Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2015


  • Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν θα έχει το μεσημέρι της Παρασκευής (14:30) ο έλληνας πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στη Ρίγα της Λετονίας. Το ραντεβού Τσίπρα-Γιούνκερ θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες μετά την εποικοδομητική -κατά τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης- συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
  • Η υποχρηματοδότηση και η πενιχρή εισροή ανταλλακτικών είναι οι κύριες αιτίες που τέσσερα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έχουν πιάσει φωτιά το τελευταίο τρίμηνο, ενώ στα τρία εξ αυτών επέβαιναν πολίτες. Συνολικά, 955 λεωφορεία είναι παροπλισμένα: τα 450 θα μπορούσαν να επισκευαστούν εφόσον υπήρχαν ανταλλακτικά, ενώ τα υπόλοιπα είναι οριστικά εκτός λειτουργίας, λέει στο sansimera.gr το μέλος του ΔΣ του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ Απόστολος Κασιμέρης, τονίζοντας πως «τα αμαξοστάσια θυμίζουν νεκροταφεία λεωφορείων».
  • Τη λύση του προβλήματος με το ελληνικό χρέος κατά τα γερμανικά πρότυπα πρότεινε ο Τομά Πικετί, ενώπιον μάλιστα γερμανικού κοινού - ο διάσημος γάλλος συγγραφέας μίλησε σε εκδήλωση στο Βερολίνο, όπου μετέβη για να παραλάβει από το δήμαρχο του Αμβούργου και ηγετικό στέλεχος του SPD Όλαφ Σολτς το εφετινό Βραβείο Πολιτικού Βιβλίου που απονέμει το Ίδρυμα Friedrich Ebert.
  • Από σήμερα Παρασκευή μέχρι και 9 Ιουνίου θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις όσοι ενδιαφέρονται να μπουν με κλήρωση στα πειραματικά σχολεία της χώρας, αλλά και όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε γραπτή δοκιμασία για τις πρότυπες σχολικές μονάδες.
  • Με τα μαθήματα Κατεύθυνσης Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση), Βιολογία (Θετική Κατεύθυνση), Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών) συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Κόσμος

  • Η Χέδερ Τσο, η κόρη του προέδρου της Korean Air Τσο Γιανγκ-χο και πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας, αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες κράτησης στη φυλακή. Εφετείο ανέστειλε την ποινή που της είχε επιβληθεί για την οργισμένη της αντίδραση απέναντι σε μέλος του πληρώματος επειδή δεν της είχε σερβίρει φυστίκια με το απεριτίφ της, και .
  • «Καλώς ήρθατε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Λευκό Οίκο»: Έτσι υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τους πρώτους δημοσιογράφους από την Κούβα στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου. Παράλληλα, στην Ουάσινγκτον οι διμερείς συνομιλίες συνεχίζονται με στόχο το άνοιγμα των πρεσβειών στις δύο πρωτεύουσες, το ισχυρότερο μέχρι τώρα σημάδι της ιστορικής επαναπροσέγγισης.
  • Οι ΗΠΑ επέμειναν ότι θα συνεχίσουν τις περιπολίες διά αέρος και θαλάσσης στα διεθνή ύδατα παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ναυτικού της Κίνας προς αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο να βγει από τον εναέριο χώρο των τεχνητών νησιών που χτίζει η ασιατική χώρα στην υπό αμφισβήτηση περιοχή της Θάλασσας της Νότιας Κίνας. Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ανησυχούν για το ενδεχόμενο αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Κίνας στην περιοχή.
  • Δύο παιδιά σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία το Νοέμβριο, δήλωσε εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου, αναγνωρίζοντας για πρώτη απώλειες άμαχου πληθυσμού από την έναρξη της εκστρατείας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ. Αρκετές ακόμα περιπτώσεις είναι υπό διερεύνηση.
  • Ποινικές διώξεις σε βάρος έξι αστυνομικών άσκησε η εισαγγελία της Βαλτιμόρης για τον θάνατο του 25χρονου Φρέντι Γκρέι. Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, ο θάνατος του Γκρέι οφείλεται σε ανθρωποκτονία. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο νεαρός έχασε την ζωή του από «τραυματισμό που απέβη μοιραίος, καθώς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας κατά τη μεταφορά του με το βαν της αστυνομίας».

Οικονομία

  • Το πρόγραμμα για την επιταγή κατάρτισης ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση θα επανέλθει ανασχεδιασμένο εντός διμήνου, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Ρ.Αντωνοπούλου, μιλώντας για σκανδαλώδη σχεδιασμό από την προηγούμενη ηγεσία. «Ο άνεργος θα πάρει τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα» δήλωσε, αφού όπως είπε με βάση τα ισχύοντα η κατανομή των κονδυλίων γινόταν προς όφελος των Παρόχων Κατάρτισης και όχι των ανέργων.
  • «Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εάν υπάρξει, θα κοστίσει σε πάρα πολλούς ανθρώπους πάρα πολλά χρήματα, σε μερικούς όμως έχει ήδη αποφέρει πολλά κέρδη» γράφει εισαγωγικά σε άρθρο της, με τίτλο: «Πώς κανείς κερδίζει ένα σωρό χρήματα με το Grexit» η αυστριακή συντηρητική εφημερίδα Die Presse.
  • Τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικά ευρωπαϊκοί πόροι, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και να τονωθεί η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, συζητήθηκαν σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη και της Επιτρόπου για την περιφερειακή πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.

Αθλητισμός

  • Στον «θρόνο» του βελγικού ποδοσφαίρου θα αναπαύεται η Γάνδη, μετά από αναμονή... τριών αιώνων. Μια από τις πιο γνωστές βελγικές ομάδες, δεν είχε κατακτήσει ποτέ τον τίτλο και το κατάφερε φέτος επικρατώντας 2-0 της Σταντάρ Λιέγης στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Σκόραραν ο αρχηγός Κουμς στο 18΄ και ο Βραζιλιάνος Ρενάτο Νέτο με πέναλτι στο 50΄. Με έτος ίδρυσης το 1864 και σύσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος το 1899, η ομάδα της Γάνδης έφτασε δύο φορές κοντά στην «πηγή», αλλά... νερό δεν ήπιε το 1955 και το 2010 όταν κατετάγη δεύτερη.
  • Με προβλήματα επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ οι Βίτορ και Αθανασιάδης από τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Η συμμετοχή των δυο παικτών στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες. Οι δυο βασικοί παίκτες του ΠΑΟΚ ακολούθησαν σήμερα ειδικό πρόγραμμα θεραπείας, έτσι ώστε να προλάβουν να δώσουν το παρών στο κρίσιμο παιχνίδι με την ομάδα της Αρκαδίας.
  • Την ικανοποίησή του μετά την απάντηση της UEFA σχετικά με το νέο Νομοσχέδιο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις", που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Μάλιστα, τονίζεται με έμφαση πως όταν κατατεθεί και το νέο μεγάλο νομοσχέδιο για όλο τον Αθλητισμό της χώρας μας, «...η UEFA είναι έτοιμη να βοηθήσει με σεβασμό σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου