Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ανάκληση-ρεκόρ 53.000.000 αερόσακων παγκοσμίως από την ιαπωνική εταιρεία Takata

Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2015

Η ιαπωνική εταιρεία Takata διπλασίασε την ανάκληση αερόσακων με κατασκευαστικό σφάλμα, που μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο, σε σύνολο σχεδόν 34 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη ανάκληση στην αμερικανική ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τις αρχές οδικής ασφάλειας στις ΗΠΑ την Τρίτη (Τετάρτη πρωί, ώρα Ελλάδας).

Η ανάκληση αφορά το σύστημα φουσκώματος αερόσακων που χρησιμοποιούνται από 11 κατασκευαστές αυτοκινήτων στη θέση οδηγού και συνοδηγού, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, την ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια (NHTSA) και την Takata. Επεκτείνει προηγούμενες ανακλήσεις για το ίδιο θέμα σε 16,6 εκατ. αυτοκίνητα, και αυξάνει τον αριθμό των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από την απόφαση σε πάνω από 53 εκατομμύρια παγκοσμίως.
Οι αρχές συνέδεσαν έξι θανάτους παγκόσμια με ελαττωματικούς αερόσακους της εταιρείας (που κατέχει το 59% περίπου της παγκόσμιας αγοράς αερόσακων) οι οποίοι έσκασαν με μεγάλη δύναμη και εκτόξευσαν κομμάτια τους στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Οι έξι θάνατοι συνέβησαν σε αυτοκίνητα της Honda.
Μεταξύ άλλων, η ανάκληση αφορά τις κατασκευάστριες εταιρίες Toyota, Nissan και Honda, οι οποίες είχαν επεκτείνει από μόνες τους τις ανακλήσεις αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα όταν ανακάλυψαν ότι μερικοί διογκωτές στο σύστημα φουσκώματος δεν ασφάλιζαν σωστά, αφήνοντας την υγρασία να περάσει μέσα στο δοχείο του προωθητικού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη του σάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου