Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2015

  • Τα κοινώς αποδεκτά επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του ιού HIV υπενθυμίζουν με κοινή επιστολή τους στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, γιατρό στο επάγγελμα, Γιάννη Μιχελογιαννάκη οι εκπρόσωποι τριών οργανώσεων που ασχολούνται στην Ελλάδα με θέματα AIDS.
  • Είναι ένα νέο ψηφιακό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες, χομπίστες και καταναλωτές από τις λεγόμενες «δημιουργικές» βιομηχανίες και έχει στόχο να τους διασυνδέσει. Το Qrator, καρπός του ομώνυμου startup από την Ελλάδα, φιλοδοξεί να γίνει μία παγκόσμια πλατφόρμα για «δημιουργικούς» επαγγελματίες μέσα από την οποία θα προβάλουν το έργο τους και θα έρχονται σε διαδραστική επαφή με το κοινό τους.
  • To ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές και προσφυγής σε δημοψήφισμα άφησε ανοιχτό ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος διαπραγματεύεται πρέπει να έχει ως πιθανό ενδεχόμενο, απευκταίο αλλά πιθανό, και τη ρήξη».
  • Η κρίσιμη προθεσμία για τη διαδικασία επαναφοράς 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων» στην παλιά τους θέση ή σε προσωποπαγείς θέσεις ορίστηκε η 21η Μαΐου. Παράλληλα, στην πλειονότητά τους όσοι θα ήθελαν να τοποθετηθούν σε νέα θέση, έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για πλήρωση θέσεων με εθελοντική κινητικότητα, η οποία θα εκδοθεί τέλος Μαΐου.
  • Mε άνοδο των ποσοστών της ΔΑΠ (της ΝΔ) -κάτι που έδωσε στα αποτελέσματα της και η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ (Πανσπουδαστική)- φαίνεται πως έκλεισε η εφετινή εκλογική διαδικασία στα πανεπιστήμια. Μεγάλη πτώση φαίνεται να έχει η ΠΑΣΠ (του ΠAΣOΚ) και μικρή άνοδο περίπου 1 μονάδας η ΑΡ.ΕΝ (του ΣΥΡΙΖΑ). Καταγγελίες για επεισόδια σε 11 πόλεις της χώρας.

Κόσμος

  • Στο διπλάσιο του ορίου ταχύτητας κινείτο το τρένο που εκτροχιάστηκε την Τρίτη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα. Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει πως ο μηχανοδηγός ενεργοποίησε απότομα το σύστημα πέδησης στην στροφή, χωρίς όμως να καταφέρει να αποτρέψει το δυστύχημα. Ο οδηγός νοσηλεύεται.
  • Σε 45 ανήλθαν οι νεκροί από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο το οποίο κατασκεύαζε σαγιονάρες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα, ενώ 26 εργάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.
  • Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν την Πέμπτη οι αρχηγοί των μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ σε μια προσπάθεια συνεννόησης, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση που ταλανίζει για μια ακόμα φορά τη χώρα. Οι σύμμαχοι Γκρουέφσκι και Αχμέτι θα συνομιλήσουν με τους Ζάεβ και Θάτσι της Αντιπολίτευσης.
  • Στη δημοσιότητα δόθηκαν τελικά οι περίφημες επιστολές του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, Κάρολου, προς υπουργούς κυβερνήσεων της Βρετανίας, γνωστές και ως black spider memos. Από τις επιστολές προκύπτει ότι ο Κάρολος ήταν αρκετά «παρεμβατικός» σε ζητήματα όπως η κατάσταση των αγροτών, θέματα αρχιτεκτονικής, αλλά και άμυνας.
  • Το Βατικανό ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, μια κίνηση συμβολική που θα θεωρηθεί σημαντικό βήμα για τις παλαιστινιακές διεκδικήσεις, αλλά αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της παλαιστινιακής κυβέρνησης.

Οικονομία

  • Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD) που θα προβλέπει ότι θα αρχίσουν να διατίθενται στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν 500 εκατ. ευρώ το χρόνο για να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλότοκα δάνεια επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση.
  • Με ένα υπολογίσιμο φορο- πακέτο, αλλά και με πρόταση για «μορατόριουμ» στην υιοθέτηση μέτρων που βρίσκουν αντίθετους του θεσμούς προσέρχεται σήμερα Πέμπτη στις διαπραγματεύσεις της Ομάδας των Βρυξελλών (Brussels Group) η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα. H ελληνική πλευρά δέχεται να κάνει προσωρινές υπαναχωρήσεις σε κάποια θέματα  που είχαν περίοπτη θέση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί και η τρόικα να κάνει ένα βήμα πίσω.
  • Την ψευδαίσθηση ότι είναι εφικτή τόσο η επανένωση του ΟΣΕ όσο και η ανατροπή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον των σιδηροδρομικών εταιρειών διακινούν εσχάτως στο υπουργείο Οικονομίας και Υποδομών συνδικαλιστικοί και άλλοι κύκλοι, αγνοώντας τους κινδύνους που μια τέτοια επιλογή θα προκαλούσε.

Αθλητισμός

  • Η Γιουβέντους απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League! Η «Μεγάλη Κυρία» απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στη ρεβάνς των ημιτελικών και σε συνδυασμό με τη νίκη της (2-1) στον πρώτο αγώνα, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα, στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο.
  • Με ανακοίνωσή της η ΑΕΚ οριστικοποίησε την μεταγραφή του Ροντρίγκο Γκάλο. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ροντρίγκο Γκάλο. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που εφέτος αγωνιζόταν στην Πάσος Φερέιρα, υπέγραψε για δύο χρόνια», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ο Γκάλο είναι 29 ετών (19/9/1986) και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στον Παναιτωλικό τη σεζόν 2013/2014 έχοντας 33 συμμετοχές και 2 γκολ.
  • Σε ένα αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα κερδίζει πάντα η ανθρωπιά και αυτή νίκησε στην αναμέτρηση της Τούμπας μεταξύ του διαχρονικού ΠΑΟΚ, με παίκτες του σήμερα αλλά και του χθες και της θριαμβεύτριας Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004 παιχνίδι που έγινε για να ενισχυθεί το παιδοογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπως ήταν η επιθυμία του 16χρονου Χρυσοβαλάντη και έκανε πραγματικότητα ο οργανισμός «Make a wish».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου