Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πρώτος Ελληνας στο πρωτάθλημα Κίνας ο Αβραάμ Παπαδόπουλος

  • Μια ημέρα πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε μήνυμά του μέσω Twitter γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα και τις ελληνικές εκλογές.
  • Με τον Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε ο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη. Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι το στοίχημα για την Ευρώπη είναι η εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης. Του συνέστησε μάλιστα να ξεκουραστεί: «Και εγώ νέος ξεκίνησα και τώρα έγιναν γκρίζα τα μαλλιά μου» είπε χαρακτηριστικά.
  • Με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα γίνει την Πέμπτη η «επίσημη πρώτη» του Αλέξη Τσίπρα στις επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα συναντηθεί επίσης με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Μάρτιν Σουλτς θα δει τους Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή, ενόσω στην Αθήνα θα βρίσκεται την ίδια ημέρα Γερούν Ντάισελμπλουμ.
  • «Προκλητική και απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου την απόφαση των γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης τόσο της Πελοποννήσου Γιώργου Διδασκάλου όσο και της Αττικής Μανώλη Αγγελάκα για τη μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας τις σορούς των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Κόσμος

  • O ΟΗΕ χρειάζεται περίπου 2,9 δισ. δολάρια για να βοηθήσει το 40% των Σύρων πολιτών που έχουν ανάγκη και οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βοήθεια, ούτε επωφελούνται των επιχειρήσεων διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε ανώτερη αξιωματούχος του Οργανισμού. Σημειώνεται ότι ο Εμφύλιος στη Συρία μπαίνει στο πέμπτο έτος του.
  • Σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των μονίμων αντιπροσώπων το πρωί της Πέμπτης, πριν από την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, παραπέμφθηκαν οι αποφάσεις για κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λόγω της αδυναμίας να υπάρξει ομοφωνία.
  • Δύο νεαρές κοπέλες, μία στο Τέξας και άλλη μια στο Ντένβερ, δολοφονήθηκαν από αστυνομικούς κάτω από, ακόμη αδιευκρίνιστες, συνθήκες. Τα δύο περιστατικά έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο δολοφονιών πολιτών από αστυνομικά όργανα στις ΗΠΑ.
  • Η ΠΓΔΜ απώλεσε το δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφού δεν κατέβαλε στον Οργανισμό τη συνδρομή της (24.606 δολαρίων ΗΠΑ), μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
  • Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό του πρώην κατασκόπου της KGB Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ο οποίος δηλητηριάστηκε με το σπάνιο ραδιενεργό ισότοπο πολώνιο-210 το 2006, πραγματοποίησαν την πιο επικίνδυνη νεκροτομή στον κόσμο, όπως κατέθεσαν στην έρευνα που διεξάγεται στο Λονδίνο για τη δολοφονία του.

Οικονομία

  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε ότι η χώρα του θέλει να διευκολύνει τις συνομιλίες ανάμεσα στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους ηγέτες στην ευρωζώνη, ιδίως με την κυβέρνηση της Γερμανίας, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη στο Παρίσι την ερχόμενη Δευτέρα.
  • Σε κάθε αλλαγή οι αναταράξεις στις αγορές είναι αναμενόμενες, είπε ο Γ.Δραγασάκης ερωτηθείς για το κραχ στο Χρηματιστήριο. Για τις τράπεζες ήταν καθησυχαστικός:«μέλημά μας, η εύρυθμη λειτουργία». Κατά την έξοδο από το Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη για την προετοιμασία εν όψει της επίσκεψης Σουλτς και Ντάισελμπλουμ, είπε ότι «έχουμε σχέδιο», δεν θα υπάρξει ρήξη με τους εταίρους και ότι το κλίμα «που εισπράττουμε από την ΕΕ είναι πολύ θετικό».
  • Το πακέτο επενδύσεων ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αναζωογονηθεί η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία 2,1 εκατομμυρίων και πλέον καθαρών νέων θέσεων εργασίας, εκτίμησε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου