Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Έκκληση σε... εθελοντές γιατρούς να βοηθήσουν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο!

Για την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η οποία δείχνει να παγιώνεται, μίλησε ο χειρουργός Γεώργιος Παπασταματάκης την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, κάνοντας έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς της περιοχής να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.
Όπως ανέφερε, είναι απαράδεκτο το νοσοκομείο να αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης ιατρών και να αναγκάζεται να προβεί στη διακομιδή ασθενών σε αλλά νοσοκομεία της περιφέρειας τη στιγμή που το Παναρκαδικό σε προηγούμενο χρόνο δεχόταν ασθενείς από αλλά νοσοκομεία.
Πολλές και κρίσιμες είναι οι ειδικότητες οι οποίες λείπουν από το νοσοκομείο όπως οι αναισθησιολόγοι, οι γυναικολόγοι, οι ουρολόγοι και φυσικά οι παιδίατροι.
Ο κ. Παπασταματάκης έκανε έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς  οι οποίοι έχουν τις παραπάνω ειδικότητες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και στους ασθενείς, τις ημέρες όπου δεν υπάρχει ιατρός.
«Οι ιδιώτες αγαπούν το Παναρκαδικό, καθώς αρκετοί έχουν κάνει το αγροτικό τους και έχουν πάρει την ειδικότητά τους από εκεί», υπογράμμισε.
Αν και έχουν γίνει προκηρύξεις ειδικευόμενων επικουρικών ιατρών συνήθως τριετούς θητείας δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και οι θέσεις παραμένουν κενές, όπως σημείωσε ο κ. Παπασταματάκης.
Ο κ. Παπασταματάκης επανέλαβε ότι οι προσλήψεις επικουρικών ιατρών δεν θα είναι άμεσες, καθώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα.  Έτσι, οι ιδιώτες ιατροί των ειδικοτήτων αναισθησιολογίας, γυναικολογίας και ψυχολογίας πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίεςτους, προκείμενου το Παναρκαδικό να μην αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα τα οποία έχουν τραγικές συνέπειες.
Όπως αποκάλυψε, τις προηγούμενες ημέρες μια παιδίατρος προσέφερε τις υπηρεσίες σε κάποιον τοκετό εθελοντικά, και επίσης επισκέφθηκε το νεογνό την επόμενη μέρα της γέννησής του και το εξέτασε.
Για την ειδικότητα του γυναικολόγου αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας ιατρός για να καλύψει ολόκληρο το μήνα, πράγματα το οποίο δεν είναι εφικτό, σημείωσε, τέλος, ο κ. Παπασταματάκης.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου