Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Κομπάνι: Στον έλεγχο των Κούρδων το 70% της πόλης

Πέμπτη, 1η Ιανουαρίου, 2015

Με την υποστήριξη των αμερικανικών αεροπορικών πληγμάτων, οι κουρδικές δυνάμεις έκαναν σημαντική πρόοδο τη νύχτα της Τρίτης, μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές στα νότια της πόλης, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στα πολλαπλά μέτωπα της Συρίας.
Η πόλη, που στα αραβικά αποκαλείται Άιν αλ Άραμπ, έχει εξελιχθεί στο σύμβολο του αγώνα μεταξύ των σκληροπυρηνικών τζιχαντιστών και των αντιπάλων τους στο Ιράκ και της Συρία. Εκατοντάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση διαρκείας στο Κομπάνι πριν από περίπου τέσσερις μήνες.
Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους βομβαρδίζουν τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Το Παρατηρητήριο, που συγκεντρώνει πληροφορίες από διάφορες πηγές στη Συρία, ανέφερε ότι οι Κούρδοι μαχητές ελέγχουν τα νότια και τα κεντρικά προάστια της πόλης, καθώς και τις δυτικές περιοχές, σε μια έκταση που φτάνει μέχρι τα σύνορα.
"Σημειώνονται αεροπορικές επιδρομές κάθε μέρα, έχουν καταστραφεί πολλές βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι. Εάν δεν υπήρχαν αεροπορικές επιδρομές, νομίζω ότι το Κομπάνι θα ελεγχόταν σήμερα από το Ισλαμικό Κράτος", είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν "μετριοπαθείς" αντάρτες για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος σε άλλες περιοχές της Συρίας, όμως οι ίδιοι οι αντάρτες σημειώνουν ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το σχέδιο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου