Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2015

  • Η Ιρλανδία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά δεν ταυτίζεται με τις ελληνικές θέσεις. Μία ανταπόκριση του Πήτερ Χέγκαρτυ από την ιρλανδική πρωτεύουσα.
  • Τη θέση ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που όφειλε προκειμένου να εξευρεθεί λύση με τους εταίρους και δεν θα δεχθεί συνέχιση του προγράμματος, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για συμφωνία, ενώ απέφυγε να σχολιάσει δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η Μέρκελ προανήγγειλε στον πρωθυπουργό την αρνητική στάση που θα έχει ο Σόιμπλε στο αποψινό Eurogroup.
  • Στο Παρίσι βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των ομολόγων του της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας (MedGroup), στην οποία θα συζητηθεί ο συντονισμός των ενεργειών σε θέματα Νότιας και Ανατολικής Γειτονίας. Ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό του, Λοράν Φαμπιούς.
  • Ειδοποιητήρια σε πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχει ξεκινήσει να στέλνει το υπουργείο Οικονομικών, διεκδικώντας εκτάσεις που ήταν δασικές, κτίστηκαν νόμιμα, αλλά δεν έχασαν τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Το κράτος διεκδικεί εκτάσεις σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα που κάποτε - ακόμη και 100 χρόνια πριν - ήταν χαρακτηρισμένες ως δασικές και σε πολλές περιπτώσεις θέτει ακόμη θέμα τίτλων και χρησικτησίας.
  • Στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρθηκε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Rai Due. «Προσπαθούμε να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας στην ελληνική κυβέρνηση, σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να βρούμε μια λύση» δήλωσε ο Ρέντσι.

Κόσμος

  • Το ποσό των 130 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε πως θα διαθέσει η Δανία για την ενίσχυση της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών, μία κίνηση που έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στη Κοπεγχάγη.
  • Ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις μαζί με κούρδους μαχητές που απαριθμούν περίπου 20.000-25.000 στρατιώτες ετοιμάζονται να ανακαταλάβουν την πόλη Μοσούλη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου, η επιχείρηση αναμένεται να διεξαχθεί το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.
  • Με τον Φρανσουά Ολάντ συναντάται το μεσημέρι στο Παρίσι η καγκελάριος Μέρκελ. Η συνάντηση θα γίνει στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. Το ζήτημα της Ελλάδας θα βρεθεί στην ατζέντα των επαφών, όπως διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ο γάλλος πρόεδρος.
  • Η φτώχεια αυξήθηκε στη Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο μετά την επανένωση της χώρας το 1990, με οργανώσεις κοινωνικής αρωγής να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: από 15% το 2012, στο 15,5% το 2013.
  • H αμερικανική και η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μαχητών της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης, γνωστοποίησε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Οικονομία

  • Ανοικτό το ενδεχόμενο το ελληνικό ζήτημα να κλείσει σε μια Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ζώνης του ευρώ την επόμενη εβδομάδα άφησε σήμερα Παρασκευή ο Γερμανός Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.
  • «Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι όλο και πιο ανήσυχοι ότι η ελληνική κρίση θα μπορούσε να επιστρέψει την ευρωζώνη πίσω στην ύφεση για 3η φορά από τότε που άρχισε η παγκόσμια κρίση» αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal. Όπως τονίζεται, υπάρχει επιπλέον ανησυχία μήπως μια γενικότερη κρίση στην ευρωζώνη θα μπορούσε να επηρεάσει σε «μεγάλο βαθμό» την αμερικανική και παγκόσμια οικονομία. Για το λόγο αυτό, η Ουάσιγκτον ζητά από τους ευρωπαίους ηγέτες «να κινηθούν επιθετικά για να αποφευχθεί η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας».
  • Ανενεργό παραμένει το περιβόητο σύστημα εισροών - εκροών αφού μόνο τρία στα δέκα πρατήρια πανελλαδικά αποστέλλουν αδιαλείπτως στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών για τις αγοραπωλησίες καυσίμων που κάνουν, επιτείνοντας έτσι τον τραγέλαφο καταπολέμησης του λαθρεμπορίου.

Αθλητισμός

  • Με νίκη συνέχισε τις πολύ καλές τις εμφανίσεις η Λίβερπουλ, η οποία χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι του Μπαλοτέλι κέρδισε τη Μπεσίκτας και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση εν όψει της ρεβάνς. Αντίθετα η Ρόμα συνεχίζει να προβληματίζει με την απόδοση της, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την Φέγενορντ, στην οποία παραχώρησε ισοπαλία στο «Ολίμπικο». Σκόρερ για τους Ολλανδούς ο πρώην «ερυθρόλευκος» Καζίμ Ρίτσαρντς.
  • Σε εστιατόριο της Γλυφάδα πραγματοποιήθηκε το δείπνο των ποδοσφαιριστών και του επιτελείου της ομάδας της ΑΕΚ μετά το τέλος της προπόνησης. Στο δείπνο έδωσαν το «παρών» ο Δημήτρης Μελισσανίδης αλλά και ο εκτελεστικός διευθυντής, Ντούσαν Μπάγεβιτς.
  • Παράπονα από τη διαιτησία για το γκολ του Μήτρογλου που ακυρώθηκε στια καθυστερήσεις, αλλά και πικρία για την ήττα εξέφρασε μετά τη λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντνίπρο ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Βίκτορ Περέιρα. Παράλληλα ο Πορτογάλος δήλωσε πως η ρεβάνς στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» είναι η ευκαιρία της ομάδας να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου