Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τετράμηνη παράταση, ο γιακάς του Γιάνη, ο Μανόλης και ο Μίκης

Από τη σειρά ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ

Του Θεόδωρου Καλμούκου
Alexis Tsipras , Yanis VaroufakisΤετράμηνη παράταση πήρε η λαοπρόβλητη και νεότευκτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τους κυρίαρχους κυβερνήτες της Ελλάδος, την Ευρωπαϊκή Τοκογλυφική Κομπανία, στην οποία την υποδούλωσαν με μνημόνια και υπογραφές δένοντάς την χειροπόδαρα τα σαϊνια της τεσσαρακονταετούς κομματοκρατίας που την κυβέρνησαν και την οδήγησαν στην ασφυξία του υπερδανεισμού.
Να μην στρέφουμε όλα τα βέλη μας εναντίον των δανειστών, διότι αυτοί τη δουλειά τους έκαναν και κάνουν εφαρμόζοντας τους όρους και τους τακτικισμούς που εφαρμόζουν τα κυκλώματα των τοκογλύφων, διότι και στην προκειμένη περίπτωση περί αυτών ακριβώς πρόκειται, τοκογλύφων αλλά επίσημων. Το μεγάλο ερώτημα το οποίο θα πρέπει κάποτε να απαντηθεί, Αδέλφια μου Ελληνες, είναι πώς και γιατί η Ελλάδα, μία τόσο όμορφη και προνομιούχα χώρα με ανεξάντλητες δυνάμεις και δυνατότητες, έφτασε σ’ αυτό το έσχατο σκαλοπάτι της φθίσης και της κατάπτωσης. Αραγε οι υπεύθυνοι θα βρεθούν ποτέ αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, τουλάχιστον αυτοί που ζουν διότι οι γεννήτορες, οι θείοι και συγγενείς μερικών εξ’ αυτών ήδη έχουν «ταξιδέψει» και βλέπουν τα ραδίκια ανάσκελα.
Τι υποτιμητικές σκηνογραφίες ήταν αυτές που έζησε η περήφανη γενέτειρα ημών, Αδέλφια μου Ελληνες, τις τελευταίες εβδομάδες με τα πήγαινε – έλα του Γιάνη -με ένα ν πάντοτε γιατί τα δύο είναι καπιταλισμός- μ’ αυτήν την ατημέλητη αμφίεση και περιβολή, με τα πουκάμισα απ’ έξω και τον σηκωμένο γιακά με τη κόκκινη κορδέλα στο περιλαίμιο σε στυλ και ύφος κρεμανταλά που λέμε στη Λέσβο. Είπαμε να μην φορούν γραβάτες, να απαλλαγούν από τον καθωσπρεπισμό αφού νιώθουν άβολα ως σοσιαλιστάδες που λένε ότι είναι, τρομάρα τους (!), αλλά ε, όχι και μ’ αυτό το παρουσιαστικό διότι υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούν μιας που βρισκόμαστε στην εποχή των καρναβαλιών.
Ειλικρινά απορώ, Αδέλφια μου Ελληνες, από πού ξετρυπώνουν αυτοί οι ιδιότροποι τύποι σαν τον Γιάνη -προσοχή στο ν- και κάνουν περίγελο την Ελλάδα με τα λόγια τους, τις μάγκικες συμπεριφορές τους και το κρεμανταλίστικο ντύσιμό τους, δίνοντας αφορμή στους γελοιογράφους να ευτελίζουν την Ελλάδα;
Σαν να μην έφτανε ο Γιάνης -με ένα ν πάντοτε- εμφανίστηκε ως εκ τάφου ακούρευτος και βλοσυρός κι ο Μανόλης παριστάνοντας τον ασυμβίβαστο επειδή ο Αλέξης έδειξε το παιδί σύνεση και ψυχραιμία και δεν απομόνωσε την Ελλάδα διότι ένας Θεός ξέρει σε τι περιπέτειες θα μπαίναμε. Από κοντά και ο μουσικάντης ο Μίκης να ενισχύει και να επαυξάνει τους χρησμούς του Ευρωλίγκα Μανόλη περί μεταποίησης του κρέατος σε ψάρι και άλλα τινά φαιδρά.
Ευτυχώς που ο Αλέξης είναι δυνατός και κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να απομονώσει όλες αυτές τις αριστερόστροφες αγκυλώσεις κι αν ακόμα παραστεί ανάγκη να καταφύγει ξανά σε εκλογές. Είμαι βέβαιος πως ο καθημαγμένος και απογοητευμένος λαός θα τον ψηφίσει ξανά, γιατί μόνο μαυρίλα κι απελπισία γεμίζει σαν γυρίζει και κοιτάζει προς τη μεριά της Νέας Δημοπρασίας και του ΧΑΣΟΚ που έκαναν την Ελλάδα κι έπαθε ΣΟΚ.
Βέβαια ο Αλέξης είναι αλήθεια ότι δέχθηκε το βάπτισμα του πυρός από ένα κύκλωμα στην Ευρώπη που του δίνει συνοχή για τώρα η τοκογλυφική του νοοτροπία. Οι τριγμοί του κυκλώματος γίνονται όλο και πιο αισθητοί, γι’ αυτό και δεν τόλμησε να ρίξει την Ελλάδα στα σκυλιά, διότι θα έτρωγε το ίδιο και τις δικές του σάρκες και θα τέλειωνε μια για πάντα το πείραμα της Ενωσης
.Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου