Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2015

  • Κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ για συγκέντρωση και είσοδο στο Ραδιομέγαρο το πρωί (09:00) απευθύνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την άρση των αδικιών και ασαφειών του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή. «Τέτοιες κινήσεις δεν προσφέρουν στην ομαλή λειτουργία» απαντά η διοίκηση.
  • Συνεχίζεται η απεργία στα ΕΛΠΕ, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή σε μια υπό συντήρηση δεξαμενή, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό έξι εργαζομένων των διυλιστηρίων Ασπροπύργου. Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ να καλυφθούν τα έξοδα των τραυματιών, μέτρα ασφάλειας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 00:32 στον υποθαλάσσιο χώρο της νοτιοανατολικής Κρήτης. Η δόνηση έγινε αισθητή στην περιοχή της Ιεράπετρας και στα νοτιοανατολικά παράλια του νησιού.
  • Σταθερή η επιδίωξη μιας «αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής», είναι το διπλό μήνυμα -προς τους εταίρους και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- που στέλνει ο πρωθυπουργός εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, από το οποίο η Αθήνα αναμένει σαφή καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις. Πληροφορίες θέλουν από το αποτέλεσμα του Eurogroup να εξαρτάται η πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ την Τρίτη. Ανοιχτό και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.
  • «Ο λαός μας σήμερα βιώνει εκβιασμούς και απόπειρα εξανδραποδισμού, έχει όμως ταυτόχρονα ζώσα τη συνείδησή του με την ιστορία του και με την ηρωική αντίσταση που εμπνέει και τη σημερινή μας ύπαρξη» δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου από το Μαουτχάουζεν της Αυστρίας, όπου συμμετείχε στις τελετές μνήμης για τα 70 χρόνια από το κλείσιμο του ναζιστικού στρατοπέδου όπου θανατώθηκαν 3.700 Έλληνες.

Κόσμος

  • Πετρέλαιο διέρρευσε στον ποταμό Χάντσον την Κυριακή έπειτα από την έκρηξη σε μετασχηματιστή στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Indian Point, βόρεια της Νέας Υόρκης. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο έσπευσε στην περιοχή για να ενημερωθεί. Από την έκρηξη γέμισε πετρέλαιο μια δεξαμενή, η οποία όμως στη συνέχεια υπερχείλισε, με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να χυθεί στον ποταμό, είπε.
  • Η αστυνομία του Μισισίπι συνέλαβε την Κυριακή έναν άνδρα και μια γυναίκα σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το θανάσιμο πυροβολισμό δύο αστυνομικών που πραγματοποιούσαν έλεγχο στο αυτοκίνητο των δραστών το Σάββατο. Ο αδελφός του φερόμενου δράστη συνελήφθη για συνέργεια.
  • Σε συριακό έδαφος πέρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου για να επισκεφθεί το μαυσωλείο του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, προκαλώντας την οργή της Δαμασκού. Ο τάφος μετακινήθηκε πιο κοντά στη μεθόριο τον Φεβρουάριο σε μυστική τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, την οποία η συριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε «κατάφωρη επίθεση» -όπως και την επίσκεψη Νταβούτογλου την Κυριακή.
  • Με μια τελετή στο αββαείο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, παρούσας τις βασίλισσας Ελισάβετ, ολοκληρώθηκαν οι τριήμεροι εορτασμοί για τα 70 χρόνια από τη νίκη των Συμμάχων απέναντι στη ναζιστική Γερμανία.
  • Επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια και δημόσιους χώρους σχεδίαζαν οι ένοπλοι στο Κουμάνοβο με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, δηλώνει ο Νίκολα Γκρούεφσκι στον απόηχο της ανάφλεξης που έρχεται εν μέσω της βαθύτερης πολιτικής κρίσης από την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ. Πέντε Κοσοβάρους, μέλη του UCK, κατονομάζει η ΠΓΔΜ ως επικεφαλής της ομάδας. Στους 22 οι νεκροί -οκτώ αστυνομικοί και 14 ένοπλοι, ορισμένοι με στολές του UCK. «Μην διανοηθεί κανείς να παίξει με την Σερβία» λέει την ίδια στιγμή το Βελιγράδι. Αυτοσυγκράτηση και έρευνα ζητoύν ΕΕ και ΝΑΤΟ...

Οικονομία

  • Θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια έθεσαν οι δανειστές, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «μπορούμε να δεχτούμε να ισχύσει για όσους βγουν στην σύνταξη από το 2025 και πέρα». Βολές κατά του κ. Ρωμανιά εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ.
  • Περισσότερα εργαλεία για την ανάπτυξη των νησιών, λιγότερη γραφειοκρατία και σεβασμό από το κράτος στην νησιωτικότητα ζητούν οι εμπορικοί σύλλογοι του νομού Κυκλάδων, στο ψήφισμα που εκδόθηκε στο 8o συνέδριό τους το οποίο ολοκληρώθηκε στην Πάρο. Με επιφυλάξεις αντιμετωπίζονται οι σκέψεις του οικονομικού επιτελείου για τον ΦΠΑ, τον φόρο πολυτελείας και τις συναλλαγές με κάρτες.
  • Με φόντο τα περί δημοψήφισματος, ο Β.Σόιμπλε αναφέρει πως «εναπόκειται στην Ελλάδα το εάν θα μείνει στην Ευρωζώνη» και λέει ότι ο ίδιος είχε συμβουλεύσει τον Γ.Παπανδρέου «υπέρ του δημοψηφίσματος». «Ήταν και παραμένει απόφαση του ελληνικού λαού ποιον δρόμο θα πάρει, αλλά υπάρχουν και άλλες αποφάσεις χωρών, από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία, που πρέπει να γίνουν σεβαστές» λέει ο Σόιμπλε.

Αθλητισμός

  • Αν και βρέθηκε να χάνει από τη Μονακό μέσα στην έδρα της από το 1ο κιόλας λεπτό μέχρι το 79ο, η Μαρσέιγ κατάφερε στο τέλος να «γυρίσει» το ματς και να νικήσει 2-1, στο ντέρμπι της 36ης αγωνιστικής του Championnat. Εύκολο απόγευμα για τη Σεντ Ετιέν, που μέσα στο γήπεδό της συνέτριψε με 5-0 τη Νις.
  • Πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης στη βαθμολογία έχασε η Νάπολι, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει μέσα στην έδρα της ουραγού Πάρμα, η οποία έχει ήδη υποβιαστεί. Εμεινε στο 2-2, απογοητεύοντας με την εμφάνιση της στην 35η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα η Φιορεντίνα νικούσε με 3-2 στην έδρα της Εμπολι. Βαθιές βαθμολογικές ανάσες πήραν Σασουόλο και Αταλάντα με τις νίκες τους στις έδρες της Τσεζένα και της Παλέρμο και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-2). Αντίθετα η Τσεζένα υποβιβάζεται από την πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Διατήρησε την πρωτοπορία της με έναν βαθμό έναντι της Ελλάς Βερόνα η Κιέβο, μετά το 2-2 στο τοπικό ντέρμπι.
  • Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα η Βόλφσμπουργκ νίκησε άνετα με 3-1 στην έδρα της Πάντεμπρον, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Bundesliga και παραμένei στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Με την ήττα αυτή οι γηπεδούχοι πολύ δύσκολα θ' αποφύγουν τον υποβιβασμό.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου