Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Νέες απειλές Σόιμπλε: Ξεχάστε την αναδιάρθρωση χρέους

Νέες απειλές Σόιμπλε: Ξεχάστε την αναδιάρθρωση χρέους - Αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις δεν θα πάρετε ευρώ από το «πακέτο Ντράγκι» (βίντεο)

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, 2015

Ο Wolfgang Schäuble, (Σόϊμπλε, Σόϊ-μπλε=γαλαζοαίματος όπως τον λέω) για άλλη μία φορά απειλεί την Ελλάδα όπως το έχει κάνει αρκετές φορές. Αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις δεν θα πάρετε ευρώ από το «πακέτο Ντράγκι» λέει ο πατριώτης των ΝΑΖΙ. Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών συνεχίζει τη συμπεριφορά δικτάτορα. Ας μη ξεχνάμε ότι το 2012 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας του τα είπε δημόσια για τη συμπεριφορά του. 

Φαίνεται ότι ο Σόϊμπλέ δεν ξεχνάει την καταγωγή του και το τι έχει περάσει η Ελλάδα από τους πατριώτες του στο β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συνεχίζει να απειλεί και να συμπεριφέρεται προκλιτικά στην Ελλάδα. Εξ άλλου αυτός πίεσε την Christine Lagarde επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (International Monetary Fund) το 2012 να μη δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει το δάνειο φέρνοντας την κυβέρνηση και τους πολιτικούς της Ελλάδας σε δύσκολη θέση και τον Ελληνικό Λαό σε οικονομικά προβλήματα με τα επακόλουθα που γνωρίζουμε με την Ελληνική Οικονομία και όχι μόνο αφού υπήρξαν και κοινωνικά προβλήματα στη χώρα με χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείνουν και χιλιάδες Έλληνες να αυτοκτονούν.
Χωρίς να προσπαθώ να δικαιολογήσω τους Έλληνες πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών ο κ. αυτός είναι προκλιτικός.
Άραγε ο κ. Wolfgang Schäuble, (
Σόϊμπλε) ξέχασε ότι εάν υπάρχει η σημερινή Γερμανία οφείλετε αποκλειστικά στις ΗΠΑ;


Νέο σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, στέλνει το Βερολίνο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο 
CNN, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε δηλώνει ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή καν θέμα» και προσθέτει με νόημα ότι «αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων». Για να γίνουν μεταρρυθμίσεις κ. Wolfgang Schäuble, (Σόϊμπλε) χρειάζεται χρόνος και υποστηρίξει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναφερόμενος στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο 
Σόιμπλε επισημαίνει ότι “σε περίπτωση που όπως έχει αναφερθεί στην προεκλογική εκστρατεία η Ελλάδα θελήσει να αφήσει πίσω αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα πληρούσε τους όρους για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης”.
Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την Αθήνα να μην εγκαταλειφθεί ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και να μην βγει η Ελλάδα εκτός προγράμματος. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποκλεισμό της χώρας από το «πακέτο 
Ντράγκι», με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι ένα μήνυμα που όπως λένε πηγές στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες θα ενισχυθεί και θα σκληρύνει από τη Δευτέρα το πρωί όταν θα έχει ξεκαθαριστεί και ποιος θα κυβερνήσει και με ποιους θα πρέπει να διαπραγματευτούν οι δανειστές.

Ο πρόεδρος του EurogroupΓερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρεται στη χρηματοδότηση της Ελλάδας και μιλώντας στο Der Spiegel είπε: "Το να δίνεις κανείς μόνο χρήματα χωρίς να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, θα σήμαινε ότι η Ελλάδα θα χρειαζόταν συνεχώς δάνεια. Θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο, στο οποίο η ελληνική οικονομία να αυτοχρηματοδοτείται και αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο". Αλλά ο κ. Schäuble φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει. Μήπως είναι πλέον καιρός να απομακρυνθεί από τη θέση που κατέχει; Εξ άλλου 53 χρόνια στην πολιτική είναι πάρα πολλά ιδιαίτερα όταν η υγεία του δεν είναι και τόσο καλή
Τέλος το μέλος της ΕΚΤ, 
Ιβ Μέρς, τόνισε πως η μείωση του χρέους και της ανεργίας στην Ελλάδα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με σταθερή οικονομική πολιτική.
Η Σύνταξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου