Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, 2015

  •  Πριν λίγα λεπτά (7:00πμ ώρα Ελλάδος) άνοιξαν οι κάλπες και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το βράδυ. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται στις 21:30 (2:30μ.μ. ώρα Βοστώνης). Το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.808.760 εκλογείς που θα κληθούν να ψηφίσουν σε 19.449 εκλογικά τμήματα. Αναλυτικός οδηγός στο ειδικό αφιέρωμα του sansimera.gr
  • Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες; Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες; Πόσους σταυρούς να βάλω; Μάθετε όλα όσα δεν γνωρίζετε για την εκλογική διαδικασία από το μεγάλο αφιέρωμα του sansimera.gr.
  • Στις 21:30 της Κυριακής θα μπορεί να γίνει η πρώτη εκτίμηση από το υπουργείο Εσωτερικών των εκλογικών αποτελεσμάτων από τα περίπου 4.800 ειδικά κινητά τηλέφωνα που έχει δώσει η εταιρεία Singular Logic στους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι θα στείλουν κατευθείαν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα.
  • Οι Έλληνες πολίτες καλούνται αυτή την Κυριακή να αποφασίσουν με την ψήφο τους σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Το sansimera.gr θα καλύψει, όπως πάντοτε, λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, από το άνοιγμα της κάλπης μέχρι την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, με ροή ειδήσεων και αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο, γεγονότα σε live blog, συνεντεύξεις, βίντεο κ.ά.  Παράλληλα στις 19:00 θα μεταδόσει το exit poll σε συνεργασία με την Κάπα Research.
  • Με βροχές, κατά τόπους ισχυρές, θα προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες οι ψηφοφόροι, καθώς το σκηνικό του άστατου καιρού που ξεκίνησε την Παρασκευή θα συνεχιστεί και την Κυριακή.

Κόσμος

  • Το Λονδίνο ενδιαφέρει πως οι Βρυξέλλες θα αντιδράσουν μετεκλογικά στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης μετά από μια πιθανή νίκη ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε να είναι πρότυπο για την επικείμενη βρετανική διαπραγμάτευση με την ΕΕ.
  • Διαδηλώτρια έπεσε νεκρή από πυρά στο κέντρο του Καΐρου το Σάββατο, μία ημέρα πριν την τέταρτη επέτειο της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011. Η διαδηλώτρια, η Σαϊμά ελ Σαμπάγκ, συμμετείχε σε κινητοποίηση αριστερού σχηματισμού και σκοτώθηκε κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, «σύμβολο» των διαδηλώσεων.
  • Η αστυνομία στη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στις βόρειες ακτές της Αφρικής, συνέλαβαν τέσσερα πρόσωπα που οι αρχές πιστεύουν ότι ανήκουν σε ένα εξτρεμιστικό δίκτυο ισλαμιστών και πιθανώς σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση στο έδαφος της Ισπανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
  • Σάλπιγγα επίθεσης και στη Μαριούπολη από τους φιλορώσους στην ανατολική Ουκρανία: Ο αρχηγός των ενόπλων στο Ντονέτσκ χαρακτήρισε την επίθεση με ρουκέτες στη Μαριούπολη, με τουλάχιστον 30 νεκρούς, «το καλύτερο μνημείο στους νεκρούς μας», εντείνοντας τους φόβους για επέκταση των μετώπων. Το λιμάνι της Αζοφικής είχε μείνει μέχρι πρότινος σχετικά μακριά από το σπιράλ συγκρούσεων, το οποίο όμως πλέον κλιμακώνεται ραγδαία. Καταδικάζει ο ΟΑΣΕ, αυστηροί τόνοι και από την ΕΕ που προειδοποιεί πως θα επιδεινωθεί η σχέση με τη Ρωσία. Φωτορεπορτάζ, βίντεο.
  • Στην Αθήνα στρέφεται το βλέμμα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ για την κάλπη που αποτιμάται ως η κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών. Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, οι ξένες εφημερίδες κοιτάζουν όλο και πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν υποθέσεις για την επόμενη ημέρα ενώ το έντονο ενδιάφερον τους φαίνεται με όλο και περισσότερα ρεπορτάζ που θέλουν να σχηματίσουν την καθημερινή εικόνα στους δρόμους της Ελλάδας μετά από έξι χρόνια κρίσης.

Οικονομία

  • Η αδύναμη ανάπτυξη και η υψηλή ανεργία εξασθενούν το σχέδιο του ενιαίου νομίσματος της Ευρώπης και επαφίεται στους πολιτικούς να δράσουν έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αυτή την εβδομάδα να εγκαινιάσει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.
  • Σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Ο κ. Χαρδούβελης χαρακτήρισε θετικό γεγονός την ποσοτική χαλάρωση και πρόσθεσε: «Πρέπει να έρθει άμεσα η τρόικα στην Αθήνα και να κλείσει η διαπραγμάτευση».
  • Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας. Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μεταβεί ο απερχόμενος ΥΠΟΙΚ Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την ανάγκη παράτασης του ελληνικού προγράμματος πέραν της 28ης Φεβρουαρίου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου