Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 12 Μαΐου, 2015

  • Την πρώτη τους συνάντηση είχαν το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι παρακάθισαν σε δείπνο που παρέθεσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, στο Λήδρα Πάλας. Όπως ανακοινώθηκε, οι συνομιλίες για το Κυπριακό αρχίζουν εκ νέου την Παρασκευή 15 Μαΐου.
  • Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου το βράδυ της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη. Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές και η επέκταση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης από τα αεροναυτιλιακά θέματα, σε άλλους εξωστρατηγικούς τομείς που αφορούν την κοινωνία, τον πολιτισμό και την παιδεία, αλλά και την οικονομία. Την Τρίτη ο Ν.Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα.
  • Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολιάζει το Ποτάμι την υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους και την περιφορά και έκθεσή τους σε κρατικά νοσοκομεία. Σε ανακοίνωση με τίτλο «Βοήθειά μας» και υπογραφή «Τομέας Τελετών και Παρελάσεων», το Ποτάμι κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «τομή στην υγεία». «Ο ισοπεδωτικός εθνομηδενισμός και ο ψευδοπροοδευτισμός που πρεσβεύει το θολό Ποτάμι το οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια» απάντησαν οι ΑΝΕΛ.
  • Στην φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, πρώην ανώτερος αξιωματικός ο οποίος απολογήθηκε για δωροδοκία που φέρεται να έχει λάβει, στο πλαίσιο της υπόθεσης της προμήθειας των Leopard.
  • Στην εκτίμηση πως πολιτική λύση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρχει, προέβη ο Κώστας Καραγκούνης αποτιμώντας τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Κόσμος

  • Ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά ως «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του Αμερικανού δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς, σύμφωνα με τους οποίους η αμερικανική κυβέρνηση είπε ψέματα όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, στις 2 Μαΐου 2011 στο Πακιστάν.
  • Οι πρέσβεις των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας στα Σκόπια, διεμήνυσαν τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ότι δεν έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για διερεύνηση των καταγγελιών της αντιπολίτευσης, σχετικά με σειρά σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται η κυβέρνησή του.
  • O ιστορικός ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να ιδρύσει το δικό του πολιτικό «σχηματισμό», μία εβδομάδα αφότου το Εθνικό Μέτωπο (FN) -το κόμμα που ίδρυσε και διηύθυνε για 40 χρόνια- ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα. Στόχος του, «να ασκηθεί επιρροή προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορικη γραμμή» στους κόλπους του Εθνικού Μετώπου.
  • Ενα ζευγάρι Αμερικανών και η αυτιστική έφηβη κόρη τους, οι οποίοι ταξίδευαν με τις United Airlines από το Χιούστον στο Πόρτλαντ, υποχρεώθηκαν να κατέβουν από το αεροπλάνο. Ο πιλότος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, επειδή η παρουσία του παιδιού δεν τον έκανε να «αισθάνεται άνετα». Σε κατάσταση σοκ, η οικογένεια ετοιμάζεται να καταθέτει μήνυση.
  • Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ εκτίμησε πως οι διαχωρισμοί στο εσωτερικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΓΔΜ αποτελούν τους λόγους για τους οποίους έχασαν τη ζωή τους τα μέλη των αστυνομικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ στις συγκρούσεις το προηγούμενο διήμερο, με ομάδα ένοπλων στο Κουμάνοβο, και απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι να υποβάλει παραίτηση, ώστε να εκτονωθεί η πολιτική αβεβαιότητα και να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη χώρα.

Οικονομία

  • Τη δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα θα αποτιμήσει την Τρίτη ή την Τετάρτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
  • Θετικό κατά 80.223 θέσεις εργασίας, είναι το ισοζύγιο της μισθωτής απασχόλησης τον Απρίλιο έναντι 60.600 θέσεων τον Απρίλιο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας. «Τα στοιχεία αποτυπώνουν και το πολύ θετικό κλίμα που δημιουργείται από την δράση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε μια νέα "βάση"» τονίζει το υπουργείο Εργασίας.  
  • Τη θέση ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να λάβει την κρίσιμη για την Ελλάδα απόφαση άρσης της ασφυξίας σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενο σήμα - απόφαση του Eurogroup εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών, το οποίο κατέγραψε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και εταίρων, σημείωσε ωστόσο ότι παραμένουν ανοιχτά ζητήματα. Συμφωνία πιθανότατα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες εκτιμά ο Γ.Βαρουφάκης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου