Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ποιοι σκότωσαν τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού;

Πού προσανατολίζονται οι έρευνες 

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2015

«Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα και πιθανά σενάρια», τονίζει αξιωματικός της ΕΛΑΣ 

Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης, τις τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε και δέχθηκε τα τελευταία  24ωρα ο 47χρονος αρχιφύλακας Μάκης Γκαλιμάνης, αλλά και τα όσα θα καταθέσουν συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι σου σωφρονιστικού υπαλλήλου περιμένουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να προχωρήσουν τις έρευνες.



Παράλληλα προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι εκτελεστές προκειμένου να απομακρυνθούν από ο το χωριό Κουβέλα Στυλίδας και για το λόγω αυτό ερευνούν ενδελεχώς όλες τις κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας τόσο της εθνικής οδού, όσο και των καταστημάτων ή επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής. Μια διαδικασία όμως που απαιτεί πάρα πολύ χρόνο και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ώρες.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και μαρτυρίες οι αναλυτές τόσο της Ασφάλειας, όσο και της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πιθανότατα στο δολοφονία πήραν μέρος τρία άτομα. Ένας ήταν ο οδηγός του μαύρου Passat και οι δυο άλλοι ήταν αυτοί που πάτησαν τις σκανδάλες του Καλάσνικοφ και του πιστολιού.  Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με το συγκεκριμένο όχημα που εγκατέλειψαν ή έκρυψαν σε συγκεκριμένο σημείο και με άλλα οχήματα απομακρύνθηκαν από την περιοχή της Λαμίας. Εκτός και αν διαθέτουν κρησφύγετο με κλειστό γκαράζ στην ευρύτερη περιοχή και έχουν λουφάξει εκεί.
Ποιοι, όμως, κρύβονται πίσω από την εκτέλεση του 47χρονου αρχιφύλακα, πατέρα δυο ανηλίκων παιδιών; Όλα δείχνουν πως κάποιοι προχώρησαν σ αυτή την ενέργεια λόγω της θέσης που κατείχε ο Μάκης Γκαλίμανής στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.
«Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα και πιθανά σενάρια.  Από το να είναι οι δράστες άτομα του ένοπλου αντάρτικου πόλης, μέχρι ποινικοί αλλοδαποί ποινικοί που ήθελαν να τιμωρήσουν ή να στείλουν μήνυμα στους εργαζομένους της φυλακής»  τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «περιμένουμε από τις καταθέσεις των δικών του ανθρώπων να μάθουμε αν το θύμα του είπε εκμυστηρευτεί αν και ποιοι των απειλούσαν...».
Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από το Αρχηγείο της Αστυνομίας ως άκρως σημαντική που πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί και να εντοπιστούν οι δράστες. Τις έρευνες έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών της Αθήνας, όμως, παρακολουθεί και συμμετέχει και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου