Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2015

  • Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα. Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα δυτικά και θα επηρεάσει σταδιακά όλη τη χώρα. Ο καιρός θα βελτιωθεί από την Τρίτη.
  • Επεισόδιο σημειώθηκε από την παρατήρηση του μητροπολίτη Ιερεμία προς τους επισήμους που έφθασαν με καθυστέρηση στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Μεγαλόπολη για την επιμνημόσυνη δέηση για τους 212 εκτελεσθέντες, την Κυριακή. Απευθυνόμενος μεταξύ άλλων προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Κώστα Ήσυχο είπε: «Τι προκοπή να δούμε από αλειτούργητους άρχοντες;», προκαλώντας την αποχώρησή τους.
  • «Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας - ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση» αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος, ζητώντας «συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ' αυτή την ψευδαίσθηση.» Πιθανόν να μην είναι καλά πληροφορημένος ο Μ.Γλέζος, λένε κυβερνητικές πηγές. Τι στάση τηρούν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Για τη θετική στάση της Κύπρου έναντι των προσπαθειών της Αθήνας στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ευχαρίστησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Εν τω μεταξύ, η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους έχει ανοίξει συζήτηση στην Κύπρο σχετικά με τη στάση της Λευκωσίας έναντι της τρόικας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει πετύχει πράγματα, τα οποία τώρα επιχειρεί να πετύχει και η Αθήνα.
  • Για τη συνεχή και αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στις προσπάθειες για την ενίσχυση και διεύρυνση των συνεργασιών με εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Aμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψη του στο εθνικό περίπτερο και σε όλα τα περίπτερα ελληνικών εταιρειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού «IDEX-2015» που άνοιξε σήμερα τις πύλες της  στο Aμπου-Ντάμπι.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, ανάμεσά τους έντεκα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στο ναυάγιο πορθμείου που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η αστυνομία. Περίπου 50 είναι οι διασωθέντες, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται. Το πλοίο ενδέχεται να μετέφερε έως 150 άτομα, σύμφωνα με επιζήσαντες του ναυαγίου.
  • Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα μεταβεί στις αρχές Μαρτίου στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • Ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι διαδήλωσαν την Κυριακή χιλιάδες Ισπανοί στο κέντρο της Μαδρίτης. Συνθήματα και πλακάτ «για την ελευθερία, τα δικαιώματα και τις δημόσιες υπηρεσίες» και ενάντια στο «πολιτικό και οικονομικό πραξικόπημα και την τρόικα» κυριάρχησαν στην πορεία, ενώ στα χέρια των συγκεντρωθέντων βρέθηκαν και πλακάτ για την Ελλάδα. Φωτορεπορτάζ
  • Η Τουρκία διεξήγαγε μία τεράστια στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας τη νύχτα του Σαββάτου για να απομακρύνει τα λείψανα του Σουλεϊμάν Σαχ από τον τάφο του καθώς και τους 40 τούρκους στρατιώτες που φρουρούν το μαυσωλείο, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Οργισμένη αντίδραση της Δαμασκού.
  • Προβληματισμός επικρατεί στην Downing Street όσον αφορά την έκβαση της διαπραγμάτευσης για τη αλλαγή συγκεκριμένων κανόνων της ΕΕ, την οποία υποσχέθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε περίπτωση που επανεκλεγεί τον ερχόμενο Μάιο.

Οικονομία

  • Εν αναμονή της παρουσίασης της λίστας των μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση και της τελικής απόφασης για την παράταση του ελληνικού προγράμματος βοήθειας, η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί από την Bundestag, τα κόμματα που συμμετέχουν στη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού τηρούν επιφυλακτική στάση.
  • Συνεχίζεται η ανταλλαγή κειμένων και απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών προκειμένου να καταρτιστεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων, την οποία η Αθήνα θα αποστείλει στις Βρυξέλλες την Καθαρά Δευτέρα. Τις ελληνικές προτάσεις θα εξετάσει το EuroWorking Group την Τρίτη και εφόσον εγκριθούν θα δοθεί το επίσημο «πράσινο φως» με τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την ίδια ημέρα. Τι θα περιλαμβάνει η λίστα των μεταρρυθμίσεων.
  • Η Ελλάδα κέρδισε χαλαρούς όρους για την τρέχουσα χρονιά και «περιθώριο ανάσας» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη «μεγαλύτερη μάχη» που έχει μπροστά της, αναφέρει ο Αμερικανός νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν σε νέο άρθρο του στους New York Times υπό τον τίτλο «Greece Did OK» (Η Ελλάδα τα πήγε καλά) σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της Παρασκευής.
  • -------------------------------
  • Βαριές κουβέντες βγήκαν από το στόμα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο αρχηγός αποστολής των Πειραιωτών μίλησε στην κάμερα της nova και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τις αρχές του ποδοσφαίρου (κυρίως τη Σούπερ Λιγκ), αλλά και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες στο γήπεδο ως… κτηνωδία!
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου