Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση του δικηγόρου Γιώργου Ρεβελιώτη προς τους υποψηφίους των εκλογών

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, 2015
Του Θεόδωρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ. Με επιστολή του – παρέμβαση εν όψει των εκλογών της Κυριακής, ο πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, δικηγόρος Γεώργιος Ρεβελιώτης από το Σικάγο, ρωτά τους κυβερνώντες της Ελλάδος και τους υποψήφιους βουλευτές «τι σημαίνουν οι ομογενείς Αρκάδες; Μόνο δολάρια;», ενώ διεκτραγωδεί τα αδιέξοδα μπροστά στα οποία βρίσκονται οι Ελληνες ψηφοφόροι.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2015, την οποία δημοσίευσε η ηλεκτρονική εφημερίδα «Kalimera- arcadia.gr», αναφέρει χαρακτηριστικά για τις επιλογές διερωτώμενος «ένα συντηρητικό κόμμα με μέτρια ιδεολογία και πολιτική που συμβαδίζει με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά κυριαρχείται από διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς ή ένα κόμμα ακραίο που αποτελείται από καιροσκοπικούς και γεμάτους κίνητρα πολιτικούς, χωρίς ιστορικό που δίνουν εξωπραγματικές υποσχέσεις με μοναδικό σκοπό τη νίκη.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον κ. Ρεβελιώτη και στην ερώτηση τι τον έκανε να στείλει αυτή την επιστολή, είπε ότι «ήμουν πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής από το 2012 μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 και από τα πολλά και διάφορα θέματα ήταν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του νοσοκομείου της Τρίπολης διότι η Παναρκαδική Ομοσπονδία είναι ιδιοκτήτρια αυτού του χώρου και το 1952 που χτίσθηκε μέχρι σήμερα διατηρούμε μία πολύ στενή επαφή με τη λειτουργία του νοσοκομείου και τα τελευταία δέκα χρόνια το επίπεδο του νοσοκομείου έχει πέσει πάρα πολύ. Εγινε μία μισοανακαίνιση αφήνοντας πίσω της πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Εχουμε ζητήσει πολλά πράγματα από τις διάφορες κυβερνήσεις τους πολλούς υπουργούς που έχουν περάσει. Εχουμε ζητήσει να κάνουμε μία καινούργια σύμβαση δίνοντας περισσότερα δικαιώματα επίβλεψης πιο πολύ στην Ομοσπονδία και παρόλες τις προσπάθειές μας δεν έγινε απολύτως τίποτε».
Υπογράμμισε ακόμα, πως «εμείς εδώ είμαστε εθελοντές και το κάνουμε από την καλή διάθεση της καρδιάς μας. Εχομε πάει αρκετές φορές στην Ελλάδα αποκλειστικά για το νοσοκομείο με όλα τα έξοδα δικά μας. Βέβαια αισθανόμαστε και την ηθική και νομική δέσμευση με το νοσοκομείο, προσπαθούμε και όμως δεν κάνουμε τίποτε, δηλαδή η απόδοση της επένδυσης χρόνου και χρήματος δεν αποδίδει διόλου».
Οταν τον ρωτήσαμε τι προβλέπει για την Κυριακή, είπε «ελπίζω να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να βγει ένα κόμμα που είναι πολύ προς το Κέντρο και να ενώσει και την Αριστερά και τη Δεξιά».
Στην ερώτηση τι είναι η Ελλάδα για σας, απάντησε ότι «είναι το φως».
Ολόκληρη η επιτολή του Γιώργου Ρεβελιώτη είναι η εξής:
«Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015
Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα ετοιμάζεται για εκλογές και οι πολίτες της έρχονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη και αδύνατη επιλογή:
Ενα συντηρητικό κόμμα με μέτρια ιδεολογία και πολιτική που συμβαδίζει με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά κυριαρχείται από διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς ή ένα κόμμα ακραίο που αποτελείται από καιροσκοπικούς και γεμάτους κίνητρα πολιτικούς, χωρίς ιστορικό, που δίνουν εξωπραγματικές υποσχέσεις με μοναδικό σκοπό τη νίκη;
Ηρθε ο καιρός, ο κόσμος της Ελλάδας να πει:
Φτάνει… στα ψέματα, στη διαφθορά, και στην ανικανότητα που επικρατεί σε κάθε επίπεδο της κυβέρνησης….
Φτάνει… στις πολιτικές και εξωπραγματικές υποσχέσεις που θα χειροτερέψουν τα ήδη υψηλά επίπεδα ανεργίας, τα καθημερινά ποσοστά αυτοκτονιών και την ραγδαία μετανάστευση οικογενειών και νέων ατόμων.
Ολόψυχή μου ελπίδα είναι η Ελλάδα να συνειδητοποιήσει πως η αλλαγή δεν βρίσκεται στα ακραία κόμματα της Δεξιάς ή της Αριστεράς, παρά μόνο μέσα στα όρια της λογικής.
Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως μια επιστροφή σε κυβερνήσεις απομονωτισμού και σε αριστερές πολιτικές του παρελθόντος, θα αποφέρει την ίδια ζοφερή κατάσταση με αυτή που επικρατεί και σήμερα, ενώ θα αποδειχθεί και καταλύτης μιας ’μη αναστρέψιμης πορείας’ προς την οικονομική και ψυχολογική χρεοκοπία της χώρας.
Είναι ακράδαντη πεποίθησή μου πως ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να οδηγηθεί προς ένα λαμπρότερο μέλλον είναι μέσω μια ολοκληρωτικής και απόλυτης εξάλειψης του πολιτικού εξτρεμισμού και με μια νέα και φρέσκια δέσμη ιδεών φερόμενα στο προσκήνιο από τη νέα γενιά των κομμάτων που συμβαδίζουν με τις σύγχρονες δυτικές ιδεολογίες και πρακτικές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρα στη γλώσσα, στην τεχνολογία, στο στρατό και στην πολιτιστική προαγωγή. Τα πιο σκοτεινά χρόνια της ήταν κυρίως εκείνα που ο λαός επέτρεψε μη-Ελληνικές ιδεολογίες να διεισδύσουν σε τομείς επιρροής.
»Δεν είναι έκπληξη άλλωστε πως σαν αποτέλεσμα αυτών, η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θέση του οφειλέτη αντί του οφειλόμενου».
Η Ομογένεια καλεί για ακόμη μια φορά, σε ανοιχτή απάντηση μέσω των ΜΜΕ της Αρκαδίας όλους τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων της Αρκαδίας, αλλά και όσους σχετίζονται με το υπουργείο Υγείας και την πρόνοια στην Ελλάδα, με στόχο τις ‘διαφανείς’ και ‘ουσιαστικές’ απαντήσεις και προτάσεις και επιτέλους να δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις, για τα προβλήματα που απασχολούν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, το οποίο θα υπενθυμίσω πως φτιάχτηκε με δωρεές από τους ομογενείς Αρκάδες και από το υστέρημά τους το 1947 και για το οποίο το όραμά τους ήταν να είναι αν μη τι άλλο η ‘ανάσα’ για την προστασία της Υγείας των Αρκάδων.
‘Σεβόμενος’ το έργο των προγόνων μου και έχοντας υπερασπιστεί και υπηρετήσει τα δικαιώματα του Νοσοκομείου ως Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής το διάστημα από 2012-2014, ΚΑΛΩ όλους τους υποψηφίους να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματά μου:
Τι σκοπούς έχουν οι υποψήφιοι βουλευτές και οι αρμόδιες αρχές για τη μόνιμη λύση της απαράδεκτης παρουσίας τόνων σκουπιδιών στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου;
Ως πότε θα συνεχιστεί η ασταμάτητη επιφανειακά και μόνο ανακαίνιση του Νοσοκομείου;
Πότε θα κοινοποιηθεί δημόσια η έρευνα της Mazzar για τα έργα αλλά και τη λειτουργία του Νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκε την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας ο κος Αδωνις Γεωργιάδης με την παρουσία του συμβούλου του Αρκά Παναγιώτη Βαλασόπουλου;
Ως πότε θα συνεχιστεί η ελεύθερη στέγαση υπηρεσιών σε χώρους που θα μπορούσαν να δώσουν άμεση ανακούφιση και λύση στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου;
Πόσα ερωτήματα υπάρχουν δεν φαντάζεστε… Ας ξεκινήσουμε με αυτά με το όνειρο να απαντηθούν από όλους σας…
Κλείνοντας, θα σας παραθέσω την πιο σημαντική ερώτησή μου, η οποία γεννήθηκε στο μυαλό μου όταν ασκούσα ‘ιερό έργο’ και παρέδωσα κομμάτι της ψυχής μου ως Ελληνας που τιμά και σέβεται την πατρίδα του, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και την ενδυνάμωσή του…
‘Κυρίες και κύριοι, εσείς που λέγεστε Αρκάδες και διοικείτε ή έχετε στόχο να διοικήσετε την πατρίδα μας, οι ομογενείς Αρκάδες που δίνουν το χρόνο τους, το χρήμα τους αλλά το πιο σημαντικό την ψυχή τους για την πατρίδα, τι σημαίνουν για εσάς; Μόνο δολάρια ή Ελληνες που θέλουν να προσφέρουν για το κοινό καλό όλων με στόχο μία καλύτερη και πιο σωστά οργανωμένη Ελλάδα;
Θα εκτιμήσω τις απαντήσεις όλων σας.
Με εκτίμηση,
Γεώργιος Ν. Ρεβελιώτης
Τέως Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου