Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2015

  • Σήμερα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω της επεισοδιακής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ή όχι της βουλευτικής ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη. Η συνεδρίαση, που θα έχει αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση και το e-mail Βαρουφάκη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά και τις φωνές κριτικής που διατυπώνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά της συμφωνίας με τους δανειστές.
  • Στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου κάθεται από σήμερα, Τετάρτη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει δύο κακουργήματα, της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας, τα οποία αρνείται. Η διαδικασία θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη δίκη, μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου για την υπόθεση Κοσκωτά.
  • Στο καφενείο της Βουλής βρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνης λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και το περιεχόμενο της λίστας μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική πλευρά.
  • Αναβάλλεται για την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη στις 8 το βράδυ, με αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση και το e-mail Βαρουφάκη. Τον κοινοβουλευτικό χρόνο ροκάνισε η εμπλοκή της διαδικασίας στην Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη.
  • Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν οι κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας τη διαμαρτυρία τους για τις συνθήκες κράτησης. Οι κρατούμενοι πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία, αρνούμενοι να εισέλθουν στα κελιά τους, μετά τη λήξη του προαυλισμού τους. Το πλαίσιο των αιτημάτων τους, το έχουν θέσει υπόψη του γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης με επιστολή τους.

Κόσμος

  • Οι μάχες στα ανατολικά της Ουκρανίας μπορεί να έχουν κοπάσει, ωστόσο τα βαρέα όπλα δεν αποσύρονται και ο φόβος επικεντρώνεται στο ενδεχόμενο οι φιλορώσοι αντάρτες να στραφούν προς τη Μαριούπολη. Σε αυτό το κλίμα, η Δύση αυξάνει την πίεση προς την πλευρά της Μόσχας: Γερμανία, Γαλλία και Ουκρανία έφεραν τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών στο τραπέζι του διαλόγου, για να βγει κοινό ανακοινωθέν υπέρ της πιστής εφαρμογής της εκεχειρίας, ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι βρετανοί στρατιώτες θα εκπαιδεύσουν τις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ ο Κέρι κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία ότι ψεύδεται.
  • To FBI ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ανταμείψει με το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό, σύλληψη και καταδίκη του Ρώσου χάκερ, Ευγκένι Μιχαήλοβιτς Μπογκάτσεφ.
  • Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Τσεχία όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε ένα εστιατόριο της πόλης Ουχέρσκι Μπροντ και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσαν οι αρχές, που απέκλεισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.
  • Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα, Τρίτη «θα κάνω τα πάντα εντός των δυνάμεών μου» για να εμποδιστεί η επίτευξη μιας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο ίδιος θεωρεί ότι το αμερικανό Κογκρέσο είναι «το τελευταίο οχυρό» για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Οι δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού έρχονται λίγες ημέρες πριν από την ομιλία του στο Κογκρέσο, που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις.
  • Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών θεωρεί ότι ο καπιταλισμός αποτελεί την αιτία της φτώχειας και της πείνας και η πλειονότητά τους θεωρεί ότι η αληθινή δημοκρατία δεν είναι δυνατή υπό αυτό το οικονομικό σύστημα, σύμφωνα με έρευνα την οποία διεξήγαγε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Emnid για λογαριασμό του Freie Universitat του Βερολίνου.

Οικονομία

  • Στην προστασία της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και στις οφειλές σε Δημόσιο και Ταμεία (100 δόσεις) αφορούν τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, μετά την έγκριση των ελληνικών προτάσεων από το Eurogroup, με την οποία εγκρίθηκε η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
  • Η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της και δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις κύριων ή επικουρικών συντάξεων, διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, αναφερόμενοι στις προτάσεις μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup και στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προβλέψεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Ποιες άλλες διευκρινίσεις δίνονται από το υπουργείο Εργασίας.
  • Η μείζονα σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ομόφωνα και αμετάκλητα «άναψε το πράσινο φως» για να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή αυτής τη Lamda Development.

Αθλητισμός

  • «Αγκαλιά» με την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επιβλήθηκαν με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης και, πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο για να συνεχίσουν στη διοργάνωση ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στο «Καμπ Νου». Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους νίκησε επίσης με 2-1 τη Ντόρτμουντ στο Τορίνο και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς της 18ης Μαρτίου στο "Ζιγκναλ Ιντούνα Παρκ".
  • Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Γένοβας στο "Μαράσι", το οποίο είχε αναβληθεί το Σάββατο λόγω ισχυρής βροχόπτωσης. Ετσι, η τυπικά γηπεδούχος Σαμπντόρια και η Τζένοα εξακολουθούν να βαδίζουν χέρι-χέρι στην έκτη θέση της βαθμολογίας, διεκδικώντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
  • Μετά το... χάος που επικράτησε στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε στην διακοπή όλων των πρωταθλημάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή φέρεται να είναι η πρώτη σκέψη του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος αναμένεται να προτείνει αυτή τη λύση στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου