Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τσακώθηκαν Ντράγκι και Μαριάς μέσα στην Ευρωβουλή (δείτε το video)

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΚΤ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Μαχαίρια» έβγαλαν Μάριο Ντράγκι και Νότης Μαριάς στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη, με αφορμή την χρηματοδοτική πίεση που άσκησε η Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα και τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε κατά του κ. Ντράγκι για την πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο θέμα των ομολόγων. Όπως τόνισε, η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα στις πράξεις του Ευρωσυστήματος ήταν "παράνομη", αφού η χώρα εξακολουθούσε να βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης.
«Η ΕΚΤ ασκεί εκβιαστική πολιτική απέναντι στους ευρωπαϊκούς λαούς και τις δημοκρατικές τους κυβερνήσεις στο όνομα της δήθεν διάσωσης του ευρώ. Αυτό έγινε απέναντι στην Ιρλανδία, έγινε απέναντι στην Κύπρο και πριν λίγες μέρες έγινε έναντι της Ελλάδας με την παράνομη απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στις πράξεις του Ευρωσυστήματος από 16 Φεβρουαρίου, ενώ γνωρίζατε πολύ καλά κύριε Ντράγκι ότι η Ελλάδα μέχρι 28 Φεβρουαρίου είναι σε πρόγραμμα. Κύριε Ντράγκι, καταλάβετε το, δεν είστε ανθύπατος της Ευρώπης. Πάψτε να κερδοσκοπείτε εις βάρος του ελληνικού λαού και επιστρέψτε τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ που απεκόμισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2014», κατέληξε ο κ.Μαριάς.
Ο Μάριο Ντράγκι, από την πλευρά του, έκανε λόγο «για ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από πολλούς», τονίζοντας ότι τα κέρδη δεν τα κρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι τα κέρδη τα κρατάει η ΕΚΤ... Λάθος. Τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες που τα πιστώνουν στους εθνικούς λογαριασμούς. Και από εκεί μεταφέρονται στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας. Άρα τα κεφάλαια βρίσκονται εκεί προς χρηματοδότηση» είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας ξανά την αντίδραση του κ. Μαριά.
Ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ, αφού διέκοψε τον πρόεδρο της ΕΚΤ, του επιτέθηκε σε έντονο ύφος, προκαλώντας τον κ.Ντράγκι να τονίσει ότι τα χρήματα θα τα λάβει η Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της έδρας προσπαθούσε μάταια να σταματήσει την αντιπαράθεση των δύο αντρών χτυπώντας το σφυράκι. Απευθυνόμενη προς τον κ. Μαριά του ζήτησε να σταματήσει και να σεβαστεί τον ομιλούντα και το προεδρείο. Τελικώς, ο κ. Μαριάς υποχώρησε και ο κ.Ντράγκι συνέχισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας πως «τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες και ότι είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα εφόσον τηρεί το πρόγραμμα».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου