Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, 2015

  • Στην Κύπρο πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, ενώ την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στη Ρώμη για να συναντηθεί με τον Ματέο Ρέντσι.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο ανανεώνεται ομόφωνα για ακόμη έξι μήνες η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP).
  • Η Μόσχα θα εξέταζε ένα ελληνικό αίτημα για παροχή οικονομικής βοήθειας, δήλωσε στο CNBC ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, προσθέτοντας ότι δεν έχει υποβληθεί από την Ελλάδα τέτοιο αίτημα.
  • Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Αθήνα από το κείμενο συμπερασμάτων για την υπόθεση της Ρωσίας, το οποίο υιοθετήθηκε από τους ΥΠΕΞ της ΕΕ με ομοφωνία. «Η πολυήμερη διαπραγμάτευση τελείωσε με έναν καλό συμβιβασμό για την ΕΕ και για την Ελλάδα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
  • «Ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα του τι ψήφισε την Κυριακή των εκλογών, θέλει κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο για τη χώρα. Θέλει να προστατευθούν οι θυσίες του και να αποδώσουν καρπούς. Εμείς θα συνεισφέρουμε και από τη θέση της αντιπολίτευσης προς την κατεύθυνση αυτή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Κόσμος

  • Η Μαρίν Λεπέν θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο των επόμενων προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση, παρ' όλο που η δημοτικότητα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ αυξήθηκε κατακόρυφα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Η Λεπέν, όμως, δεν θα κατάφερνε να εκλεγεί πρόεδρος στο δεύτερο γύρο.
  • Δωρεάν κούρεμα, ξύρισμα και μπάνιο θα προσφέρει το Βατικανό στους άστεγους της Ρώμης μόλις ανοίξουν οι νέες εγκαταστάσεις που ετοιμάζει, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του φιλανθρωπικού γραφείου του Πάπα Φραγκίσκου.
  • Έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε φυσικό αέριο συγκλόνισε μαιευτήριο και νοσοκομείο παίδων στην Πόλη του Μεξικού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα (μία μητέρα και ένα μωρό) και να τραυματιστούν τουλάχιστον 60, μεταξύ αυτών και επτά παιδιά. Τμήμα του νοσοκομείου κατέρρευσε και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
  • Τουλάχιστον 26 είναι οι νεκροί από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που σημειώθηκαν στη χερσόνησο του Σινά, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι στρατιωτικοί.
  • Ένας ένοπλος εισέβαλε στο στούντιο των βραδινών ειδήσεων της δημόσιας ολλανδικής τηλεόρασης NOS και απαίτησε να βγει στον αέρα, αλλά συνελήφθη γρήγορα από την αστυνομία, σύμφωνα με τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι.

Οικονομία

  • Λίγο προτού φτάσει στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε «με κάθε ειλικρίνεια» την κυβέρνηση ότι εάν υλοποιήσεις όλες τις υποσχέσεις της «ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα». Για να διασκεδάσει τις ανησυχίες, η ελληνική πλευρά αναμένεται να καταθέσει ένα «σαρωτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».
  • Εκτενές άρθρο για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετεκλογικά στην Ελλάδα και τις πολιτικές ισορροπίες στην Ευρωζώνη φιλοξενεί η Wall Street Journal, με την υπογραφή του επικεφαλής σχολιαστή ευρωπαϊκών θεμάτων της αμερικανικής εφημερίδας, Σίμον Νίξον, και τίτλο Γιατί η Ευρωζώνη ίσως χρειαστεί να θυσιάσει την Ελλάδα για να σώσει την Ισπανία.
  • Την ελπίδα του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταπολεμήσει τη διαφθορά εξέφρασε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Παράλληλα τόνισε ότι «η κατανομή πλούτου στην Ελλάδα είναι μια από τις πιο άδικες στην Ευρώπη».

Αθλητισμός

  • Ο Βραζιλιάνος Φελίπε Σαντάνα είναι ο «εκλεκτός» για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, μετά το «ναυάγιο» της απόκτησης του Νέτο. Ο 29χρονος άσος της Σάλκε αναμένεται την Παρασκευή στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ελλάδος.
  • Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το «στέμμα» του, καθώς ηττήθηκε 1-0 από τη Ξάνθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο δεύτερο ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου, αποτέλεσμα που στέλνει την ακριτική ομάδα στους «8» της διοργάνωσης, παρά το 1-1 στα Πηγάδια.
  • Η «μάχη» του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη ήταν εξ αρχής η πιο ενδιαφέρουσα στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και τελικά επιβεβαιώθηκε με τη νίκη-πρόκριση της ομάδας της Θράκης επί του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο με γκολ του Βασιλακάκη στο 88' (Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1). Οι «πράσινοι» έπαιζαν με 10 παίκτες από το 60', λόγω αποβολής του Μέντες με δεύτερη κίτρινη. Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε και η ΑΕΚ, καθώς στον πρώτο από τους δύο αγώνες, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ - Κέρκυρα 2-0) και να πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Η Ένωση που είχε αποσπάσει 1-1 στην Κέρκυρα, προηγήθηκε με πέναλτι του Μάνταλου στο 51' και «σφράγισε» τη νίκη της στο 82' με τον Αραβίδη.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου