Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2015

  • Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 19 τραυματίστηκαν όταν ελληνικό F-16 συνετρίβη στη διάρκεια της απογείωσης στην πίστα της αεροπορικής βάσης του Los Llanos στην επαρχία Αλμπαθέτε της κεντρικής Ισπανίας, όπου υπάρχει σχολή πιλότων του ΝΑΤΟ. Νεκροί είναι οι δύο έλληνες χειριστές του μαχητικού και οκτώ γάλλοι υπήκοοι.
  • Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το exit poll της ΚΑΠΑ Research για το sansimera.gr, που ανακοινώθηκε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής των εκλογών και αφού έκλεισαν οι κάλπες στη χώρα.
  • Ανοιχτός σε συμμετοχή του Ποταμιού σε μια εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης με τους εταίρους εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως είπε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, το Ποτάμι βρίσκεται εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και των συγκεκριμένων προτάσεων για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, προκειμένου να καταλήξει στη στάση που θα τηρήσει. Υπάρχουν επιφυλάξεις, αλλά υπάρχουν και σημεία συμφωνίας, τόνισε.
  • Στη σκιά των γοργών διαδικασιών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και δεδομένου του χρονοδιαγράμματος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επανέρχονται τα σενάρια για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, γεγονός που αποτελεί έναν επιπλέον πονοκέφαλο για τη ΝΔ.
  • Η ιταλική αθλητική ιστοσελίδα αναφέρεται στην εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας ειδική μνεία στο γεγονός πως είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

Κόσμος

  • Εξ ονόματος της ΕΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνεγχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας και εξέφρασε την προσδοκία του για στενή συνεργασία. Ο κ. Τουσκ κάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες πριν από την άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλες στις 12 Φεβρουαρίου.
  • Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Σουλτς θα έχει την Παρασκευή στο Στρασβούργο συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
  • Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιο υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει «να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες», κατά το παράδειγμα της Λισαβόνας που έχει ήδη «ξεπεράσει» την δοκιμασία την οποία υφίσταται και η Ελλάδα.
  • Να επισκεφθεί το Παρίσι το ταχύτερο δυνατόν κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, κατά την οποία ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας σε αυτήν τη σημαντική περίοδο για το μέλλον της προκειμένου να ξαναβρεί το δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης.
  • Σφοδρή χιονοθύελλα αναμένεται να σαρώσει μέσα στις επόμενες ώρες τις βορειοανατολικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών «φέρνοντας» πιθανώς χιόνια ύψους ενός μέτρου. Ήδη περισσότερες από 2.000 πτήσεις ακυρώθηκαν από και προς τις ΗΠΑ. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο προειδοποίησε πιθανώς για μία από τις μεγαλύτερες χιονοθύελλες στην ιστορία της πόλης, καλώντας τους πολίτες να μην υποτιμήσουν το κύμα κακοκαιρίας και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οικονομία

  • Επικοινωνία με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί υπουργός Οικονομικών στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί σύντομα στην Ελλάδα για να έχει εκ του σύνεγγυς επαφές με το νέο οικονομικό επιτελείο.
  • Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας, που πλέον βρίσκεται στην κατηγορία ΒΒ+, κάτω δηλαδή από το επίπεδο της επένδυσης. Δικαιολογώντας την απόφασή του και χωρίς να αποκλείει την περαιτέρω υποβάθμιση του ρωσικού αξιόχρεου, ο οίκος έκανε λόγο για επιδείνωση της νομισματικής ευελιξίας της χώρας, καθώς και την κατάρρευση των προοπτικών ανάπτυξής της.
  • Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει την παροχή στήριξης στην Ελλάδα, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας πως προσβλέπει στις συζητήσεις με την νέα κυβέρνηση. Πάντως νωρίτερα σε συνέντευξη της στo Monde τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της ευρωζώνης και δεν μπορεί να ζητήσει ειδική μεταχείριση για το χρέος της.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου