Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, Φεβρουαρίου, 2015

  • «Το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα. Κι αυτό είναι θετικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, σημειώνοντας παράλληλα ότι η νέα κυβέρνηση επανέρχεται στο σημείο που παρέλαβε από την προηγούμενη, αλλά, όπως είπε, υπό πολύ χειρότερες συνθήκες.
  • «Τελείωσαν δυστυχώς ταπεινωτικά τα ψέματα και οι ψευδαισθήσεις. Είναι θετικό για τη χώρα ότι παραμένει στο ευρώ και μπαίνει τέλος - οριστικό ελπίζουμε- στις επικίνδυνες ανευθυνότητες» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup. «Επείγει να συνειδητοποιήσουν όλοι την πραγματικότητα και να εφαρμόσουμε με σοβαρότητα την εθνική στρατηγική» συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ.
  • Τη σορό μίας ηλικιωμένης αντίκρισαν το απόγευμα της Παρασκευής οι πυροσβέστες που κλήθηκαν για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου επί της οδού Κανάρη 10 στον Χολαργό. Και στην Οσσα Λαγκαδά Θεσσαλονίκης άλλη μία γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μετά από πυρκαγιά μικρής έκτασης στο σπίτι της.
  • Θετικό γεγονός χαρακτηρίζει το Ποτάμι την επίτευξη κατ αρχήν συμφωνίας στο έκτακτο Eurogroup. «Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε από ό,τι φαίνεται τελικά τον δρόμο της λογικής, δρόμο που από την αρχή το Ποτάμι στήριξε» συνεχίζει, για να τονίσει ότι το μέγα ζητούμενο είναι πλέον οι μεταρρυθμίσεις.
  • «Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σε σχόλιό τους μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup και προσθέτουν ότι «ανετράπη ο σχεδιασμός παγίδευσης της κυβέρνησης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου». Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι εκβιασμοί έπεσαν στο κενό, ενώ υπογραμμίζουν ότι «τελείωσε το εξωθεσμικό μόρφωμα της τρόικας που έδινε εντολές και είχε καταστεί υπερεξουσία».

Κόσμος

  • «Για όσο το πρόγραμμα δεν έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς δεν θα υπάρξει καμία εκταμίευση» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, προσθέτοντας: «Οι Έλληνες σίγουρα θα έχουν μία δυσκολία να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους τους».
  • Στο εδώλιο θα καθήσει ο αντιπροέδρος της Αργεντινής, Αμάδο Μπουδού για τη λεγόμενη «υπόθεση Ciccone», που αφορά έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς-εκτυπωτικούς οίκους της χώρας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Οίκος γλίτωσε τη χρεοκοπία το 2010, χάρη στην παρέμβαση του Μπουδού: μεσολάβησε ώστε η επιχείρηση να περάσει στα χέρια ενός προσώπου, που ουσιαστικά λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος» για τον ίδιο.
  • Σε αποτυχία κατέληξε η επιχείρηση των συριακών ενόπλων δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο καθεστώς της Δαμασκού να αποκόψουν τον ανεφοδιασμό των ανταρτών στο Χαλέπι, αφού οι τελευταίοι κατάφεραν να απωθήσουν τον στρατό από τον δρόμο που συνδέει την Τουρκία με τις συνοικίες που έχουν υπό τον έλεγχό τους.
  • Συμφωνία από την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, αναμένει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όπως ο ίδιος ανέφερε κατά τη συνομιλία που είχε στην αυστριακή Βουλή με την πρόεδρό της, Ντόρις Μπούρες.
  • Στις συνέπειες του πρόωρου «όχι» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο αίτημα της Ελλάδας για επέκταση της δανειακής σύμβασης αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, σημειώνοντας ότι η στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών τον έχει απομονώσει.

Οικονομία

  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου να αποδέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των ελληνικών τραπεζών. Αυτό ανέφεραν πηγές της ΕΚΤ μετά την συμφωνία για την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος. Εκτός συζήτησης οι περιορισμοί κεφαλαίων.
  • Με μία βήμα προς βήμα προσέγγιση, η οποία θα επιτρέψει τη σταδιακή «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα υλοποιηθεί η συμφωνία για τετράμηνη παράταση που επιτεύχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Eurogroup. Το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ επιστρέφεται στο EFSF αλλά «παραμένει διαθέσιμο». Όλο το έγγραφο της κοινής ανακοίνωσης.
  • Για αλλαγή σελίδας «ως Ελλάδα και ως Ευρώπη» μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το πέρας του Eurogroup. «Συνδυάσαμε σεβασμό σε κανόνες με σεβασμό στη δημοκρατία. Συνδυάσαμε τη λογική με την ιδεολογία» τόνισε, αλλά ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία είναι ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αποτράπηκαν υφεσιακά μέτρα και ένα αποπνικτικό πρωτογενές πλεόνασμα, υπογράμμισε.

Αθλητισμός

  • Τον πιο σημαντικό αγώνα της μέσα στο 2015 δίνει την Κυριακή η Λίβερπουλ, στην έδρα της Σαουθάμπτον, στο πιο σημαντικό ματς της Premier League. Στην Ισπανία, η αυλαία άνοιξε με το Χετάφε - Εσπανιόλ (2-1) ενώ δεν υπάρχει κάποιο ντέρμπι στα ματς του Σαββατοκύριακου. Στην Ιταλία, Γιουβέντους αύξησε στους 10 τους βαθμούς διαφοράς από την Ρόμα αφού νίκησε με 2-1 την Αταλάντα, ενώ οι Ρωμαίοι δοκιμάζονται στην έδρα της Βερόνα. Στη Γερμανία, η Ντόρτμουντ έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα παραμονής, αφού νίκησε στην έδρα της Στουτγάρδης με 3-2. Τέλος στη Γαλλία, η αγωνιστική άρχισε με νίκη της Μονακό στην έδρα της Νις με 1-0.
  • Με ένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα της Βέροιας με την τοπική ομάδα. Αυτό ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο τέλος της προπόνησης στους προσαγωγούς. Πάντως, συμπεριελήφθη στην αποστολή της ομάδας του, αλλά η συμμετοχή του στον αγώνα θα αποφασισθεί την τελευταία στιγμή. Εκτός αποστολής έμεινε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης λόγω του γνωστού προβλήματος στο πρώτο μετατάρσιο του ποδιού.
  • Το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαθχεί την ερχόμενη Κυριακή (19:30) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ακόμη, ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή στην Βέροια, ενώ Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος είναι τα λογικά φαβορί για την νίκη, υποδεχόμενοι τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό, αντίστοιχα, ενώ αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις Πανθρακικός-Παναιτωλικός, Καλλονή ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς-Κέρκυρα και Εργοτέλης-Ατρόμητος.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου