Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ένταση μεταξύ Μητροπολίτη και επισήμων στη Μεγαλόπολη!

«ΕΙΣΤΕ ΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΤΟΙ»!

Αστραψε και βρόντηξε ο μητροπολίτης Ιερεμίας γιατί καθυστέρησε η Ζωή 

Επεισοδιακό ήταν το μνημόσυνο στη Μεγαλόπολη για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες της Κατοχής, αφού η καθυστέρηση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και των άλλων επισήμων, προκάλεσαν την "έκρηξη" του Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία.
Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος αποκάλεσε "αλειτούργητους" τους επισήμους, ενώ κατόπιν επικράτησε ένταση, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αποχωρεί από την εκκλησία από κοινού με τους παρευρισκόμενους βουλευτές.
Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι οι επίσημοι δεν ήρθαν στην ώρα τους και τους αποκάλεσε παραβάτες του δικού τους προγράμματος, ενώ πρόσθεσε ότι τελείωσε το μνημόσυνο και μετά ήρθαν.
Αστραψε και βρόντηξε ο μητροπολίτης Ιερεμίας γιατί καθυστέρησε η Ζωή ΚωνσταντοπούλουΧαρακτηριστικά είναι όσα είπε και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα romfea.gr: "Θά ἔλεγα ὅτι ἔπρεπε νά ἔλθετε καί πολύ πρίν ἀπό τό Μνημόσυνο, γιά νά λειτουργηθεῖτε. Κυριακή σήμερα, ποῦ λειτουργηθήκατε σεῖς οἱ ἄρχοντές μας; Ἀλειτούργητοι ἄρχοντες; Tί προκοπή νά δοῦμε τότε μέ ἀλειτούργητους ἄρχοντες; Τί κακό εἶναι αὐτό πού συμβαίνει μέ σᾶς τούς ἐπισήμους;" λέει.
Δεν έκρυψε δε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ενώ ο ίδιος έκανε εκ νέου το μνημόσυνο αυτοί αποχώρησαν.
Βάσει πρωτοκόλλου, οι καλεσμένοι θα εισέρχονταν στο ναό στις 10:00, ωστόσο ζητήθηκε καθυστέρηση της διαδικασίας κατά 5-10 λεπτά επειδή δεν είχε φτάσει η πρόεδρος της Βουλής.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης εξηγεί στο MEGA ότι οι επίσημοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Μητρόπολη αναμένοντας την πρόεδρο της Βουλής που θα έφτανε απο την Αθήνα, γι΄αυτό και ζήτησαν από τους ιερείς να καθυστερήσουν λίγο το μνημόσυνο. Τόνισε ότι ο Μητροπολίτης εκνευρίστηκε όταν είδε τις κάμερες και τα φλας.
Στην ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα επανασυσταθεί η διακομματική επιτροπή του Κοινοβουλίου για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων. "Είναι απαραίτητη και απαράγραπτη η δέσμευση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να διεκδικήσει για λογαριασμό του Ελληνικού λαού την αποζημίωση και την αποκατάσταση για τις θηριοδίες, για τις καταστροφές και τις ανθρωποκτονίες που συντελέστηκαν επί Χιτλερικής ναζιστικής κατοχής. Την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου