Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Έλληνας ο νέος Δήμαρχος στο πολύπαθο Ντεμπάλτσεβο

Της Βάσως Ν. Χαριτοπούλου

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, εμφανίστηκε έχοντας στο αριστερό μπράτσο του το εθνόσημο με την ελληνική σημαία. Όταν ρωτήθηκε γιατί φέρει το συγκεκριμένο εθνόσημο, απάντησε πολύ απλά ότι και ο ίδιος είναι ελληνικής καταγωγής.
Πρόκειται για τον νέο Δήμαρχο του κατεστραμμένου από τις μάχες Ντεμπάλτσεβο στην Ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρ Αφέντικωφ, ο οποίος, αμέσως μετά την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης από τους εξεγερθέντες στην Ανατολική Ουκρανία, τοποθετήθηκε Δήμαρχος με άμεση αποστολή του την ανοικοδόμησή της.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι Έλληνας έκτης γενιάς. Σημείωσε δε, ότι στην Ουκρανία, και ειδικά στην Μαριούπολη, ζουν πάνω από εκατό χιλιάδες Έλληνες.
Το Ντεμπάλτσεβο έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, έχει πολλά θύματα, ενώ εκτιμάται ότι το 50% του πληθυσμού έφυγε για να γλυτώσει από τις μάχες. Έχει λοιπόν μεγάλη ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια.
Μέρος του πληθυσμού, όπως και πολλές άλλες πόλεις και χωριά της περιοχής, είναι Έλληνες.  


Πηγή: www.gr.rbth.com, ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου