Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ερντογάν: «Ναι» στην επαναλειτουργία της Χάλκης αν χτιστεί τζαμί στη Θεσσαλονίκη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Σάββατο, 9 Μαΐου, 2015

Την αδειοδότηση και λειτουργία τζαμιού στη Θεσσαλονίκη με αντάλλαγμα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης φέρεται να προτείνει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ.
Ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα , κατά την διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και ιστορικούς της χώρας, φέρεται να εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, σε αντάλλαγμα της αδειοδότησης από την Ελλάδα της λειτουργίας τζαμιού στη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο, την θέση του Τούρκου προέδρου αντέκρουσε ο Metin Kulunk, ένα από τα ισχυρά ονόματα του κυβερνώντος κόμματος, λέγοντας ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δε θα επαναλειτουργήσει μέχρι να δοθεί στο προσκύνημα το τζαμί Φετιγιέ στην Αθήνα και όχι ένα τζαμί στη Θεσσαλονίκη.
Πάντως η Ελλάδα σταθερά δηλώνει ότι δεν τίθεται ζήτημα αμοιβαιότητας και ότι είναι υποχρέωση της Τουρκίας να επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου