Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, 2015

  • Έπεσε την Παρασκευή η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων, με τα πολιτικούς αρχηγούς να κορυφώνουν τη ρητορική τους εν όψει της κάλπης. Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν σε μία από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης.
  • Για «χονδροειδή παρερμηνεία των αποφάσεων της ΕΚΤ» κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Ευ.Βενιζέλος, κλείνοντας από την Ξάνθη την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ δήλωσε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να κάνει τη «μεγάλη έκπληξη» των εκλογών. Κάλεσε σε συσπείρωση γύρω από το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, ζητώντας «ψήφο στο ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν και όχι μετάνοια μετά».
  • Με «τα καλύτερα που έρχονται και τα χειρότερα που δεν πρέπει να έρθουν» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα. Ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους, λέγοντας ότι στην πλειοψηφία τους θέλουν Ελλάδα στην Ευρώπη, δεν επιθυμούν περιπέτεια και τυχοδιωτισμό. «Είμαστε περισσότεροι, πάμε μπροστά, πάμε δυνατά» κατέληξε.
  • Καθαρή εντολή και ισχυρή αυτοδυναμία, η οποία «δεν θα είναι λευκή επιταγή, θα είναι μία νέα πολιτική συμφωνία», ζήτησε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλουμε την πρώτη μας ευκαιρία. Και την θέλουμε όλη» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του.
  • Με βροχές, κατά τόπους ισχυρές, θα προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες οι ψηφοφόροι, καθώς το σκηνικό του άστατου καιρού που ξεκίνησε την Παρασκευή θα συνεχιστεί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Κόσμος

  • Στο Ριάντ μεταβαίνουν το Σάββατο ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος, προκειμένου να συλλυπηθούν τη βασιλική οικογένεια της χώρας για τον θάνατο του Αμπντάλα. Τηλεφωνική συνομιλία με τον νέο μονάρχη Σαλμάν θα έχει ο Μπαράκ Ομπάμα.
  • Η επιβολή πρόσθετων κυρώσεων από την Ουάσιγκτον σε βάρος της Τεχεράνης θα υπονόμευε το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, προειδοποίησε από το Νταβός ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που γερουσιαστές του Κογκρέσου ασκούν πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
  • Μήνυμα σταθερότητας και παραμονής στην ίδια πορεία έστειλε ο νέος μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν, στο πρώτο του διάγγελμα αφότου ανέβηκε στο θρόνο. Ο νέος βασιλιάς απηύθυνε επίσης έκκληση για ενότητα και αλληλεγγύη ανάμεσα στις μουσουλμανικές και αραβικές χώρες τις οποίες έχει χωρίσει ο πόλεμος και δεσμεύτηκε να υπηρετήσει την πατρίδα του και να τη θωρακίσει από οποιαδήποτε απειλή.
  • Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στο Λονδίνο όταν ένας άγνωστος μαχαίρωσε στο πρόσωπο έναν εργαζόμενο του Μετρό, μέσα στον σταθμό Lancaster Gate. Θύμα ένας 30χρονος υπάλληλος. Συνελήφθη ο 40χρονος δράστης, του οποίου τα κίνητρα δεν έχουν γίνει γνωστά.
  • Aιγύπτια φοιτήτρια σκοτώθηκε σήμερα, Παρασκευή, στην Αλεξάνδρεια, σε επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές που υποστηρίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και υποστηρικτές της κυβέρνησης, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

Οικονομία

  • Η Ρωσία ενδέχεται να χρειαστεί να δαπανήσει πάνω από 40 δισεκ. δολάρια φέτος για να αποτρέψει το ξέσπασμα τραπεζικής κρίσης, καθώς η όλο και πιθανότερη ραγδαία ύφεση της οικονομίας της απειλεί να επισωρεύσει πρόσθετα κόστη για τον ρωσικό χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη μεγάλες πιέσεις λόγω των δυτικών κυρώσεων εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία και λόγω της ελεύθερης πτώσης του νομίσματος της χώρας.
  • Ισχυρό ράλι και με υψηλό τζίρο κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, εν μέσω θετικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της ανακοίνωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και εν μέσω βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων. Η κίνηση της αγοράς δείχνει να αποτυπώνει τις προσδοκίες των επενδυτών ότι θα υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, αναφέρουν αναλυτές. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 840,44 μονάδες με άνοδο 6,14%.
  • «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει καλά τη δουλειά της, όμως υπάρχει ο κίνδυνος κάποιες χώρες να παρερμηνεύσουν την απόφασή της να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα μαζικής αγοράς αξιόγραφών» δήλωσε ο Β.Σόιμπλε. Ο Φρ.Ολάντ εξέφρασε μεν ικανοποίηση για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, πλην όμως σημείωσε πως αυτό δεν πρέπει να σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Αθλητισμός

  • Με τις αναμετρήσεις της 20ης αγωνιστικής, που λόγω εθνικών εκλογών θα διεξαχθεί σε δύο «δόσεις», συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει -θεωρητικά- εύκολο έργο, καθώς φιλοξενείται στην Κρήτη απ τον ΟΦΗ, που δοκιμάζεται από ποικίλα προβλήματα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πάρει «ξεκούραστα» τρεις βαθμούς, αφού ο αγώνας με την -υποβιβασθείσα- Νίκη Βόλου, ματαιώθηκε.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου