Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, 2015

  • Αμετακίνητος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις θα παραμείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποτίμηση των επισκέψεων Σουλτς και Ντάισεμπλουμ.
  • Δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την οποία καθορίζονται οι αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
  • Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται στενά με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να διευθετηθούν οι διαφορές και να βελτιωθεί η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
  • Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει χρήματα πουλώντας τα υπουργικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο, στην αρμοδιότητα του οποίου έχουν περιέλθει, πέραν των τόσων άλλων, και τα κρατικά αυτοκίνητα.
  • Η Ελλάδα χρειάστηκε να αντέξει όχι μόνο κάποια πίεση αλλά «της έστριψαν το χέρι λόγω της θέσης της για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι από την Αθήνα, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Κόσμος

  • Ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ, τον οποίο νίκησε ο Μπαράκ Ομπάμα το 2012, δεν θα είναι υποψήφιος στην κούρσα για το Λευκό Οίκο το 2016, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, εξέλιξη που ευνοεί έναν άλλο πολιτικό του ρεπουμπλικανικού Κόμματος που έχει προαναγγείλει την υποψηφιότητά του: τον Τζεμπ Μπους.
  • Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του προσώπου που θα διαδεχθεί τον Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της ιταλικής δημοκρατίας. Για μια ακόμα φορά κυριάρχησαν τα λευκά, τα οποία έφτασαν τα 513, ενώ τα άκυρα ήταν 27. Σε ψήφους, για μια ακόμα φορά ήταν μπροστά ο Φερνινάντο Ιμποσιμάτο με 126.
  • Oι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν για να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η περαιτέρω ενίσχυση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας από τις χώρες της Δύσης πιθανόν θα συνέβαλε σε αυτό, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
  • Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι το κίνημα δεν επιθυμεί έναν νέο πόλεμο με το Ισραήλ, όμως δεν φοβάται και πλέον πρόκειται να απαντά στην ισραηλινή «επιθετικότητα» οπουδήποτε και οποτεδήποτε.
  • O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε για το εύρος των προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ έπειτα από μία μαύρη χρονιά, όπως δήλωσε, κατά τη διάρκεια της οποίας η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι επιθέσεις στην Ευρώπη έχουν υπονομεύσει το αίσθημα ασφάλειας στη Γηραιά Ήπειρο.

Οικονομία

  • Τις παραιτήσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Εμμανουήλ Κονδύλη και του διευθύνοντος συμβούλου Πασχάλη Μπουχώρη του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε το απόγευμα της Παρασκευής η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
  • Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και η καταβολή του φόρου έως 27 Φεβρουαρίου 2015. Η προθεσμία έληγε σήμερα 30 Ιανουαρίου.
  • Το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει το αξιόχρεο CCC+ των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών προανήγγειλε ο οίκος Standard & Poor's. Σε χωριστές ανακοινώσεις του, ο οίκος διευκρίνισε ότι θέτει τις τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς υπό καθεστώς παρακολούθησης, με αρνητική προοπτική (creditwatch with negative implications), από σταθερή.

Αθλητισμός

  • Μετά από σχεδόν μηνιαία διακοπή, η Bundesliga επέστρεψε στη δράση και μάλιστα η 18η αγωνιστική άνοιξε με ένα αποτέλεσμα που θα συζητηθεί! Η Βόλφσμπουργκ «διέλυσε» με 4-1 τη Μπάγερν στο μεγάλο ντέρμπι του γερμανικού πρωταθλήματος. Η «μητέρα των μαχών» διεξάγεται το Σάββατο (19:30) στην 23η αγωνιστική της Premier League, με την Τσέλσι να υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Ενα ματς που ίσως κρίνει τον τίτλο, καθώς σε περίπτωση νίκης των «μπλε» η διαφορά στην κατάταξη εκτοξεύεται στους οκτώ βαθμούς και οι ελπίδες για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι θα είναι ελάχιστες.
  • Και τυπικά παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Φελίπε Σαντάνα, καθώς αφότου πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, ο οποίος έφτασε την Παρασκευή (30/1) στην Αθήνα, θα αγωνιστεί ως δανεικός για τους επόμενους έξι μήνες από τη Σάλκε, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμφωνήσει ήδη μαζί του για συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών, μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
  • Με μόλις... επτά αγώνες θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, το προσεχές Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, καθώς η αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ δεν ορίστηκε, λόγω των οφειλών των Κρητικών προς ποδοσφαιριστές. Το Σάββατο, έχουμε τρία ματς, όπου ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Πανθρακικό, η Καλλονή φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στο χρονικά τελευταίο της ημέρας, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό και με νίκη ανεβαίνει ξανά πρώτος στη βαθμολογία. Βέβαια, ο Ολυμπιακός παίζει την Κυριακή στη Βέροια και θα έχει τον... τελευταίο λόγο για την κορυφή. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Βέροια και είναι το προφανές φαβορί για την νίκη, όπως και ο ΠΑΟΚ που θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου