Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

«Τέλος» η χρήση καρτών Visa και MasterCard στην Κριμαία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου, 2014

Την διακοπή της υποστήριξής τους στη χρήση τραπεζικών καρτών στην Κριμαία ανακοίνωσαν οι αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες Visa Inc. και MasterCard Inc., με αφορμή την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ.
Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ απαγόρευσαν σε αμερικανικές εταιρείες να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Κριμαία ή να παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί.
«Δεν μπορούμε πλέον να υποστηρίξουμε την έκδοση καρτών και υπηρεσίες όπως η χρήση του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε πρόσφατα την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος των αυτονομιστών της Ουκρανίας, απαγορεύοντας τις εξαγωγές «αγαθών, τεχνολογίας και υπηρεσιών», προς την Κριμαία αλλά και την εισαγωγή αντίστοιχων αγαθών από την περιοχή αυτή στις ΗΠΑ.
Σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα ανέφερε ότι η απόφασή του αυτή «έχει ως στόχο να παράσχει σαφείς οδηγίες στους αμερικανικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και να επιβεβαιώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποδέχονται την παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή και τις προσπάθειες προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».
Ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε επίσης εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει κυρώσεις σε μεμονωμένα πρόσωπα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή. Το υπουργείο προχώρησε στην επιβολή κυρώσεων εναντίον 24 Ουκρανών και Ρώσων καθώς και πολλών εταιρειών για το ρόλο που έχουν διαδραματίσει στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.
Σε παρόμοιες κινήσεις προχώρησε και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλοντας «σημαντικές κυρώσεις αναφορικά με τις επενδύσεις, τις υπηρεσίες και τις ανταλλαγές με την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, με το στόχο να υπογραμμίσει και πάλι την πολιτική της Ένωσης, η οποία έγκειται στο ότι δεν αναγνωρίζει την παράνομη προσάρτησή τους από τη Ρωσία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο αντιπροσωπεύει τα 28 κράτη μέλη.
Πηγή: Καθημερινή, REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου