Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, 2015

  • Με θέματα τις πολιτικές εξελίξεις, την εκλογή νέου γραμματέα της ΚΕ και Πολιτικής Γραμματείας θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες ξεκινούν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται την Κυριακή στις 19.00.
  • Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου και του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.
  • Με τη συμφωνία του Eurogroup έκλεισε ένας πρώτος κύκλος σκληρής και επίμονης διαπραγμάτευσης, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Από την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες με το πρώτο νομοσχέδιο να αφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως και την Εξεταστική για τα Μνημόνια.
  • Επίθεση κατά του κ. Τσίπρα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι «επίδειξη τζάμπα μαγκιάς» και ότι δεν είπε τίποτα για την κύρωση από τη Βουλή της παράτασης της δανειακής σύμβασης.
  • Άφαντοι παραμένουν οι τρεις άνδρες που το βράδυ της Πέμπτης κατάφεραν να αποδράσουν από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Κορίνθου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια κατηγορείται ένας αστυνομικός, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Κόσμος

  • Το ιταλικό Λιμενικό Σώμα, τα στελέχη του οποίου είναι αντιμέτωπα με ολοένα και πιο βίαιες καταστάσεις στη Μεσόγειο, ζήτησε και πάλι να της αποδοθεί το καθεστώς της αστυνομίας, ώστε τα μέλη του να αποκτήσουν δικαίωμα να φέρουν όπλο.
  • To ισπανικό κόμμα Podemos δημοσίευσε στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των στελεχών του, διαβεβαιώνοντας ότι δεν χρηματοδοτείται από ξένες κυβερνήσεις, παρά το γεγονός ότι ένα εκ των ηγετικών στελεχών του έχει έσοδα τα οποία προέρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής.
  • Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News έδωσε στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία του Μοχάμεντ Εμουάζι όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Ο επονομαζόμενος Τζιχάντι Τζον, ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους, εικονίζεται με μουσάκι και καπέλο του μπέιζμπολ, σε ηλικία 26 ετών.
  • H Τουρκία αναμένεται να κατασκευάσει την τρίτη κατά σειρά οδική και σιδηροδρομική υπόγεια σήραγγα που θα διασχίζει τα στενά του Βοσπόρου και θα συνδέει την ευρωπαϊκή και την ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου, τέσσερις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της χώρας.
  • Οι Ιταλοί βουλευτές ψήφισαν σήμερα, Παρασκευή, με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ μιας μη δεσμευτικής απόφασης με την οποία ενθαρρύνουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, μια κίνηση που υπογραμμίζει την αγανάκτηση των Ευρωπαίων εξαιτίας του τέλματος στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή.

Οικονομία

  • Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει στην ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών». Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Παν.Λαφαζάνη πρέπει να διενεργηθεί επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.
  • «Η κρίση ρευστότητας χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα - χωρίς καν να περιμένουν το τέλος Απριλίου» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης.
  • «Για το συνταξιοδοτικό σύστημα η κυβέρνηση είναι ταγμένη στον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του για κοινωνικούς και αξιακούς λόγους, συνεπώς θα μείνει δημόσιο» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με την ευκαιρία της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσής της.

Αθλητισμός

  • Την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά των εννέα βαθμών από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, έχει η Ρόμα, που υποδέχεται την «βέκια σινιόρα» στο «Ολίμπικο» τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.
  • Τα στοιχεία δύο οπαδών ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., όπως ανακοίνωσε, και σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή τους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο πλαίσιο διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός την προηγούμενη Κυριακή 22.2.2015.
  • Πρόστιμο 200.000 ευρώ επέβαλε η UEFA στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της εφαρμογής του «Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι» (Financial Fair Play- FFP) για τη σεζόν 2013-2014, όταν και οι «πράσινοι» δεν είχαν λάβει άδεια για να αγωνιστούν στο Europa League. Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί πως η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, αφού διεξήγε έρευνα, κατέληξε σε συμβιβασμό με τους «πράσινους» (και επίσης τη Χάποελ Τελ Αβίβ, την Χαλ και τη Ρουχ Χορζόφ), όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της UEFA, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του συλλόγου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου