Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ερχεται ο... Σπαρτιάτης της Microsoft

Με έναν... «Σπαρτιάτη» και τα νέα Windows 10 η Microsoft, η εταιρεία τεχνολογίας που τα τελευταία χρόνια έχει επικριθεί πιο πολύ από κάθε άλλη για τα απαρχαιωμένα και αργά της προγράμματα, επιχειρεί μια «αναγέννηση».

Ερχεται ο... Σπαρτιάτης της Microsoft  Η μία αναπόφευκτη κίνηση στην οποία θα προχωρήσει ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας είναι να σκοτώσει τον ιστορικό Internet Explorer (ΙΕ), 20 ολόκληρα χρόνια μετά τη δημιουργία του και κατόπιν μιας σειράς επικρίσεων και διαδικτυακών σαρκασμών για την αργή ταχύτητά του σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του (Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari).
Ο browser, ο οποίος παρ' όλα αυτά είναι ο πλέον διαδεδομένος παγκοσμίως, καθώς είναι προεπιλεγμένα εγκατεστημένος στο λειτουργικό πρόγραμμα Windows, είχε εξελιχθεί σε «βαρίδι» για την εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Στη θέση του για το όνομα και τα κέρδη της εταιρείας θα παλέψει ο... «Spartan Project», όπως ονομάζει προς στιγμήν η Microsoft (η επίσημη ονομασία δεν έχει αποφασιστεί από την εταιρεία) τον νέο της browser.
«Κάνουμε έρευνα τώρα για τη νέα μάρκα ή το νέο όνομα του περιηγητή μας που θα είναι εγκατεστημένος στα Windows 10. Θα συνεχίσουμε να έχουμε τον Internet Explorer (σ.σ.: θα είναι εγκατεστημένος κυρίως για εταιρείες που χρησιμοποιούν προγράμματα βασιμένα στον ΙΕ), αλλά έχουμε και έναν νέο browser με κωδική ονομασία ''Project Spartan''», ανακοίνωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της Microsoft, Κρις Καποσέλα.
«Οπως και να ονομαστεί, ο ''Σπαρτιάτης'' περιηγητής της Microsoft θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη αξιοπιστία και την καλύτερη δυνατότητα εντοπισμού», τόνισε ο Καποσέλα.
Στα χαρακτηριστικά του νέου περιηγητή της εταιρείας που θα τρέχει σε PC, smartphones και tablets περιλαμβάνεται η δυνατότητα προσθήκης σχολίων και σημειώσεων απευθείας σε μια ιστοσελίδα με το πληκτρολόγιο ή με ειδικό στυλό (όπως και στα Office).
Επιπλέον ο «Project Spartan» θα έχει λειτουργία που θα επιτρέπει την ευκολότερη και πιο ξεκούραστη ανάγνωση ιστοσελίδων, ενώ θα περιλαμβάνει και τον ψηφιακό βοηθό «Cortana» που θα επιταχύνει την αναζήτηση και την κοινοποίηση συνδέσμων. Βέβαια η Microsoft απογοήτευσε τους λάτρεις της τεχνολογίας, καθώς η ανεπίσημη έκδοση (preview) των νέων Windows που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα δεν περιελάμβανε τον πολυαναμενόμενο νέο browser.
Νέο... παράθυρο
Η άλλη μεγάλη είδηση του μήνα είναι χωρίς αμφιβολία η κυκλοφορία των νέων Windows 10 το ερχόμενο καλοκαίρι. Οχι μόνο επειδή είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, ούτε επειδή η Microsoft θέτει για πρώτη φορά στην ιστορία της συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του.
Η άνευ προηγουμένου κίνηση, στην οποία θα προχωρήσει η Microsoft, είναι η διάθεση... δωρεάν της νέας αναβάθμισης των Windows είτε οι χρήστες χρησιμοποιούν αυθεντικό λογισμικό είτε πειρατικό! Και αυτό γίνεται, όπως ανακοίνωσε, για να χτυπήσει την πειρατεία στην Κίνα, όπου υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες Windows και τα τρία τέταρτα όλων των λογισμικών των PC είναι πειρατικά. Με το βλέμμα βεβαίως και στην Apple, η οποία διαθέτει ούτως ή άλλως δωρεάν το λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές της, η εταιρεία θέλει να πείσει τους πελάτες της να αναβαθμίσουν τα «απαρχαιωμένα» Windows XP, 7 και Vista, που αν και στην πλειονότητά τους δεν υποστηρίζονται πια, κυριαρχούν.
Μια καινοτομία που περιλαμβάνουν είναι η βιομετρική αναγνώριση, με ονομασία «Windows Hello», η οποία θα αντικαταστήσει τα παραδοσιακά passwords για την είσοδο στα Windows 10.
Για την αναβάθμιση των λειτουργικών συστημάτων Windows στην Κίνα στην έκδοση 10 η Microsoft συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, τη Lenovo, αλλά και με τις Qihoo 360 και Tencent που θα κατασκευάσουν μια εφαρμογή για παιχνίδια και ανταλλαγή μηνυμάτων για smartphones και PCs. Ακόμη, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Xiaomi, που χρησιμοποιεί κυρίως λειτουργικό Android της Google, έτσι ώστε να προσφέρει σε ορισμένους καταναλωτές μια δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 στα κινητά τους τηλέφωνα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου