Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στις 4 μ.μ. η ορκωμοσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Στις 4 το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα ορκιστεί Πρωθυπουργός ενώπιον του Κάρολου Παπούλια, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την πρωινή επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στην Κουμουνδούρου και τη συμφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από σχετική πρόσκληση που έλαβε τη νύχτα από τον νικητή των εκλογών Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περί τα 50 λεπτά.
Εξερχόμενος των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Θέλω να σας ανακοινώσω ότι από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Οι ΑΝΕΛ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν αποκάλυψε ποια χαρτοφυλάκια θα λάβει το κόμμα του και είπε ότι η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος «θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό». Ωστόσο κύκλοι των ΑΝΕΛ σημείωσαν ότι ο Πάνος Καμμένος θα συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα σε υπουργική θέση χωρίς να διεκδικεί θέση αντιπροέδρου.

Την Τρίτη η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους), ενώ στα υπουργεία αυτά (της νέας κυβέρνησης) θα υπάρχει ένας προϊστάμενος υπουργός και πιθανότατα κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί.
Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί τη Δευτέρα (στις 19:00) και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, πιθανότατα μετά την ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργός.
Να σημειωθεί τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Δραγασάκη με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, κατά την οποία του επισήμανε ότι η συζήτηση στο σημερινό Eurogroup (στο οποίο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο κ. Χαρδούβελης) δεν μπορεί να αφορά ουσιαστικά ζητήματα.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μεϊμαράκης
 Αφού επισημοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών με τη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα.
Στη συνέχεια, ο ίδιος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για το εκλογικό αποτέλεσμα.
«Οι εκλογές έγιναν ομαλά και δεν υπήρξαν προβλήματα και από ό,τι βλέπω δεν θα χρειαστεί να δώσετε δεύτερη και τρίτη εντολή» είπε ο κ. Μεϊμαράκης στον κ. Παπούλια.
«Όχι. Πράγματι, ο κ. Τσίπρας έχει στήριξη από τον κ. Καμμένο. Το απόγευμα θα τον ορκίσω ως πρωθυπουργό» απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας.
Όπως έγινε γνωστό ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να δώσει διαβεβαίωση -πολιτικό όρκο- η οποία προβλέπεται από τον νόμο περί κυβερνήσεως και υπουργικού συμβουλίου.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ευχήθηκε να πάει μπροστά η χώρα, «παρότι ανησυχούμε», όπως είπε και συνέχισε: «Έτσι πρέπει, εμείς θα συμβάλουμε».
Δέχτηκε τα συγχαρητήρια του κ. Παπούλια ο οποίος μάλιστα τον ρώτησε πώς πήγε το ξενύχτι και εκείνος απάντησε ότι οι εκλογές είναι γιορτή και χαρά, δεν είναι το ζήτημα των αποτελεσμάτων που τώρα πια τρέχουν γρήγορα αλλά η συζήτηση, η ανάλυσή τους, το αλατοπίπερο των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου