Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Βέτο Ομπάμα στην κατασκευή αγωγού πετρελαίου

Βέτο Ομπάμα στην κατασκευή αγωγού πετρελαίου Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2015
Το δικαίωμα της αρνησικυρίας άσκησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να μπλοκάρει το νόμο που ψηφίστηκε στο Κογκρέσο από τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου αγωγού πετρελαίου Keystone XL που θα ξεκινά από τον Καναδά και θα φτάνει στις βόρειες αμερικανικές πολιτείες.
Aσκώντας βέτο, ο Ομπάμα θέλει να διατηρήσει το δικαίωμά του να αποφασίσει για αυτό το σχέδιο που θεωρείται αμφιλεγόμενο, κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους. Στην επιστολή που έστειλε στη Γερουσία εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση αυτή, σημειώνει ότι το Κογκρέσο επιχείρησε, μέσω της ψήφισης του νομοσχεδίου, να "παρακάμψει" μια διαδικασία απόφασης που έχει ξεκινήσει από καιρό.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ αντέδρασε αμέσως, ανακοινώνοντας ότι το Σώμα θα επιχειρήσει να ανατρέψει το προεδρικό βέτο μέχρι τις 3 Μαρτίου.
Ο πρόεδρος, όπως είχε προειδοποιήσει, απέρριψε τον νόμο λίγες ώρες αφότου εστάλη το κείμενο στον Λευκό Οίκο. Οι Ρεπουμπλικάνοι πέρασαν τον νόμο για να ασκήσουν πιέσεις στον Ομπάμα να εγκρίνει την κατασκευή του αγωγού, κάτι που σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο θα παρέκαμπτε τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να καθορίσει εάν το σχέδιο είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ ή όχι.
Περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολλοί Δημοκρατικοί θεωρούν ότι η κατασκευή του αγωγού θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον, λόγω του κινδύνου διαρροών, ενώ ταυτόχρονα θέτει εμπόδια και στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Από την άλλη πλευρά, οι Ρεπουμπλικάνοι και η συντηρητική κυβέρνηση του Καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ επισημαίνουν ότι είναι ασφαλέστερη η μεταφορά πετρελαίου μέσω αγωγού παρά με τρένα, ότι έτσι θα διασφαλιστεί η ενεργειακή ανεξαρτησία της Βόρειας Αμερικής και ότι η κατασκευή του Keystone XL θα βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου