Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2015

  • Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση κατά κτηρίου, το οποίο ανήκει στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία των σπουδαστών την Πατριαρχικής Σχολής της Σιών. Καταδίκη και από τις ισραηλινές Αρχές.
  • Στο «πάγωμα» της διαδικασίας της κινητικότητας και της έκδοσης από το ΑΣΕΠ πινάκων διάθεσης προσωπικού προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με ανακοίνωση του Γιώργου Κατρούγκαλου. Αυτό που αναμένεται είναι το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει ο κ. Κατρούγκαλος για ανάκληση απολύσεων, αλλά και επάνοδο στο δημόσιο όσων βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και μία «μίνι» κινητικότητα.
  • Την ανάγκη «να κατατεθεί άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η νέα συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
  • Σπείρα που την αποτελούσαν υπήκοοι Γεωργίας και λήστευε κυρίως ηλικιωμένα άτομα με «δούρειο ίππο» συμπατριώτισσες τους αποκλειστικές νοσοκόμες ή οικιακές βοηθοί εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.
  • Στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα τους έψαχναν, σε τουρκική ακτή τους βρήκαν. Ο λόγος για 15 μετανάστες, για τον εντοπισμό των οποίων ξεκίνησε έρευνα νωρίς το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή νότια του Πλωμαρίου, έπειτα από τηλεφώνημα μετανάστη στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ότι μαζί με άλλα τουλάχιστον 14 άτομα βρίσκονται πάνω σε μια βάρκα και κινδυνεύουν.

Κόσμος

  • Το δίκτυο Rai News ανακοίνωσε πως αποφάσισε έπειτα από μήνες συζητήσεων και προβληματισμού να σταματήσει να μεταδίδει τα βίντεο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. «Πρέπει να σταματήσει η μηχανή της προπαγάνδας, διότι το Ισλαμικό Κράτος έχει μετατραπεί σχεδόν σε ένα Χόλιγουντ του τρόμου, με μελετημένες σκηνοθεσίες» δήλωσε η διευθύντρια του δικτύου της Rai Μόνικα Ματζιόνι.
  • Πρώην διοικητής της υπηρεσίας πληροφοριών της τουρκικής αστυνομίας συνελήφθη την Πέμπτη στο πλαίσιο της νέας έρευνας που έχει ανοίξει για τη δολοφονία του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου αρμένικης καταγωγής Χραντ Ντινκ το 2007, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
  • Αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε για πρώτη φορά ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας όπου έχουν απαχθεί σε διάστημα τριών ημερών τουλάχιστον 220 χριστιανοί. Οι φόβοι για την τύχη των ομήρων εντείνονται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους ομήρους να φθάνουν ακόμη και τους 400. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες χριστιανοί έχουν τραπεί σε φυγή για να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές.
  • Ο Βρετανός υπήκοος γεννημένος στο Κουβέιτ Μοχάμεντ Εμουάζι, γιος ευκατάστατης οικογένειας που μεγάλωσε στο Δυτικό Λονδίνο και αποφοίτησε από κολέγιο με δίπλωμα προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη μάσκα που φορά ο «Τζιχαντιστής Τζον», όπως αποκαλύπτουν BBC και Washington Post. Πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του τζιχαντιστή δήμιου.
  • Στη συζήτηση για την Κατάσταση του Έθνους ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε τις βελτιωμένες προβλέψεις για την ανάπτυξη. Ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου προανήγγειλε επίσης τη λήψη κοινωνικών μέτρων.

Οικονομία

  • Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την Πέμπτη με τους επενδυτές να ρευστοποιούν βραχυπρόθεσμα κέρδη των προηγούμενων ημερών. Αρνητικά στην επενδυτική ψυχολογία επιδρά η συζήτηση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου το Μάρτιο. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί στις 900 μονάδες με απώλειες άνω του 2%.
  • Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ όπου ο ονομαστικός ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008 κατά 14%, σύμφωνα με τη Εurostat. Αντίθετα, στην επίσης μνημονιακή Πορτογαλία αυξήθηκε κατά 19%, ενώ στην Ιρλανδία έμεινε αμετάβλητος στα 1.462 ευρώ! Ωστόσο, βάσει των ίδιων στοιχείων, ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλότερος από τον αντίστοιχο σε δέκα κράτη-μέλη που εμφανίζουν ελάχιστο μισθό κάτω των 500 ευρώ.
  • Καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του αυξημένου κατώτατου μισθού των 751 ευρώ εντός του 2016 θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο -  μαμούθ του υπουργείου Εργασίας, με το οποίο θα επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο προ των μνημονίων νομοθετικό καθεστώς.

Αθλητισμός

  • Τα όσα ντροπιαστικά γεγονότα συμβαίνουν (και) φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα οποία κορυφώθηκαν με τα σκηνές βίας στο πρόσφατο «αιώνιο» ντέρμπι της Λεωφόρου, απασχόλησαν για άλλη μια φορά και τα διεθνή ΜΜΕ. Ωστόσο, εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του πορτιέρο του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser», δήλωσε ευθαρσώς πως Μαρινάκης και Αλαφούζος έχουν… μίσος, όχι μόνο για ποδοσφαιρικά θέματα, αλλά και για άλλου είδους ζητήματα! Επίσης, φάνηκε ενήμερος και για το γεγονός ότι στη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, εισέβαλαν και άτομα που δεν είχαν... δουλειά στο Δ.Σ.
  • Σα να μην έφτανε η σχεδόν καταστροφική αγωνιστική πορεία της Ντόρτμουντ στην εφετινή Bundesliga, μέσα σε όλα ήρθε να προστεθεί και η ανακάλυψη βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της ομάδας! Πρόκειται για μία βρετανικής κατασκευής βόμβα που ανακαλύφθηκε από αεροφωτογραφίες, σε χώρο στάθμευσης κοντά στη δυτική εξέδρα του γηπέδου, λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη Tύπου που επρόκειτο να δώσε ο προπονητής της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ (αλλά ματαιώθηκε), εν όψει του σαββατιάτικου ντέρμπι με τη Σάλκε!
  • Ευθύνες στον Ολυμπιακό και την αστυνομία για τα επεισόδια στη Λεωφόρο, επέρριψε η πλευρά του Παναθηναϊκού στην απολογία της στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, όπου το «παρόν» έδωσε και ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, χαρακτηρίζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως τον ηθικό αυτουργό των επεισοδίων.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου