Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2015

  • Με φόντο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση» και τις γενικότερες αλλαγές, που αναμένεται να φέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη, οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της χώρας. Με ενδιαφέρον αναμένεται το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών.
  • Ψηφίστηκε και στα άρθρα και στις τροπολογίες του το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πολλά από τα οποία προκάλεσε η Ν.Δ. ονομαστική ψηφοφορία.
  • Έρευνα διενεργείται, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με δύο περιστατικά, που αφορούν σε καταγγελίες αλλοδαπών, για ενέργειες αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου και του Τμήματος Ασφαλείας Μάνδρας Αττικής.
  • Ως κύριο θέμα την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις της λιτότητας στο δημόσιο σύστημα υγείας, είχε η συνάντηση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή υπουργού Ανδρέα Ξανθού, με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Υγείας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας.
  • Εκ νέου θα συνεδριάσει την Τετάρτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση, στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εντατικοποιούνται οι διεργασίες για την επίτευξη συμφωνίας, την οποία στην κυβέρνηση θεωρούν δυνατή έως το τέλος του μήνα.

Κόσμος

  • Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, σε παραίτηση οδηγήθηκαν το βράδυ της Τρίτης η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η αστυνομία της χώρας, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μίλε Γιανακίεφσκι και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Σάσο Μιγιάλκοφ, πρώτος εξάφελφος του πρωθυπουργού.
  • Οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνέβαλαν προκειμένου Μόσχα και Ουάσινγκτον «να κατανοήσουν καλύτερα η μία την άλλη» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ. Ωστόσο, την ίδια ώρα, ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνιζε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα γίνει «χωρίς υπαγορεύσεις».
  • Ο φόβος επέστρεψε στο Νεπάλ, με το νέο σεισμό των 7,3 βαθμών την Τρίτη και τους δεκάδες μετασεισμούς που ακολούθησαν. Στους 66 έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής οι νεκροί από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου -συμπεριλαμβανομένων 17 στην Ινδία και ενός στο Θιβέτ-, ενώ εκατοντάδες θεωρείται ότι είναι οι τραυματίες. Εικόνες πανικού και καταστροφής καταγράφονται στις περιοχές που είχαν ήδη πληρώσει βαρύτατο τίμημα σε ζωές και υποδομές από τον σεισμό της 25ης Απριλίου.
  • Ένα αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Huey, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση αρωγής στο Νεπάλ, αγνοείται από αργά το απόγευμα της Τρίτης. Σε αυτό επέβαιναν έξι Αμερικανοί πεζοναύτες και δύο νεπαλέζοι στρατιώτες.
  • Ένας πρώην πράκτορας των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών ήταν αυτός που βοήθησε τις αμερικανικές αρχές να εντοπίσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν, υποστήριξαν την Τρίτη δύο πρώην αξιωματούχοι του Πακιστάν, απορρίπτοντας τη θεωρία μιας «επίσημης» συνεργασίας μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ισλαμαμπάντ στην υπόθεση αυτή.

Οικονομία

  • Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίστηκε στη Βουλή κατά την συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, από την ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τονίζοντας ότι όχι μόνο έπιασε τους στόχους της αλλά ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες.
  • Την πεποίθηση ότι έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του κενού, μεταξύ των διαφορετικών προσεγγίσεων στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους δανειστές, και ότι θα υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, η οποία θα επιτρέψει στην οικονομία να γυρίσει σε θετικό πρόσημο, πριν το τέλος του έτους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.
  • Eπιβεβαίωσε και επισήμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την πληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η εκπρόσωπος του Ταμείου αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και συγκεκριμένα να επιβεβαιώσει κατά πόσο η Ελλάδα χρησιμοποίησε για τη δόση χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό ασφαλείας που τηρείται στην ΤτΕ για την αποπληρωμή της συνδρομής της χώρας προς το Ταμείο. Νέα σύγκρουση κυβέρνησης-Στουρνάρα με αφορμή τον λογαριασμό αυτό.

Αθλητισμός

  • Για περίπου μισή ώρα η Μπαρτσελόνα «έκρυψε τη μπάλα» στο Μόναχο κι αυτό ήταν αρκετό για να προκριθεί στον τελικό του Champions League παρά την ήττα της με 3-2 από τη Μπάγερν. Στη ρεβάνς του 3-0 του "Καμπ Νου" οι Καταλανοί δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο προβάδισμα των πρωταθλητών Γερμανίας και εξασφάλισαν άνετα τη συμμετοχή τους στον τελικό της 6ης Ιουνίου, όπου θα αντιμετωπίσουν στο Βερολίνο τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Γιουβέντους που την Τετάρτη αγωνίζονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στη ρεβάνς της νίκης των Ιταλών με 2-1 στο Τορίνο.
  • Δυο εβδομάδες εκτός δράσης θα μείνει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που έχοντας υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία τα αποτελέσματα της έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση πρώτου προς δευτέρου βαθμού στον αριστερό δικέφαλο και η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται για το παραπάνω διάστημα. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει τα πρώτα δύο παιχνίδια των πλέι οφ και ενδεχομένως να χάσει και το τρίτο εναντίον του ΠΑΟ στην Τούμπα.
  • Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία για την προσεχή Πέμπτη (14/5, 13:30) τέσσερις ΠΑΕ για τις αναμετρήσεις της 34ης αγωνιστικής, καθώς επίσης την ΠΑΕ Βέροια, τον πρώην πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Αρβανιτίδη, και τον πρώην γενικό αρχηγό της, Γιώργο Λαναρή, λόγω της πειθαρχικής δίωξης που άσκησε τη Δευτέρα στους προαναφερόμενους ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου