Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2015

  • Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2015
  • Συναγερμός στις Αρχές, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου άγνωστοι εκτέλεσαν τον 47χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού. Οι δράστες του είχαν στήσει ενέδρα στο σπίτι του, στην περιοχή Κουβέλα, μεταξύ Στυλίδας και Ραχών. Στο σημείο κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής, των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και της Αντιτρομοκρατικής.
  • Το τηλεφώνημα μεταξύ της γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Πέμπτης φαίνεται πως ήταν η πιο καθοριστική μέχρι στιγμής εξέλιξη για την έκβαση του ελληνικού ζητήματος. Ένα από τα βασικά θέματα που φαίνεται ότι συζητήθηκαν ήταν η πολιτική διάθεση και των δύο πλευρών να υπάρξει συμβιβασμός, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.
  • Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα. Ο καιρός χαλάει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από τα δυτικά και η επιδείνωση θα επηρεάσει σταδιακά όλη τη χώρα. Ο καιρός θα βελτιωθεί από την Τρίτη.
  • Να συσταθεί μικτή επιτροπή Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ώστε να διαπιστωθούν οι δυνατότητες συνεργασίας των δυο χωρών στον στρατιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην εκπαίδευση και τις στρατιωτικές ασκήσεις, συμφώνησαν ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι και αναπληρωτής ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.
  • Ανοικτά από το πρωί της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας θα είναι τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή, στου Ρέντη, ενώ παραδοσιακά, την Κυριακή, παραμονή της Καθαρής Δευτέρας, η ψαραγορά στη Βαρβάκειο Αγορά έχει ολονυχτία. Ανοίγει κατά τις 10 το βράδυ και θα μείνει ανοιχτή συνεχώς ως το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας για να προμηθευτούν οι καταναλωτές φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα κούλουμα.

Κόσμος

  • Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είπε το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν προτίθενται να παίξουν παιχνίδια με τη Ρωσία και συζητούν το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ανατολική Ουκρανία, κατηγορώντας την ουσιαστικά ότι υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία.
  • Ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη Μπάγκα, στις όχθες της λίμνης Τσαντ, η οποία από τις αρχές Ιανουαρίου είχε πέσει στα χέρια των εξτρεμιστών ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ. Στην πόλη αυτή οι ισλαμιστές αντάρτες είχαν πραγματοποιήσει μια από τις αιματηρότερες επιθέσεις των τελευταίων έξι χρόνων.
  • Μια γυναίκα διορίστηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά, δήμαρχος της Βαγδάτης μετά την αποπομπή του προκατόχου της, ο οποίος είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για την «ανικανότητά» του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στην ιρακινή πρωτεύουσα. Η Ζέκρα Αλουάτς, που είναι πολιτικός μηχανικός και γενική διευθύντρια στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά της αύριο, Κυριακή.
  • Tους κινδύνους που κρύβει μια «αυτοκαταστροφική λιτότητα» επισήμαναν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που συναντήθηκαν στη Μαδρίτη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχει αναλάβει η Ελλάδα.
  • Ένας χρόνος έχει περάσει από την πιο αιματηρή ημέρα της εξέγερσης στο Κίεβο. Στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων, με εκατοντάδες πολίτες να σπεύδουν να αφήσουν ένα λουλούδι στην πλατεία Μεϊντάν. Στη Ρωσία το κλίμα ήταν διαφορετικό. Πορεία διαμαρτυρίας κατά του «πραξικοπήματος» -όπως το αποκαλούν- πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.

Οικονομία

  • Mαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, προκειμένου να γίνει αποτίμηση των αποτελεσμάτων του Eurogroup, αλλά και μια πρώτη συζήτηση για τον κατάλογο των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που θα στείλει η Αθήνα την Κ.Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Eίμαστε σχεδόν σίγουροι ότι οι θεσμοί θα πουν «ναι» στη λίστα, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
  • Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε αμερικανικό πανεπιστήμιο στην πόλη της Μπολόνια. Ο ίδιος τόνισε με νόημα ότι η εμπιστοσύνη ήταν ένα σοβαρό ζήτημα.
  • Με τον τίτλο «Δελφικό διάβημα», ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζει τη συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «τίποτα ουσιαστικό δεν επιλύθηκε». Είμαστε σε ένα περίεργο σημείο, συνεχίζει ο οικονομολόγος: αφού τίποτα δεν λύθηκε, η συμφωνία είναι ήττα μόνοι αν οι Έλληνες την αποδεχθούν ως ήττα.

Αθλητισμός

  • Μπορεί να μη σκόραραν οι Ιμπραΐμοβιτς και Καβάνι, ωστόσο, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε με 3-1 την Τουλούζ και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή του Championnat. Εύκολη νίκη για την Καέν επί της Λανς με 4-1 στην μάχη της παραμονής, ενώ νίκη ανάσα σημείωσε και η Μπαστιά με 2-1 επί της Λιλ. Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς ανάμεσα στην Ρεν και στην Μπορντό, ενώ αναβλήθηκε το ματς της Εβιάν με την Λοριάν.
  • Οδυνηρή εντός έδρας ήττα, δεύτερη στο πρωτάθλημα μετά την Θέλτα (1/11) και, μάλιστα, με το ίδιο σκορ (1-0), γνώρισε η Μπαρτσελόνα από τη Μάλαγα στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Primera Division. Πολύ μεγάλη νίκη με 2-1, στην έδρα της Κόρντομπα, σημείωσε η Βαλένθια και έφτασε στην τρίτη θέση την Ατλέτικο Μαδρίτης, που έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Εύκολη νίκη με 3-0 για την Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Αλμερία που την φέρνει στο -3 από την δεύτερη Μπαρτσελόνα.
  • Αναβλήθηκε το πολυαναμενόμενο ντέρμπι της Γένοβας, το "ντέρμπι της Λαντέρνα" όπως το ονομάζουν οι Ιταλοί τους αγώνες ανάμεσα στην Σαμπντόρια και στην Τζένοα, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην κοινή έδρα των δύο συγκροτημάτων, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Η αιτία έχει να κάνει με την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε την πόλη της Λιγουρίας και κατέστησε ανέφικτη τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου