Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, 2015

  • Σήμερα αναμένεται η πρώτη απόφαση του Εφετείου της Αθήνας για τη γνωστή υπόθεση των δύο εταιρειών (Energa και Hellas Power) διανομής ρεύματος για λογαριασμό της ΔΕΗ που θα κρίνει με βάση το νέο νόμο, πού πρέπει να καταβληθούν τα χρήματα τα οποία οι κατηγορούμενοι έχουν συναινέσει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.
  • Με τον Μίκη Θεοδωράκη θα συναντηθεί το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, μετά και την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έκανε τη δική του παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 10:30 το πρωί.
  • Στον προαύλιο χώρο των φυλακών Λάρισας παρέμειναν για περίπου μία ώρα, μετά το πέρας του προαυλισμού τους, περίπου 400 κρατούμενοι της Α΄ και Γ΄ πτέρυγας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, ενώ σχετική επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
  • Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εισήχθη σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, είχε προγραμματισμένο ραντεβού προκειμένου να υποβληθεί σε καρδιολογικές εξετάσεις.
  • Σημειωτόν γίνεται η επιστροφή των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων, όπου παρατηρείται μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κόσμος

  • Τα διαβατήρια έξι Γάλλων υπηκόων που ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν άμεσα για τη Συρία, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, οπότε εγκρίθηκε σχετικό μέτρο στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου, κατέσχεσαν οι γαλλικές Αρχές.
  • Ένοχες κρίθηκαν η Παλαιστινιακή Αρχή και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης για τον ρόλο τους στην υποστήριξη έξι τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν στο Ισραήλ την περίοδο μεταξύ 2001-2004 στις οποίες έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν αμερικανοί πολίτες. Αμερικανικό δικαστήριο όρισε το ποσό των 218,5 εκατομμυρίων που πρέπει να καταβληθεί ως αποζημίωση. «Ηθική νίκη» χαρακτήρισε την δικαστική απόφαση το Ισραήλ.
  • Με νέες αυστηρότερες κυρώσεις απειλεί τη Ρωσία ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τονίζοντας ότι οι παράνομες ενέργειές της στην Ουκρανία έχουν περάσει σε νέο επίπεδο.  «Η Ρωσία δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι οποιεσδήποτε απόπειρες των αυτονομιστών να επεκτείνουν τα εδάφη τους- είτε προς τη Μαριούπολη είτε αλλού- θα απαντηθούν με περαιτέρω αυστηρές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες» προειδοποίησε.
  • Διατραπεζική συμφωνία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου υπέγραψαν η Ιταλία και η Ελβετία. Το σχετικό κείμενο προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών, μετά από συγκεκριμένο αίτημα, με προσαρμογή στα διεθνή στάνταρντ που προβλέπονται από τον ΟΟΣΑ. Το κείμενο της συμφωνίας θα πρέπει να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των δύο χωρών και θα χρειασθούν, κατά συνέπεια, από ένα μέχρι δύο χρόνια μέχρι να τεθεί σε πλήρη ισχύ.
  • Περισσότεροι από 1.000 Αιγύπτιοι έχουν απομακρυνθεί από τη Λιβύη μέσω της Τυνησίας από την περασμένη Παρασκευή, μετά τον αποκεφαλισμό 21 κοπτών από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η Αίγυπτος έθεσε σε εφαρμογή αερογέφυρα και κάλεσε τους υπηκόους της που ζουν στη Λιβύη, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες, να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οικονομία

  • Στη λίστα της κυβέρνησης προς τους δανειστές θα περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα και μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αύριο, Τρίτη, η αποστολή του τελικού κειμένου, αύριο συνεδριάζουν κυβερνητική επιτροπή, πολιτική γραμματεία και κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • «Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη δεν συζητείται». Αυτό τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που συζητείται είναι πώς θα εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε μαζί».
  • «Οι τελευταίες ημέρες έχουν δείξει ότι είναι απόλυτα εφικτό να βρεθεί λύση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση του ελληνικού πακέτου μεταρρυθμίσεων. Τόνισε, ωστόσο, ότι «όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της λίστας, η οποία θα σταλεί από την Αθήνα».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου