Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Βαρουφάκης στους NYT: «ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, 2015
Δεν θέλουμε τη δόση των 7 δισ.

Βαρουφάκης στους NYT: Δεν θέλουμε τη δόση των 7 δισ.Συνολική επανεξέταση του οικονομικού προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και όχι τη δόση των 7 δισεκ. ευρώ θα ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στις New York Times.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην αμερικανική εφημερίδα με τίτλο «O σθεναρός υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας επιχειρεί ένα πιο μετριοπαθές μήνυμα», ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα θέλει να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της και ότι δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση τόσο με τους ευρωπαίους εταίρους, όσο και με τη Wall Street.
«Το μόνο που ζητάμε είναι μια ευκαιρία να διαμορφώσουμε ένα μία πρόταση που θα ελαχιστοποιεί το κόστος της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα και θα δώσει σε αυτή τη χώρα την ευκαιρία να αναπνεύσει και πάλι μετά τις πολιτικές που δημιούργησαν τεράστια κοινωνική εξαχρείωση», δηλώνει ο νέος υπουργός Οικονομικών.
Στο σχόλιο των New York Times ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και ακόμη και αν η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να συμμορφωθεί με τους όρους των συμφωνιών διάσωσης, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει την ανάγκη της εκκρεμούσας δόσης των 7 δισ. ευρώ του προγράμματος, ώστε να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος που καθίσταται ληξιπρόθεσμο έως τον Αύγουστο ο κ. Βαρουφάκης απάντησε:
«Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ. Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε το πρόγραμμα στο σύνολό του. Αποστολή μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου», η οποία όπως είπε, θα είναι απλώς μια μετάθεση του προβλήματος.
Αντίθετα, διευκρινίζει, η αποστολή είναι «η αναδιάρθρωση του χρέους και της οικονομίας προκειμένου να πάρουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε».
Η New York Times σχολιάζει το γεγονός πως ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας είναι δεινός μπλόγκερ και μάλιστα προτίθεται να συνεχίσει να γράφει παρά τα νέα του καθήκοντα.
Αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο οι πιστωτές τοποθετούν στο 4,5% από το 2016 και μετά ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως η Αθήνα θα προτείνει να κρατηθεί στο επίπεδο του 1%-1,5% του ΑΕΠ.
Όσον αφορά, τέλος, στις ανησυχίες που ακολούθησαν την εκλογή της νέας κυβέρνησης σχετικά με την ασφάλεια των ελληνικών τραπεζών και τη φημολογία ότι δισεκατομμύρια καταθέσεων έχουν βγει εκτός χώρας, ο κ. Βαρουφάκης απαντά: «Αναμέναμε πως οι πρώτες λίγες ημέρες στη νέα κυβέρνηση θα ήταν ταραχώδεις. Μόλις όμως οι αγορές δουν ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι λογικές, συνεργατικές και θεραπευτικές, προσδοκούμε ότι οι τιμές των μετοχών θα ανακτηθούν». 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου