αριθμός παραμένει ο ίδιος με το 2013 και το 2014, ωστόσο κρύβει έκπληξη, καθώς η παραλία της Ζαχάρως είναι εκτός λίστας, κάτι που είχε ξανασυμβεί το 2011 και το 2012.  
Αντίθετα, στη φετινή λίστα με τις Γαλάζιες σημαίες μπήκε ο δήμος Πύργου με την παραλία της Σκαφιδιάς.

Αναλυτικά η λίστα:
Δήμος Πύργου: Σκαφιδιά, Δήμος Ήλιδας: Κουρούτα, 
Δήμος Πηνειού: Αρκούδι, Βαρθολομιό, Γλύφα, Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2, Λουτρά Κυλλήνης 1, Λουτρά Κυλλήνης 2 
Οι 8 Γαλάζιες Σημαίες στην Ηλεία δεν προσφέρονται για πανηγυρισμό, καθώς με ακτογραμμή άνω των 100 χλμ., οι αρμόδιοι φορείς θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει ώστε ο αριθμός να είναι τουλάχιστον διψήφιος.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η Νότια Ηλεία δεν έχει Γαλάζια σημαία, τη στιγμή που περιλαμβάνονται σε αυτήν παραλίες όπως το Κάτω Σαμικό, ο Καϊάφας, ο Κακόβατος, το Γιαννιτσοχώρι, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου