Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 19 Μαΐου, 2015

  • Εμφύλιο ανάμεσα στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών και σε περίπου 5.500 εκπαιδευτικούς προκάλεσε η γνωστοποίηση πρόθεσης του υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει ως ρουσφετολογικές τις μετατάξεις εκπαιδευτικών που έγιναν το 2013. Οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και ζητούν να μην ανακληθούν οι μετατάξεις τους.
  • Στις 19:00 το βράδυ της Τρίτης, 19 Μαΐου, ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων θα γίνει όπως κάθε χρόνο η επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς με τους εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι με την φορεσιά του πόντιου αντάρτη.
  • Γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία συγκροτούν κοινό μέτωπο και κατέρχονται σε 24ωρη απεργία στις 20 Μαΐου με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Η ΕΙΝΑΠ ζητά άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.
  • Σε πολύ σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο άντρας που επιχείρησε να πυρποληθεί στη μέση του δρόμου, τα ξημερώματα της Τρίτης, στον Πειραιά. Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 03.00 στην οδό Βιτωλίων 38. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο άγνωστος περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό το σώμα του και στη συνέχεια έβαλε φωτιά.
  • Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 23:41 της Δευτέρας νότια της Κρήτης, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κόσμος

  • Λάσπη, βράχια και κορμοί δέντρων έπνιξαν τη νύχτα την ορεινή κοινότητα Μαργκαρίτα στο Σαλγκάρ της δυτικής Κολομβίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 58 άτομα και παρασύροντας σπίτια σε κοντινή χαράδρα μετά τις ξαφνικές πλημμύρες που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις. Άγνωστο είναι πόσοι μπορεί να είναι ακόμη θαμμένοι κάτω από το χάος.
  • Νέο χάος αναμένεται να προκληθεί στις σιδηροδρομικές μεταφορές της Γερμανίας από την Τρίτη, καθώς οι γερμανοί μηχανοδηγοί ξεκινούν επ' αόριστον απεργία. Η απεργία ξεκινά την Τρίτη για τη μεταφορά αγαθών και από την Τετάρτη μεταφέρεται και στα επιβατηγά τρένα.
  • Συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις στα Τίρανα οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ζήτησε από τις αλβανικές αρχές να απαγορεύσουν τις δραστηριότητες του «κινήματος Γκιουλέν». Το κίνημα, αρχικά υποστηρικτής του Ερντογάν αλλά νυν «νούμερο ένα» αντίπαλός του, είναι παρόν στην Αλβανία κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, μέσω  τουρκικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
  • Με συγκέντρωση υπέρ της κυβέρνησης, που πραγματοποιείται στο κέντρο των Σκοπίων το βράδυ της Δευτέρας, απαντά ο Νίκολα Γκρούεφσκι στις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης. Νωρίτερα, η νέα συνάντηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ έληξε χωρίς αποτέλεσμα.
  • Περίπου ένας στους επτά ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο ζει χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, παρά την κάποια πρόοδο που σημειώθηκε στην επέκταση της πρόσβασης, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα τη Δευτέρα.

Οικονομία

  • Οι κυβερνήσεις χρειάζονται πολιτικές που θα αντιμετωπίζουν την καταστροφική τάση των κοινωνιών και των οικονομιών από τη συνεχή μείωση των υπαλλήλων που έχουν πλήρη και μόνιμη απασχόληση, λέει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) σε μια εμβληματική ετήσια έκθεση που ανακοινώθηκε την Τρίτη.
  • Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 15% και χαμηλό συντελεστή 6,5% για συναλλαγές με πιστωτική κάρτα που θα αυξάνονται στο 18% και 9,5% αντίστοιχα όταν οι συναλλαγές γίνονται με μετρητά προβλέπει η κυβερνητική πρόταση για την αλλαγή του καθεστώτος του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας που έστειλε χθες η κυβέρνηση στην τρόικα.
  • «Πολύ κοντά σε συμφωνία» είναι η χώρα, προέβλεψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας, «ας πούμε εβδομάδα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να μην ολοκληρωθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία». Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης αναφέρθηκε αναλυτικά στις φορολογικές προτάσεις της κυβέρνησης και στα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης.

Αθλητισμός

  • Ηδη σε διακοπές βρίσκονται οι παίκτες της Τσέλσι, που έχασαν 3-0 από τη Γουέστ Μπρομ στο "Χόθορνς" για την προτελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Αδιάφορες βαθμολογικά και οι δύο ομάδες, όμως το ματς είχε ένταση κι αυτό φάνηκε από την αποβολή του Σεσκ Φάμπρεγας στο 29΄. Με 10 παίκτες οι πρωταθλητές Αγγλίας "υποτάχθηκαν" και γνώρισαν την πιο βαριά ήττα τους στη φετινή σεζόν.
  • Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, η Φιορεντίνα επικράτησε 3-0 της ουραγού Πάρμα και παραμένει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας που εξασφαλίζει συμμετοχή στο Europa League. Αντίθετα, η Νάπολι επικράτησε με 3-2 της υποβιβασμένης Τσεζένα και κράτησε τη διαφορά ασφαλείας από τη Φιορεντίντα στην 4η θέση.
  • Την επιθυμία του να γυρίσει στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Τζιμπρίλ Σισέ, απαντώντας σε... κάλεσμα οπαδού της ομάδας μέσω Twitter: «Γύρνα πίσω στο σπίτι σου αρχηγέ. Όλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ξέρουν ότι θέλεις να έρθεις!!!!! Τρέλανέ μας!!!!» έγραψε ο φίλος των Πρασίνων για να απαντήσει ο Σισέ: «Ναι, θα μου άρεσε να γυρίσω πίσω», στέλνοντας μήνυμα στην διοίκηση της ομάδας.
ΠΗΓΗ: ΣανΣήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου