Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2015

  • Στο πλαίσιο της επιδίωξης της κυβέρνησης για «ενιαία συμφωνία», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παρουσιάσει στους ευρωπαίους ηγέτες με τους οποίους θα συναντηθεί στη Ρίγα, όπου διεξάγεται την Πέμπτη και την Παρασκευή η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, πρόταση - πακέτο για το χρέος.
  • Σοκ προκαλεί στην Ουάσινγκτον η υπόθεση ζευγαριού πλούσιων Ελληνοαμερικάνων, του παιδιού τους και της οικιακής βοηθού της οικογένειας, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο σπίτι τους σε αριστοκρατική συνοικία της αμερικανικής πρωτεύουσας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες ήταν γνωστοί των θυμάτων, δεδομένου ότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι.
  • Στα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.
  • Με διαδικασίες εξπρές και αιτήσεις από σήμερα, Τετάρτη, ξεκινάει ο κύκλος αλλαγής των διευθυντών των σχολείων της χώρας μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
  • Γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία συγκροτούν κοινό μέτωπο και κατέρχονται σε 24ωρη απεργία σήμερα, Τετάρτη, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Η ΕΙΝΑΠ ζητά άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

Κόσμος

  • Κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Norwegian Cruise Lines προσάραξε σε ύφαλο φεύγοντας από τις Βερμούδες για τη Βοστώνη, και έμεινε ακινητοποιημένο για έξι ώρες. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες. Το πλοίο «απελευθερώθηκε» μεν από τον ύφαλο, αλλά αγκυροβόλησε μέχρι να γίνει επιθεώρηση για το εάν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι.
  • Μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις της τελευταίας στιγμής, οι εργαζόμενοι στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους (DB) ξεκίνησαν την Τετάρτη την επ' αόριστον απεργία και στα επιβατικά δρομολόγια. Το συνδικάτο GDL και ο επικεφαλής του Κλάους Βεζέλσκι δεν υποχωρούν από τον αγώνα τους, ενώ η διοίκηση ποντάρει στην κόπωση του επιβατικού κοινού έπειτα από τις συσσωρευμένες κινητοποιήσεις.
  • Η Πιόνγκγιανγκ μπλόκαρε την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν σε βιομηχανικό συγκρότημα στη Βόρεια Κορέα, ανακαλώντας την άδειά της στον κορυφαίο αξιωματούχο. Ο (νοτιοκορεάτης) επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών επρόκειτο να επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα το Καεσόνγκ σε ένα σπάνιο διπλωματικό άνοιγμα προς το βορρά της κορεατικής χερσονήσου.
  • Η ιαπωνική εταιρεία Takata διπλασίασε την ανάκληση αερόσακων με κατασκευαστικό σφάλμα σε σχεδόν 34 εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη ανάκληση στην αμερικανική ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επεκτείνει προηγούμενες ανακλήσεις για το ίδιο θέμα σε 16,6 εκατ. αυτοκίνητα, και αυξάνει τον αριθμό των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από την απόφαση σε πάνω από 53 εκατομμύρια παγκοσμίως.
  • H βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε εννέα υπόπτους, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών που διέπραξαν τη ληστεία με λεία μετρητά και πολύτιμους λίθους αμύθητης αξίας στην συνοικία των κοσμηματοπωλών του Λονδίνου τον περασμένο μήνα.

Οικονομία

  • Τεκμηριωμένα στοιχεία για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές με συντελεστή 1 τοις χιλίοις θα παρουσιάσει σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στις Βρυξέλλες.
  • Το βασικό δημοσιονομικό σενάριο για τη διετία 2015-2016 και το ασφαλιστικό θα βρεθούν σήμερα, Τετάρτη, στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Brussels Group στις Βρυξέλλες. Στις διαπραγματεύσεις που πλέον εισέρχονται σε κρίσιμη καμπή θα ανοίξει μια βεντάλια θεμάτων που εκτείνονται από την ανεξαρτησία της φορολογική διοίκησης έως και τις ιδιωτικοποιήσεις και την ενίσχυση της λειτουργίας του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος.
  • Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τρίτης την πληροφορία για ενστάσεις των εταίρων στο προτεινόμενο καθεστώς ΦΠΑ από την ελληνική κυβέρνηση. Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με στόχο την εξάπλωση της χρήσης πλαστικού χρήματος προς όφελος της διαφάνειας των συναλλαγών και των εσόδων.

Αθλητισμός

  • Αθώα κρίθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή η Βέροια για τις κατηγορίες που τη βάραιναν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Ημαθίας, η οποία είχε διωχθεί ποινικά για το ματς που έγινε τον Ιανουάριο του 2013, απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών, όπως επίσης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Αρβανιτίδης με τον πρώην αρχηγό Γιώργο Λανάρη.
  • Σε σημαντική αύξηση των ελέγχων ντόπινγκ προχώρησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας την τρέχουσα περίοδο, αν και η πρόσφατη έξαρση των «θετικών» κρουσμάτων δεν ήταν αποτέλεσμα των μέτρων καταστολής που έχει λάβει η FA. Τρεις επαγγελματίες παίκτες έχουν «αποβληθεί» από τις ομάδες τους το τελευταίο διάστημα μετά τους ελέγχους που υποβλήθηκαν και στους οποίους βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, τη στιγμή που την περίοδο 2013/2014 καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά «παραβίασης» των κανονισμών.
  • Με το μεγάλο του επιθετικό... όπλο θα παραταχθεί την Τετάρτη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μάρκους Μπεργκ προπονήθηκε κανονικά και ο Γιάννης Αναστασίου τον συμπεριέλαβε στην αποστολή και το πιθανότερο είναι ότι ο Σουηδός στράικερ θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα των «πρασίνων». Αντίθετα, όπως αναμενόταν, οι Χουχούμης και Πέτριτς, έμειναν εκτός, καθώς συνέχισαν την θεραπεία τους και δεν είναι έτοιμοι.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου