Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, 2015

  • Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, 2015
  • Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα, όπως μεταδίδονται από το υπουργείο Εσωτερικών, στο 99,8% της Επικράτειας και στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
  • Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ της αυτοδυναμίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη τις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη για μια κυβέρνηση συνεργασίας. Στις 10:30 τη Δευτέρα, ορίστηκε το ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου, που -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- έχουν κλείσει τη συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας. Ένα υπουργείο φαίνεται να παίρνουν οι ΑΝΕΛ.
  • Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «μήνυμα αλλαγής στην Ευρώπη» σε ό,τι αφορά τις πολιτικές λιτότητας, σχολίασε ο γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, Αντ.Κόστα. «Είναι μια νίκη της αξιοπρέπειας έναντι της λιτότητας και της δημοκρατίας έναντι των εκβιασμών», δήλωσε η εκπρόσωπος του Αριστερού Μπλοκ, Κ.Μαρτίνς. Αποτελεί «ξεκάθαρη ήττα των κομμάτων που κυβέρνησαν την Ελλάδα και είναι υπεύθυνα, όπως και η ΕΕ για την καταστροφή της» σχολίασε το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.
  • Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μίλησε στο sansimera.gr, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θα αρχίσουμε από την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην χώρα, την σταθεροποίηση της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας».
  • Πανηγυρισμοί, σημαίες και πλακάτ, χοροί και συγκίνηση για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Μούδιασμα και απογοήτευση στο «στρατόπεδο» της Νέας Δημοκρατίας. Δείτε στιγμιότυπα της εκλογικής βραδιάς της 25ης Ιανουαρίου που καθήλωσε πολίτες, ηγέτες και μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη και διεθνώς...

Κόσμος

  • Με τον τίτλο «Η ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θέτει την Ελλάδα σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη» και φωτογραφία πανηγυρισμών για την εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα κυκλοφορεί τη Δευτέρα το πρωτοσέλιδο του Guardian. «Η νίκη της ελληνικής Αριστεράς πρόκληση για την Ευρωζώνη» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο με το οποίο θα κυκλοφορήσουν οι Financial Times.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές και δεσμεύθηκε να συνεργαστεί μαζί του για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της σταθερότητας στην Ευρωζώνη.
  • «Οι ελληνικές εκλογές θα αυξήσουν την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη» λέει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε ανάρτησή του στο Twitter μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι για το λόγο αυτό το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να εμμείνει στο δικό του σχέδιο για την οικονομική ασφάλεια της χώρας.
  • «Σύντομα θα καταστεί σαφές ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν στον ελληνικό λαό από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα δεν είναι τίποτα άλλο από εκλογικά ψέματα» δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να δείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα εφόσον οι δεσμεύσεις που έχουν συμφωνηθεί γίνουν πλήρως σεβαστές.
  • Συγχαρητήρια για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τηλεφωνικά στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Όπως είπε, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει σε μια «αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση» και εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Αθήνα, πριν μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντήσει την γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Οικονομία

  • Μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές τα βλέμματα επικεντρώνονται στους χειρισμούς που κληθεί να κάνει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, εφόσον βεβαίως σχηματίσει κυβέρνηση.
  • Με μικρές απώλειες για το ευρώ υποδέχθηκαν οι αγορές των νομισμάτων την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στις χρηματαγορές της Ασίας και της Αυστραλίας, το ενιαίο νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,5% περίπου έναντι του δολαρίου, του ελβετικού φράγκου και της στερλίνας.
  • Την εκτίμηση ότι η «ισχυρή επικράτηση» του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές σηματοδοτεί μια «ιστορική καμπή» για τις χώρες που προσπαθούν να βγουν από την υποτονική οικονομική ανάπτυξη και την υψηλή ανεργία διατυπώνει το Κέντρο για την Οικονομική και Πολιτική Έρευνα (Center for Economic and Policy Research - CEPR) με έδρα την Ουάσιγκτον σε ανάλυση που έδωσε στη δημοσιότητα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου