Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο δράστης των επιθέσεων του Μαραθωνίου της Βοστόνης το 2013, Τζοχάρ Τσαρνάεφ.


Η απόφαση των ενόρκων ήταν ομόφωνη στις 6 από τις 17 κατηγορίες που επισύρουν την ποινή του θανάτου.Πηγή:(RΕUΤΕRS)
ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης επικροτεί τη θανατική ποινή που επεβλήθη στον Τσαρνάεφ
Χρειάστηκαν 14 ώρες διαβουλεύσεων προκειμένου το 12μελές σώμα των ενόρκων να αποφασίσει την ποινή του 21χρονου κατηγορουμένου.
Οι ένορκοι, που είχαν να επιλέξουν μεταξύ της ισόβιας κάθειρξης και της θανατικής ποινής, έπρεπε να αποφανθούν ομόφωνα υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής στον Τσαρνάεφ.
Η απόφαση του σώματος ήταν ομόφωνη στις 6 από τις 17 κατηγορίες που επισύρουν την ποινή του θανάτου.
Η εκτέλεση του 21χρονου θα γίνει με θανατηφόρο ένεση.
H θανατική ποινή είναι μία «προσήκουσα τιμωρία» για τον Τσαρνάεφ, τον δράστη των επιθέσεων στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Λορέτα Λιντς.

«Δεν θα επουλώσει τα τραύματα»
«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι καμία ετυμηγορία δεν θα επουλώσει ποτέ (τα τραύματα) στις ψυχές εκείνων που έχασαν τους δικούς τους, ούτε το σώμα ούτε το πνεύμα εκείνων που υπέστησαν τραύματα που θα τους ακολουθούν για μία ζωή εξαιτίας αυτών των άνανδρων πράξεων.
»Ομως η εσχάτη των ποινών είναι μία προσήκουσα τιμωρία για αυτό το απεχθές έγκλημα» επισήμανε η υπουργός σε ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.
Ο κατηγορούμενος, ένας νεαρός μουσουλμάνος με καταγωγή από την Τσετσενία που μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία 8 ετών, παρέμεινε απαθής κατά την ανάγνωση της απόφασης.
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περιλαμβανομένου ενός 8χρονου παιδιού και 264 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 17 ακρωτηριάστηκαν, όταν δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κοντά στην γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης την 15η Απριλίου του 2013.
Η υπεράσπιση μάταια υποστήριξε ότι ο νεαρός Τσαρνάεφ βρισκόταν υπό την επιρροή του μεγαλύτερου αδελφού του Ταμερλάν, που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, ο οποίος πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τις επιθέσεις. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου