Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2015

  • Μετέωρο στο γράμμα του νόμου μοιάζει να είναι το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Άρτας (ΚΙΦΑ) και κατ' επέκταση όσες αντίστοιχες ομάδες και συλλογικότητες προσφέρουν υπηρεσίες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες χωρίς αμοιβή. Αφορμή για την ανακίνηση του θέματος ήταν δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, με τα οποία εγείρονται ζήτημα σχετικά με τη νόμιμη λειτουργία του ΚΙΦΑ.
  • Με φόντο τις αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τις προειδοποιητικές βολές από τους ΑΝΕΛ, οι κινήσεις τακτικής για την προετοιμασία του εδάφους και των διλημμάτων, ώστε να καταστεί πολιτικά διαχειρίσιμη η (εκκρεμούσα) συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, έχουν ήδη αρχίσει να μελετώνται.
  • Επί ποδός είναι από το πρωί δήμος και φορείς του Κορυδαλλού που ζητούν την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής. Το θέμα θα τεθεί ξανά σήμερα στην ακροαματική διαδικασία στις φυλακές Κορυδαλλού.
  • Το ΠΑΣΟΚ συνέχισε την επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ύστερα από απάντηση του υπουργού Οικονομικών, χρησιμοποιώντας και πάλι σκληρές εκφράσεις, κάνοντας λόγο για «ακραίο θράσος» του υπουργού Οικονομικών, για «πρόκληση», και για «πολιτική αλητεία.
  • Στην κατάρτιση ενός πρώτου καταλόγου μαρτύρων αποφάσισε στην πρώτη της συνεδρίαση, η Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει τις συνθήκες υπαγωγής της Ελλάδας στα Μνημόνια. Ένταση για το αίτημα χρονικής επέκτασης των ερευνών έως σήμερα, με τον Κ.Λαπαβίτσα να διαφοροποιείται και να μην αποκλείει να σηζητηθεί και το παρόν, εάν χρειαστεί.

Κόσμος

  • Την διαβεβαίωση πως οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τις χώρες του Κόλπου έναντι οποιασδήποτε «εξωτερικής απειλής» επανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα στους άραβες ηγέτες κατά τη Σύνοδο στο Καμπ Ντέιβιντ, θέλοντας να τους καθησυχάσει για την προσπάθεια συμφωνίας με τον Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Επιφυλάσσεται ακόμη η Σαουδική Αραβία. Οι άραβες σύμμαχοι στον Κόλπο είναι το ένα μέτωπο αντίθεσης για το Ιράν που πρέπει να αντιμετώπισει η αμερικανική κυβέρνηση -τα άλλα είναι το Ισραήλ και παράλληλα το Κογκρέσο, που ήδη προετοιμάζει «τρικλοποδιά».
  • Δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής σε επεισόδια που σημειώθηκαν μετά από διαδήλωση εναντίον της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που προωθεί η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι εναντίον των φοιτητών άνοιξε πυρ ένας 22χρονος, που ζούσε σε ένα σπίτι όπου οι διαδηλωτές ήθελαν να κάνουν αφισοκόλληση. Ο 22χρονος συνελήφθη.
  • «Γάλλοι, Ελληνες, Γερμανοί, όλοι είμαστε στην πραγματικότητα ήδη εδώ και καιρό και τα δύο: πολίτες των κρατών μας και πολίτες της Ευρώπης» τόνισε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γ.Γκάουκ, παραδίδοντας την Πέμπτη το Διεθνές Βραβείο Καρλομάγνου στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
  • Με συντριπτική πλειοψηφία και από τα δύο κόμματα πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ νόμος, ο οποίος δίνει στο Κογκρέσο το δικαίωμα να ελέγξει και ενδεχομένως να απορρίψει την υπό διαμόρφωση συμφωνία της διεθνούς κοινότητας με το Ιράν. Υπέρ ψήφισαν 400 βουλευτές, έναντι μόλις 25 που την καταψήφισαν.
  • Ηχητικό μήνυμα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης. Σε αυτό το μήνυμα, ο αλ Μπαγκτάτι καλεί στα όπλα τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου, είτε στο μέρος που ζουν είτε εντός του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Οικονομία

  • Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή  5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η υποβολή θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία.
  • Παράπονα ότι οι εμπειρογνώμονες των θεσμών δεν έχουν καμία πρόσβαση στους έλληνες υπουργούς, ούτε καν στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, στη διάρκεια ενημέρωσης των μελών του διοικητικού συμβουλίου, του Ταμείου. Όπως ανέφερε, πρόοδος σημειώθηκε μόνο στα διαδικαστικά, αλλά όχι στα σημαντικά θέματα, από την επίλυση των οποίων εξαρτάται η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.
  • Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι οι διαμορφωτές της νομισματικής πολιτικής πρέπει να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή όταν αναστέλλουν πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης τις οποίες εφαρμόζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αθλητισμός

  • Η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στα κύπελλα Ευρώπης καταγράφηκε στο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου, όπου η Ντνίπρο Ντιπροπετρόφσκ νίκησε 1-0 τη Νάπολι και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.Με περίπατο και στο «Αρτέμιο Φράνκι», η Σεβίλη προκρίθηκε στον τελικό. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε 2-0 της Φιορεντίνα και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα, εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τη Βαρσοβία (27/5).
  • Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 12.000 ευρώ στον Πανιώνιο για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ. Αναφορικά με την περίπτωση του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Α.Γιακουμή, η Πειθαρχική Επιτροπή απάλλαξε τον «Δικέφαλο» και επέβαλε στον ποδοσφαιριστή την ποινή της αυστηρής επίπληξης.
  • Πρόβλημα στο ισχίο του αριστερού του ποδιού αντιμετωπίζει ο Λουϊς Σουάρες. Όπως ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα, ο Ουρουγουανός υποβάλλεται σε κινησεοθεραπεία από την οποία θα εξαρτηθεί η επιστροφή του στις προπονήσεις. Συνεπώς, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο απουσίας του από τον αγώνα της Κυριακής με την Ατλέτικο Μαδρίτης, για την προτελευταία αγωνιστική της Primera Division.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου