Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ευρωλίγκα: Με ηγέτη τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός νίκησε τη Λαμπορά

Αυτή τη φορά θύμα του η Λαμποράλ Κούτσα, η οποία στο πρώτο ημίχρονο του είχε βάλει δύσκολα κυρίως λόγω της προβληματικής άμυνας της ελληνικής ομάδας.
Φυσικά ο καταλληλότερος για...πρωθυπουργός στο ΣΕΦ, δεν ήταν άλλος από τον Βασίλη Σπανούλη που ανέλαβε δράση στο τρίτο δεκάλεπτο και “πυροδότησε” την έκρηξη του Ολυμπιακού.
Σε ένα ακόμα απολαυστικό παιχνίδι του, ο αρχηγός έκανε τρομερά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε δει άλλωστε από το πρώτο μέρος και “διαβάσει” την άμυνα των Ισπανών, που επέμεναν στη ζώνη και δεν είχαν τα γρήγορα πόδια να πάνε στις επαφές.
Ετσι ο “Kill Bill” μόλις είδε το σκορ να πηγαίνει στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο +11 για την Λαμποράλ (41-30 στο 21') απλά ζήτησε τη μπάλα.
Οταν ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο είχε βάλει σε αυτό το διάστημα 15 πόντους με 2/2 δίποντα και 3/4 τρίποντα καθώς και 2/2 βολές. Εμοιαζε αφιονισμένος και το πάθος του ήταν τόσο έντονο που φάνηκε όταν σε μια φάση έπεσε με τον Τζέιμς στο έδαφος και πεσμένος πήδηξε πάνω από τον Αμερικανό της Λαμποράλ και έκλεψε τη μπάλα !
Δίπλα του ο Βαγγέλης Μάντζαρης έδωσε τρομερή ώθηση σε οργανωτικό ρόλο αλλά και μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, εκεί που πονούσε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος και γι' αυτό η ομάδα δέχτηκε μόλις 12 πόντους σε 14 λεπτά μετατρέποντας το 30-41 του 21' σε 67-53 στο 35'.
Μάλιστα στο 4ο δεκάλεπτο κράτησε τους Ισπανούς χωρίς πόντο για έξι λεπτά περίπου, ενώ μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι είχαν 10/13 σούτ (6/6 δίποντα και 4/7 τρίποντα), δείγμα της απίστευτης συγκέντρωσής τους με όλα να ξεκινούν από την άμυνα.
“Ο κόουτς μας ηρέμησε στο ημίχρονο και όλα έγιναν πιο απλά” τόνισε ο Ντάρντεν δείχνοντας την μεγάλη συνεισφορά του Γιάννη Σφαιρόπουλου που σωστά διέγνωσε ότι οι μόλις 28 πόντοι στο ημίχρονο ήταν θέμα νευρικότητας.
Σούπερ στο δεύτερο ημίχρονο ο Οθέλο Χάντερ που έπαιξε για όλους τους ψηλούς αλλά και ο Λοτζέσκι που πρόσθεσε πόντους και για τον απόντα Λαφαγιέτ.
"Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά" είπε ιπποτικά για μια ακόμα φορά ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν βλεπόταν και μάλλον ήταν κολακευτικό γι' αυτόν το ότι βρισκόταν μόλις στο -9 στο πρώτο εικοσάλεπτο (28-37).
Οι Ισπανοί είχαν παίξει σχεδόν το τέλειο μπάσκετ για τα κυβικά τους και τελείωσαν μόλις με 3 λάθη το πρώτο εικοσάλεπτο. Ενώ στο 14ο λεπτό που προηγήθηκαν με 29-21 με 4/6 τρίποντα είχαν μηδέν λάθη (έναντι 8 σε εκείνο το σημείο του Ολυμπιακού).
Η ψυχολογία είχε ανέβει στα ύψη για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι παίζοντας μια άμυνα ζώνης κράτησαν τον Ολυμπιακό σε αφλογιστία από την περιφέρεια (1/10 τρίποντα στο πρώτο μέρος).
Αυτό έδινε εύκολα ριμπάουν στους φιλοξενούμενους που είχαν 18 αμυντικά και 23 στο σύνολο στο πρώτο ημίχρονο έναντι 15 των γηπεδούχων.
Οι Ανταμς (8π.) και Τζέιμς (4π.) οργάνωναν το παιχνίδι της Λαμποράλ, που πλέον μπορεί να μην έχει τον Ερτέλ, αλλά παίζει περισσότερο ομαδικά ενώ ο Αϊβερσον μάζευε όλα τα ριμπάουντ (6).\
Το πιο άσχημο όμως για τον Ολυμπιακό ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης σε αρκετά σημεία στην άμυνα, με αποκορύφωμα το κάρφωμα του Μάικ Τζέιμς, του πιο κοντού παίκτη του γηπέδου !
Ολα όμως άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο με την άμυνα του Ολυμπιακού που έκανε τη διαφορά και φυσικά την κλάση του Βασίλη Σπανούλη.
Από τα άλλα παιχνίδια της βραδιάς, ξεχωρίζει η ήττα σοκ (κυρίως ως προς την έκταση του σκορ) της Εφές Αναντολού στη Ρωσία από τη Νίζνι (109-90), ενώ η Φενέρμπαχτσε είχε περάσει νικηφόρα την Πέμπτη από το Μιλάνο (82-71) και η ΤΣΣΚΑ είχε κάνει περίπατο στη Μόσχα με τη Μάλαγα (101-74).

Η βαθμολογία του ομίλου (σε 4 αγώνες): ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ολυμπιακός 8, Φενέρμπαχτσε, Εφές Αναντολού 6 και Νίζνι 6, Αρμάνι Μιλάνο και Λαμποράλ Κούτσα 5, Μάλαγα 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου