Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2015

  • Εκτεταμένες ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, τηλεφωνικούς θαλάμους, καταστήματα και αυτοκίνητα προξένησε το βράδυ της Πέμπτης ομάδα κουκουλοφόρων στο περιθώριο πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια έληξαν αργά το βράδυ, με την αστυνομία να παρακολουθεί χωρίς να επεμβαίνει.
  • Νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε εκτάκτως για το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ουσιαστικά ώρες μετά το πέρας της προηγούμενης μαραθώνιας συνεδρίασης. Tην πρωτοβουλία ανέλαβε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας αντιδράσεις.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε το βράδυ τηε Πέμπτης, από πολίτες που διαμαρτύρονται για την αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί εδώ και 2,5 μήνες με τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.
  • Κριτική σε ήπιους τόνους ασκεί στην κυβέρνηση, με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, για τη συμφωνία τετράμηνης παράτασης του τρέχοντος προγράμματος και τα πρώτα δείγματα εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής.
  • Αύξηση των εσόδων (παρά τη μείωση των τιμών) κατά 9,5 εκατ. ευρώ και μείωση των εξόδων λειτουργίας κατά 1,5 εκατ. ευρώ, καταγράφηκε το 12μηνο του 2014 σε σχέση με τον προϋπολογισμό, για τον όμιλο ΟΑΣΑ.

Κόσμος

  • Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου θα συναντηθεί τελικά με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στη Γερουσία μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜαΚόνελ και ενώ στις ΗΠΑ συνεχίζεται η διαμάχη για την ρεπουμπλικανικής έμπνευσης πρόσκληση προς Νετανιάχου.
  • «Ο Αγών μου» (Mein Kampf) του Αδόλφου Χίτλερ, η επανέκδοση του οποίου έχει απαγορευτεί από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα επιστρέψει σύντομα στα γερμανικά βιβλιοπωλεία. Η απαγόρευση αποτελεί απόφαση της Βαυαρίας, η οποία έχει τα πνευματικά δικαιώματα. Τα δικαιώματα αυτά ωστόσο έχουν ημερομηνία λήξης τον Δεκέμβριο.
  • Για τα προβλήματα που άπτονται της προμήθειας αερίου και της εφαρμογής της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία συζήτησαν η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Επί τάπητος και η κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.
  • Ξεκίνησε στην Αυστρία η εκστρατεία για τις εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο και το δήμο της Βιέννης την 11η Οκτωβρίου, τον οποίο η αυστριακή ακροδεξιά αναμένεται να διεξάγει «κατά απαίσιο» τρόπο, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Ρούντολφ Σίκερ.
  • Συνεχίζεται στην Αργεντινή το δικαστικό θρίλερ σχετικά με την υπόθεση αυτοκτονίας του εισαγγελέα Νίσμαν. Ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε να απορρίψει την εισαγγελική πρόταση να συνεχιστεί η έρευνα των καταγγελιών του νεκρού πλέον Νίσμαν (ξεκινώντας από την πρόεδρο Φερνάντες), θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Οικονομία

  • Στα επείγοντα ζητήματα της αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της νομοθετικής ρύθμισης για τον κατώτατο μισθό και της επαναρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων εστίασαν στην πρώτη συνάντησή τους η διοίκηση της ΓΣΕΕ με τον υπουργό Εργασίας, Π.Σκουρλέτη. Για δημιουργική ασάφεια έκανε λόγο ο Γ.Παναγόπουλος, αφού ο υπουργός επανάλαβε τις προθέσεις της κυβέρνησης χωρίς να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα. Στο μεταξύ η τελευταία ΕΓΣΣΕ λήγει 31 Μαρτίου και η ΓΣΕΕ έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση για διαπραγμάτευση στους εργοδότες.
  • Επιστολή στον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με θέμα το ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύματα υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης των συντελεστών ΦΠΑ των τουριστικών καταλυμάτων στο σημερινό επίπεδο.
  • Ολοταχώς για τρίτο Μνημόνιο και δάνειο οδεύει η Ελλάδα εκτιμούν πηγές της ευρωζώνης, τις οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ. Κορυφαίος αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτίμησε ότι «η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία» συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου