Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Αναμενόμενο θεωρούν οι ομογενείς το αποτέλεσμα των εκλογών

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2015

Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Αναμενόμενο θεωρούν οι ομογενείς το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής και την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τηλεφωνική έρευνα του «Ε.Κ.» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτών, χτες το πρωί. Εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ελπίζοντας πως κάτι καλό θα κάνει για τη Ελλάδα και τον λαό της.
vahaviolosΟ καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, Φώτης Παπαδημητρακόπουλος ανέφερε πως «πιστεύω ότι βλέπουμε μία διαφορετική αλλαγή, περνούμε από το σταυροδρόμι και νομίζω ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα». Πρόσθεσε ακόμα, πως «δεν μπορείς να σφίγγεις συνέχεια διότι σε κάποια στιγμή θα εκραγεί η βαλβίδα». Πιστεύει πως «πρέπει οι ομογενείς να έχομε δικαίωμα ψήφου».
Ο επιχειρηματίας Σωτήρης Βαχαβιώλος, ανέφερε ότι «ο λαός αποφάσισε να πάει για αλλαγή, το ζήτημα είναι θα δεχθούν οι Αγορές αυτά που ήθελε ο κ. Τσίπρας; Εάν δε αποφασίσει ο κ. Τσίπρας αυτά που λέγει η τρόικα δεν ξέρω τι θα γίνει μετά, δηλαδή είναι αβέβαιο το μέλλον. Η αποκατάσταση της ηρεμίας στις Αγορές είναι το πιο σοβαρό πράγμα».
Ο Ηλίας Τομάζος, πρόεδρος της «Παιδείας», είπε: «εύχομαι να κάνουν κάτι καλό για την πατρίδα και φυσικά να μην θυμόμαστε μόνο τα οικονομικά θέματα, αλλά και τα εθνικά θέματα και τα Ελληνικά Γράμματα και την Ελληνική Παιδεία». Συμπλήρωσε δε, πως «πρέπει να έχουμε δικαίωμα ψήφου».
TOMAZOS 2Ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης π. Εμμανουήλ Κλάψης είπε, πως «ήταν αναμενόμενη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ διότι υπάρχει πολύς πόνος στην Ελλάδα, φτώχεια, πείνα, οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι πολύ μεγάλες, πολλοί άνθρωποι έχουν απογοητευθεί, δεν βλέπουν φως».
Για τη Χρυσή Αυγή, ανέφερε: «νομίζω ότι οι διωγμοί δεν βοηθούν από πολιτικής άποψης και τη Χρυσή Αυγή θα πρέπει να την αντιμετωπίσει κανείς πολιτικά».
Ο Βασίλης Ματαράγκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ιλινόις «Η Ενωσις», πιστεύει ότι «ο ελληνικός λαός ψάχνει για κάποιον να τον σώσει. Ο ελληνικός λαός αιμορραγεί κάθε μέρα και περνά δύσκολες στιγμές όπως είναι γνωστό και πιστεύει ότι αυτή η ψήφος θα φέρει κάποιο θαύμα». Τόνισε ακόμη «και βέβαια πρέπει να έχει δικαίωμα ψήφου η Ομογένεια».

KAFKAS 1Ο Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας, είπε πως «οι Ελληνες ψηφοφόροι με δημοκρατικό τρόπο ψήφισαν με ηρεμία και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Θεωρώ ότι οι εκλογές ήταν ένα δημοψήφισμα με θέμα τα μνημόνια και την τρόικα. Ελπίζω να αναβαθμιστούν οι σχέσεις της νέας κυβέρνησης με την Ομογένεια. Εύχομαι στο νέο Πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση καλή δύναμη και καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα».

SARANTOPOULOS NIKOSΟ Νίκος Σαραντόπουλος, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Community Credit Union, στη Μασαχουσέτη, υποστήριξε ότι «τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν οδηγήσει τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα και τους χαμηλόμισθους σε δύσκολη κατάσταση, επομένως κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ ή των άλλων κομμάτων, ήταν ο εξοστρακισμός εκείνων που παρόλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν έχουν κατορθώσει να βελτιώσουν τη ζωή του ελληνικού λαού, αλλά την έκαναν χειρότερη». Για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι «και πάλι είναι ο εξοστρακισμός του συστήματος, αλλά εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι βλέπω μία πόλωση που μου θυμίζει εκείνα τα μαύρα χρόνια του Εμφυλίου πολέμου όπου οι Ελληνες πήγαιναν προς τα άκρα, η ακροδεξιά και ακροαριστερά, που δεν υπάρχει ένα κόμμα στο κέντρο που μπορεί να δημιουργήσει ένα κοινωνικό και πολιτικό σύστημα το οποίο να μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση».
TSIGAS KATERINAΗ Κατερίνα Σίγκα, πρόεδρος του Ηπειρωτικού συλλόγου «Ο Χορός του Ζαλόγγου» στο Γούστερ, είπε: «ελπίζω να κάνει κάτι ο κ. Τσίπρας, ας χτίσει λίγο παραπάνω διότι κάτι είχε αρχίσει να κάνει ο κ. Σαμαράς, αλλά μπορεί να μην φαίνονταν πολλά πράγματα». Υπογράμμισε ακόμη, πως, «δεν περίμενα να πάρει τόσο πολύ υψηλό ποσοστό». Τόνισε πως «εμείς οι ομογενείς πρέπει αν έχομε δικαίωμα ψήφου».



Ο Γιώργος Ανδριώτης, πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας, ανέφερε πως «εμένα προσωπικά με ικανοποιεί, μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει το αποτέλεσμα γιατί θα πρέπει να πω ανοιχτά ότι συμμετείχα και στην τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Υόρκης και εργάσθηκα με τις όποιες μικρές δυνάμεις μου για να συμβάλλω κι εγώ στο σημερινό αποτέλεσμα. Με ικανοποιεί διότι όχι μόνο ανήκω σε προοδευτικά κόμματα πάντοτε, αλλά αυτή η κατάσταση δεν τραβούσε άλλο. Η πολιτική των μνημονίων και η λιτότητα που έφερε τον κόσμο σε επίπεδα φτώχειας, στρατιώτες να αυτοκτονούν, τα παιδιά να υποσιτίζονται στα σχολεία, μισθοί πείνας και να μας δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις ότι βγαίνουμε, θα ανακάμψουμε, δεν μπορούσαν να κοροϊδεύουν τον κόσμο άλλο και φάνηκε ξεκάθαρα με το θριαμβευτικό αποτέλεσμα και αισιοδοξώ για μία καλύτερη μέρα στη χώρα μας».
Για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδυναμώσει τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής δίνοντας ένα πρόγραμμα ανθρώπινο και κοινωνικό στην κοινωνία μας» και συμπλήρωσε πως «είναι απάνθρωπο, εγκληματικό να στηρίζει κάποιος τη Χρυσή Αυγή, αυτό το εγκληματικό και ναζιστικό μόρφωμα». Στην ερώτηση αν τον προβληματίζει ότι μέσα από τη φυλακή βγήκε τρίτο κόμμα, απάντησε: «από αντίδραση, αν δεν ήταν μέσα στη φυλακή θα ήταν λιγότερα τα ποσοστά τους». Και συμπλήρωσε: «ήταν αντιδημοκρατική η μεταχείριση του Σαμαρά προς τη Χρυσή Αυγή που τους έβαλε φυλακή, αλλά αυτό δεν τους αθωώνει διότι είναι εγκληματίες, απάνθρωποι, δεν χαρακτηρίζονται από τίποτε ανθρώπινο, πολιτιστικό και μορφωτικό». Πιστεύει ότι οι ομογενείς «θα πρέπει να έχουμε δικαίωμα ψήφου».
Ο Ευάγγελος Κεχρής νομίζει ότι «αυτή η ψηφοφορία ήταν από ανθρώπους που είναι απελπισμένοι, δεν έβλεπαν ελπίδα από την κατάσταση που υπήρχε οπότε πιστεύουν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτε αν δοκιμάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Philip-Christopher-PSEKAΟ Φίλιπ Κρίστοφερ, πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής, ανέφερε: «κατ’ αρχήν χαίρομαι διότι η Ελλάδα έκανε δημοκρατικές εκλογές και απέδειξε ακόμα μία φορά ότι σέβεται τη δημοκρατία και την ελευθερία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν μία αλλαγή που ελπίζω να οδηγήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε καλύτερες μέρες». Σημείωσε εξάλλου, ότι «το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι ενοχλητικό και εμάς εδώ στις ΗΠΑ μας βρίσκει ενοχλημένους διότι είμαστε σε μία περίοδο που έχομε καλές σχέσεις με το Εβραϊκό Λόμπι με το οποίο συνεργάζονταν για τα ελληνικά εθνικά θέματα σε μία εποχή που η Τουρκία και ο κ. Ερντογάν έχουν δείξει τον πραγματικό εαυτό τους όσον αφορά το Ισραήλ και τον Ισλαμισμό».
Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Περούλας υποστήριξε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αναμενόμενο, ο λαός έχει δεινοπαθήσει και ζητούσε μία διέξοδο και πιστεύει ότι την βρήκε στον ΣΥΡΙΖΑ και επίσης να φέρει και κάποια αλλαγή στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου