Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Με Super Puma η διάσωση των επιβατών - 130 οι διασωθέντες μέχρι στιγμής

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, 2014

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση αεροκομιδής των επιβατών του οχηματαγωγού πλοίου Νorman Αtlantic, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα. Το ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ οχηματαγωγό έκανε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα και μετέφερε 478 άτομα. Από αυτά, 117 έχουν περισυλλεγεί και βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες βρίσκονται στο τελευταίο κατάστρωμα.

Στην επιχείρηση αερομεταφοράς μετέχει ένα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σε ετοιμότητα να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, είναι άλλα 4 ελικόπτερα (μεταξύ των οποίων μεταφορικά ελικόπτερα του Στρατού Σινουκ) που βρίσκονται στην Κέρκυρα.
Η επιχείρηση αεροκομιδής αναμένεται να κρατήσει αρκετές ώρες καθώς οι επιβάτες μεταφέρονται ανά δύο στο παραπλέον Cruise Europa.

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, το πλοίο «βρίσκεται εντόςθαλάσσιας περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής και ως εκ τούτου η διαχείριση του περιστατικού έχει περάσει πλέον στο αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης, ενώ από το ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης τα δεσμευμένα πλοία παραμένουν για παροχή συνδρομής σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή». 
Στόχος των ιταλικών αρχών είναι πλέον να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση πριν πέσει το σκοτάδι. Αν και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν από το πρωί στην περιοχή έχουν υποχωρήσει κάπως, η επιχείρηση εγκατάλειψης του φλεγόμενου πλοίου και διάσωσης των επιβατών γίνεται με μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων, τηςβροχής καθώς και της ομίχλης. Σημειώνεται επίσης ότι λόγω του μεγάλου κυματισμού, το πλοίο μετακινείται συνεχώς.
Εδώ και ώρα ρυμουλκό που βρίσκεται στο σημείο πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της μεγάλη φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του πλοίου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, το Νorman Αtlantic δεν έχει πάρει καμιά επικίνδυνη κλίση.
Με Super Puma η διάσωση των επιβατών - 117 οι διασωθέντες
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, οι επιβάτες και πλήρωμα είναι διαφόρων εθνοτήτων εκ των οποίων 234 είναι οι Έλληνες.
Μιλώντας νωρίτερα σε τηλεοπτικά μέσα, οι επιβάτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο τελευταίο κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου κάνουν λόγο για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες καθώς το κρύο είναι δριμύ ενώ επικρατεί δύσπνοια λόγω του έντονου καπνού. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, κανείς επιβάτης δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην υγεία του. 
Το πλοίο «Νorman Αtlantic» είναι ιδιοκτησίας του ιταλικού ναυπηγείου Visentini που έχει μελετήσει ένα νέο είδος σύγχρονων πλοίων RoRo με χαμηλή κατανάλωση.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε ένα από τα γκαράζ του πλοίου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και γρήγορα εξαπλώθηκε.
Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα απο την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα, 125 φορτηγά, 3 λεωφορεία 84 IX, 3 αυτοκινούμενα και μία μηχανή.
Βαρβιτσιώτης: Εργαζόμαστε για τη σωτηρία όλων
O υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξερχόμενος από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης, με πολλές δυσκολίες και επικοινωνίας και συνεννόησης. Ήδη, το ιταλικό Κέντρο διάσωσης της Ρώμης, εφόσον το πλοίο βρίσκεται ήδη στα ιταλικά χωρικά ύδατα αναλαμβάνει τον πλήρη συντονισμό με τη συνεργασία τη δική μας και βεβαίως έχουμε θέσει στη διάθεσή τους όλα αυτά τα μέσα που σας ανέφερα», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης ενώ πρόσθεσε:
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου